Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Nem gondoljátok, hogy a...

Nem gondoljátok, hogy a felnőttek által feltett kérdések néha illetlenek?

Figyelt kérdés
Nem szó szerint illetlenek, csak nem tudok rá jobb szót. Arra gondolok, amikor egy ismerős, de nem igazán közeli felnőttel találkozik egy tinédzser, például az édesanyja/édesapja barátaival. Az ilyen felnőttek gyakran kérdezik, hogy "na, mi van a pasikkal?", meg "és van helyes pasi az osztályodban?", de még olyan is volt, hogy "na és, szoktál bulizni a haverokkal?". Utóbbi azért furcsa, mert azt még nem hallottam, az első kettő közismertebb. Illedelmes próbálok lenni, de őszintén, mi közük van hozzá? Szerintem a magánügyem, és semmi köze nincs hozzá, hogy "mi van a pasikkal". Ha azt mondom, hogy semmi, akkor meg nevetnek, gondolom, azt hiszik, tipikus tiniválasz, de szerintem én sem kérdezem meg tőle, hogy "na és rendben van a házassága?".
2014. nov. 30. 23:18
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:

Hűha.. Ezt aztán jól megkaptam... Hol voltam arrogáns? Nem azt mondtam hogy te mondod ezeket... Igen, legyél te az illedelmesebb, gyerek létedre, ez így van jól. Kell az illedelmes gyerek, mert kevés van belőlük. Amúgy 20 vagyok, nem tudom te hány éves vagy. Apáméknál a "How are you"-ra sem válaszolnak, mert egyből nyomják tovább a szöveget, a válasz megvárása nélkül..

Nem kaptam választ. Mit kérdezzek legközelebb? (nem tőled).

2014. nov. 30. 23:43
 12/32 anonim ***** válasza:
Azért a "van már barátod?" és a "na és rendben van a házassága?" között óriási különbség van. Az elsőben összes válaszlehetőség elfogadható, a másiknál meg a kapcsolatát kérdőjelezed meg valakinek, ami nem szép dolog.
2014. nov. 30. 23:44
 13/32 A kérdező kommentje:
Az üres fecsegés dolog is létezik, de nekem most nem ez a bajom, mert az igaz az egész világra. De főleg, ha csak üresen akar fecsegni, pláne ne kérdezzen olyat, amihez semmi köze. Egy barátnőmet sikerült megbántania valami észlénynek, aki kedves akart lenni, a srácokat akarta lehülyézni, de valami olyasmit mondott, hogy mért nem járnak veled a fiúk?
2014. nov. 30. 23:45
 14/32 A kérdező kommentje:

Nem tudok ilyen sebességgel válaszolni. :)

17 vagyok, nem vagy sokkal idősebb, írtam ötleteket kérdésekre, olvass vissza, elvész a sok válasz egymás között.

A 2 kérdés lehet, hogy nincs egyensúlyban, de ezzel a példával jól meg tudtam értetni, amit akartam. Az is furán hangzana szerintem, hogy "magának van férje?"

2014. nov. 30. 23:48
 15/32 A kérdező kommentje:
De amúgy ez sok mindentől függ. Mert ha 20 éves vagy, az unokahúgaid meg tinik, és mondjuk nő vagy, még szívesen is veszik, hogy csajos témáról lehet dumálni valaki idősebbel. De ha nincs rokoni szál (és én ilyesmiről beszélek), és 45 éves vagy, akkor az már nem olyan poén.
2014. nov. 30. 23:50
 16/32 anonim ***** válasza:

"na, mi van a pasikkal?", meg "és van helyes pasi az osztályodban?", de még olyan is volt, hogy "na és, szoktál bulizni a haverokkal?"

Ezekből nekem az első az, ami valóban túl intim és meglep, hogy valaki ezt ilyen nyíltan megkérdezi, nekem vannak ismerőseim a te korosztályodból, de sose kérdeznék ilyet tőlük, ezt csak a legjobb barátaimtól kérdezem meg. 2. kérdés: igen vannak helyes pasik mindenhol az iskolában, 3. kérdés: igen, szoktam bulizni. Ezek a kérdések engem nem zavarnának, csak az első.

2014. dec. 1. 00:30
 17/32 anonim ***** válasza:
Most, hogy belegondolok, anno tőlem is megkérdezték a rokonok: és mi van a lányokkal? Legfőképp a fodrászom még 18-19 éves koromban is. Nem igazán zavart bár akkor pont nem volt és kicsit "gáznak" éreztem azt mondani, hogy semmi. :D De ha visszaemlékszem akkor régebben is jöttek ezek a válaszok, megjöttek a pesti rokonok, kis túlzással még be sem léptek, de mi a helyzet a lányokkal? Hát nőnek. :D Erre mit lehet mondani? Am. meg nem hinném, hogy annyira fel kéne fújni ezt az ügyet. Egy kérdéssel el lehet intézni: Semmi! Ügy lezárva. Am. meg bőven abban a korban vagy szóval magától értetődő, bár én sosem kérdezem meg az unoka tesóimat. Még akkor sem ha nekem van. Szóval...
2014. dec. 1. 00:38
 18/32 A kérdező kommentje:
Persze, felhúzni nem kell magam rajta, és belegondolva a bulizós kérdés talán tényleg nem baj. Csak szerintem ha azt mondom, hogy semmi, az meg olyan... nem is tudom... fura egy válasz.
2014. dec. 1. 00:46
 19/32 anonim ***** válasza:
Szerintem meg utalsz arra, hogy le akarod zárni a témát. Nem hinném, hogy el kéne kezdeni kiteregetni a szennyest, hogy igen van egy fiú még csak szemezgetek vele elég aranyos, majd kialakul valami. Kicsit ciki helyzet lenne. :D jobb ez a semmilyen "semmi" válasz. :D
2014. dec. 1. 00:49
 20/32 anonim ***** válasza:
Igazad van!!!!! Kérdezz csak vissza tiszteletteljes hangon!
2014. dec. 1. 00:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!