Nem gondoljátok, hogy a felnőttek által feltett kérdések néha illetlenek?
3., a te válaszod csak most látom. Először a legutolsó mondat nem kellett volna oda, senki nem mondta, hogy a felnőttek illetlenek és főleg azt nem bunkók. Annyit mondtam, hogy ez az egy kérdés az, és az nem ugyanaz. És nem foglak lepontozni sem, és ne légy rögtön arrogáns. te vagy a felnőtt, kérlek hadd ne én legyek már, aki a neten intelligensebben tud fogalmazni!
A válaszodra: igen, nyilván a beszélgetést olyan kérdéssel kell elindítani, ami az illetővel kapcsolatos, de úgy mondod, mintha ez kapásból ez a kérdés lehetne csak. Például egy mi van a suliban, mi van veled is megtenné, vagy ha ezt túl személytelennek érzed, akkor ne adj isten, megkérdezheted arról is, amiről az anyukájával beszélgettél. De ha valójában nem őt akarod szórakoztatni, akkor megteszi szerintem bármilyen kérdés, de a "How do you do?" vagy a How are you nem ugyanaz, mint a Mi van a pasikkal? Hallottál már angolokat így: "Hi, what about the boys?"
Na ezt én is rettentően utálom.
-Kedves hölgyem mikor is láttuk egymást utoljára?... Szuper azóta nem volt rám kíváncsi most se legyen az.
Láttam már a szüleimet ahogy találkoznak az ismerőseikkel és teljesen fölösleges abszolút érdektelen dolgokról, beszélnek valami elképesztően sokáig.
Ez az üres fecsegés már inkább reflex náluk, udvariasságból teszik amit tesznek, de ettől csak még bosszantóbb a dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!