Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Mi a véleményetek a budapesti...

Mi a véleményetek a budapesti életről?

Figyelt kérdés
2014. szept. 29. 21:54
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
63%

Sokféle lehet, s számít az ember hozzáállása, igénye is, nyilván.

Én 8 évig laktam Budapesten, különféle helyeken. A belváros volt messze a legrosszabb és a budai zöldövezet a hegytetővel a legjobb, a közelben kökörcsinek... Csak a kilátást rontotta el a sok panel s a csillagnézést a fényszennyezés.

Sosem szerettem ott lakni. Korábban kisvárosban laktam, utána kis faluban, majd 2 falu között egy dűlőben vettem házat, alig lakik itt valaki, nagyon élvezem. A szociális igényekhez pedig vannak járművek :D Budapest sincs veszettül messze (s jó kis motorozós utak vannak arra), de a Bakony, ami nekem fontosabb, még sokkal közelebb :P

Ha folyton koncertekre és speckó boltokba akarnék járni s kirándulni elég lenne nekem a budai hegyek, ami amúgy nem rossz, akkor Budapest előnyösebb lenne. De így nem mennék vissza semmiképp, még Fehérvár is túl zajos és rossz levegőjű nekem (oda járunk, ha kell valami speckó cucc).

S ha nagyon kell valami Budapesten, odamegyünk, ahogy már írtam.

2014. szept. 29. 22:36
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
Én nagyon szeretek itt élni, itt születtem, itt is szeretnék meghalni. Szeretem, hogy sok a program, hogy van opera, hogy ha eszembe jut éjfélkor banánt enni, csak a sarki közértig kell mennem. Szeretem, hogy éjszaka nem kell félnem, mert van közvilágítás meg egy csomó ember. Nem vagyok nagy bulizós, sőőőt, egyáltalán nem, de tényleg rengeteg program van, mindenki talál magának megfelelőt, és sokszor ingyenesek. (oktogonnál lakom)
2014. szept. 29. 22:56
 13/19 anonim ***** válasza:
32%
Keszthelyhez képest maga a halál! Kosz, bűz, zaj mindenütt. Két éve ideköt a munkám, de megszokhatatlan, még úgy is, hogy én tényleg járok kiállításokra, operába. Igaz, azelőtt is feljöttünk, ezután is fogunk, mert ahogy lehet, költözöm vissza!
2014. szept. 29. 23:11
 14/19 anonim ***** válasza:
50%

12-es, vidéken úgy gondolod nincs közvilágítás és éjjelnappali?:D Én a oktogonnál sem sétálgatnék éjszaka szívesen (volt már benne bőven részem), ellenben a pest melletti faluban, ahol élek, nagyjából 0 a bűnözés.. Vidékről mindenkinek egy B-A-Z megyei zsákfalu jut eszébe?:D

Kiegészítve korábbi hozzászólásom: nekem a vidéki házunk/utcán olyan volt, mint egy nagy búra, ami alatt senki nem zavar, magam lehetek, senkit nem érdekel, mit csinálok. Ha meg épp nyüzsögni támad kedvem, kilépek az utcából, felszállok a buszra, és 15 perc múlva a fővárosban vagyok. Bármikor, amikor csak akarom. Bp csak a források miatt jó, mert szórakozási lehetőség és munka kevés van még a közeli településeken is. De ha az ember annyi idő alatt megközelítheti, mintha egy másik kerületből indulna, szerintem mindenképp a vidék a nyerő!:) De amúgy mi a célja érdeklődésednek?

2014. szept. 29. 23:20
 15/19 anonim ***** válasza:
34%

Én Budapesten azért jobban félnék, mint itt. Pont azért, mert ott sok az ember. Az emberektől kell félni elsősorban, nem? :D

Posta szempontjából nekem a kis falu a nyerő, ahol nem kell sorbanállni, s még igazolni se kell magamat ajánlott levél átvételekor, mert már rég ismernek, de ez utóbbi a polgármesteri hivatalban is megvan, pedig ott alig jártam párszor.

Nincs tömeg, jobb a levegő... :)

Nekem semmi szükségem éjjelnappalira, nem cserélném el a környékbeli vaddisznókra, az tuti :) Kinek mi a fontos, de szerintem ezt már írtam korábban.

2014. szept. 30. 00:48
 16/19 anonim válasza:
En 14evig egy kulkeruletben lakta..szerettem.kozel vllt a belvaros de megis nyugi volt es kertes hwzak.aztan jott 10ev videken bp.40km-re.azt is szerettem,csak az mar tul nyugis volt.vegul pesre jartam dolgozni.reggel ket ora este ket ora.na az halal...viszont ket eve visszajottem pestre.a belvarosba. V.kerulet.vaci utca.na ezt imadom minden kozel van.mondjuk a sok kulfolditol kivagyok...de ez van.7honapos a babam gondolkozunk egy kertes hazban.mert gyerekkel azert kesobb sztem ez nem egy leanyalom.itt a sok hajlektalan,keregeto(jo probalnak tenni ellene a kozteresek de eleg keves sikerrel)mindent osszevetve jo budapesten elni.de attol fugg hany eves vagy van e csaladod stb...
2014. szept. 30. 07:40
 17/19 anonim ***** válasza:
100%
12-es vagyok. Ha már így átmentünk személyeskedésbe, elárulom, egyetem miatt 4 évig éltem "vidéken". A közvilágítás meg se közelíti a pesti belvárost, és a közbiztonság olyan jó, hogy hetente benne van a székhely a tv-ben. (pedig nem Miskolcon tanultam. :D) Engem riaszt, hogy este 8-kor senki sincs a sötétben, az ugrik ki a bokor mögül, aki akar. Pesten meg ilyentől nemigen kell tartanom. (mondjuk én tényleg zsúfolt részen lakom, ha megtámadnak, sikítok, és kb. 10-en tutira hallanák hajnalban is. Ha segíteni nem is, de azé a rendőrséget kihívnák. :D ) Tök mindegy, én imádom pestet és semmi bajom a vidékkel, csak akkor se laknék ott, ha fizetnének érte. Ez így van rendjén. A Paksi szeresse Paksot, a Szegedi Szegedet, a Budapesti meg Budapestet. Mindenkinek megvan az Otthona.
2014. szept. 30. 18:36
 18/19 anonim ***** válasza:
100%

12-es, én nem személyeskedtem. Csak gyakran olyan megmosolyogtató dolgokat tudnak írni a pestiek...:D Egyébként 16 éve járok a fővárosba naponta, úgyhogy nekem is van összehasonlítási alapom. Én pont nem ismerek ilyen településeket, amiről te írtál. Szerintem ahova születik az ember, olyan közegben lesz később is boldog.

De kiderült már, hogy miért is a kérdés?

2014. szept. 30. 19:08
 19/19 anonim válasza:

Én imádok itt élni.Vidékről költöztem fel már 6 éve.Nem mennék vissza,nagyon szeretek itt.Néha azért kell a nyugi,de a városból sem kell kimenni,mert annyi park,hegy stb... van.

Aki szereti a pezsgést az nem fog unatkozni és a nyugalmat kedvelőknek is vannak csendesebb környékek.Ráadásul a Világ egyik legszebb városa,sorra kapja az elismeréseket és imádják a külföldi vendégek is. :)

2014. okt. 4. 01:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!