Elkezdtem egy "blogot". Tudnátok segíteni?
Sziasztok!
Elkezdtem egy "blogot" vezetni ami egyenlőre elég kezdetleges de szeretném, ha a későbbiekben egy interaktív dolog alakulna ki belőle. Szeretném ha megnéznétek a ha úgy gondoljátok népszerűsítenétek. Köszönöm szépen
B.
www.maganblog8@webnode.hu
Kell vessző.
"de hogy a vers írogatás és a pofozgatás között mi az összefüggés szerintem egy örök rejtély marad."
mi az összefüggés? Az összefüggés szerintem rejtély marad.
A vessző pont emiatt kell oda.
"hogy mi az összefüggés, AZ szerintem örök rejtély marad."
"az összefüggés szerintem örök rejtély marad"
az utolsó esetben nem kell vessző.
Kérdezd meg jövő héten a magyartanárod.
ui: nem piszkálásból, hanem segítségből írom ezeket neked.
Hol nézted meg, hogy mindkét forma elfogadott a magyar helyesírás szabályai szerint? Mert én csak 1 formát találtam.
Például a "kéz mosás" sem elfogadott.
Én ebbe olvasgattam bele: [link]
Helyesen írni valóban nem tudsz, nem csak apró hibákról van szó, de tényleg fogalmad sincs, hogy mikor kell egy szót külön- vagy egybeírni.
_Nem_ elfogadott a 'vers írogatás'. A bejegyzésedet csak átfutottam, de egyből feltűnt további pár, hasonló hiba: képzelő erőm, észre vette.
Én is elolvastam a negatív szösszenetet :)
Most vegyük át azt is, hogy ott hány helyen tévesztettél, hány vessző hiányzik? ;)
Nem, a helyesírás nem az 'illik' kategória, hanem szabályok alapján kell helyesen írni.
Továbbá véleményt kértél a blogodról, meg is kaptad. A helyesírás is a blogod része. Ha nem tudod elfogadni a negatív kritikát, inkább ne írj semmit.
Köszönöm szépen, nem szorulok arra, hogy 'kiverjem' (mert nyilván nekem címezted azt a kedves jókívánságot), egyrészt nincs mit, hisz nő vagyok, másrészt jószándékkal segítettem neked.
Ha nem írsz helyesen, az a te szegénységi bizonyítványod, pláne ha "interaktív dolgot" akarsz kialakítani a blogoddal, ezzel a stílussal nem fogod tudni megcsinálni.
#13 vagyok.
Nem akartam rád időt pocsékolni, mert nem érdemled meg, de mivel a kedves előző hozzászóló máshogy tett, miatta írok egy picit hosszabban én is. :)
'Helyesbítek nem egy kérdést egy kérést szegeztem a nagyérdemű felé ami így nézett ki'
A kérés fogalomkörébe beletartozik a kérdés és az udvarias felszólítás. Tehát a mondatod értelmetlen, továbbá vesszőhiba is található benne.
'Belátom volt egy két súlyos hibám'
egy-két
'Majd azt én és a gondolatom (meg persze a kötött nyelvtani szabályok) eldöntjük'
Egy gondolat nem tud dönteni, az egyén ítélőereje képes döntéseket hozni, továbbá a magyar nyelvtan szabályai deklarálják a helyes vesszőhasználatot is, nem vagy költő, hogy önkényesen felrúghasd őket.
'Igazából a felháborodásom oka az, hogy bárhová ír egy megjegyzés, véleményt, kérdést vagy jelen esetben kérést az ember a reakció soha nem pozitív.'
Ez a mondat nagyon értelmetlen. Egy megjegyzés tud írni?
'Csak a negatív mindenbe belekötök mert azt hiszem én vagyok a legokosabb ezen az egész rohadt világon hozzászólások jelennek meg mindenhol.'
Nagyon rosszban vagy ezekkel a csúnya vesszőkkel, itt is kifejeltettél párat.
'Ha ennyire unatkozol verd ki, vagy verd a segged a földhöz de kérlek ITT ne pattogj.'
Sajnos ma már kivertem, úgyhogy inkább válaszolok itt. Mivel tartalmilag nem értékelhető a blogod, mert a szellemi értéke körülbelül ekvivalens nullával, ezért figyelmet fordítottunk helyette az ortográfiai hibáidra. Sajnos nemcsak helyesírási, de óriási logikai hibákat is vétesz, így pedig a blogod nem alkalmas értelmes érvelések lebonyolítására, aminek a lehetetlenségét fokozza a gyerekes viselkedésed.
Puszi, csók, und so weiter, ne felejts el válaszolni nekünk. :)
Te kértél véleményt, te szerencsétlen! Ráadásul a helyesírásról panaszkodsz a blogon, így csak segget csinálsz a szádból. Legalább viseld el, hogy a helyesírási szabályok rád is vonatkoznak, nem csak másokra, és ne kezdd el kioktatni azokat, akik érdemben válaszoltak a kérdésedre.
Tessék, helyette engem savazhatsz, nekem ez az elsô (igen, nincs rendes hosszú ö betûm. És ezek szerint ü sem.) válaszom csak kiakasztott a stílusod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!