Miért vagyok mindig én a "szamár"?
Leírtad nagyjából, hogy miért vagy mindig csak másodhegedűs. Azért, mert kicsit visszahúzódó, csendes ember vagy, így nem is osztasz meg sok dolgot a másik emberrel, nem tudsz megnyílni előttük, éppen ezért ők sem tudnak megismerni téged jobban.
És ha választani kell, akkor nyilván azt választják, akit jobban ismernek.
Ha a barátod úgy szeret, ahogy vagy, akkor rá kell koncentrálnod, ő az életedben az az ember, aki megérdemli a szeretetedet. A felszínes embereket meg hanyagolni kell.
Régebben én is visszahúzódó voltam, mindenre rábólintottam, aztán egyszer elszakadt a cérna és megmondtam néhány embernek a véleményemet. Akkor én lettem a legnagyobb szemétláda, jött a szöveg hogy "úúúúúúúúgy megvááááááááltoztááááál".
Annyit tehetsz, hogyha új emberrel ismerkedsz, hogy jobban megnyílsz neki, elmondod mindenről a véleményedet, ha egy mondatáról vagy egy élethelyzetről eszedbe jut egy sztori akkor elmondod neki, ha valami olyat szól ami nem tetszik neked, akkor megmondod, hogy vegyen vissza. Így színesebb egyéniségnek fogsz tűnni a szemében, akinek van véleményes és ki is áll magáért.
De az írásod alapján szerintem még fiatal vagy, az élet meg fogja keményíteni a lelked, szóval ezekre a dolgokra tapasztalás útján is majd szép lassan rá fogsz jönni.
Köszönöm a hasznos választ :) Igazából csak akkor zavar ez a dolog, ha olyan helyzetben vagyok, hogy rá vagyok kényszerítve mások társaságára, ilyenkor valahogy mindig úgy érzem, hogy nekem kell megfelelnem másoknak, de gondolom ez is az önbizalomhiány miatt van. Próbáltam már megváltozni, de az ember a személyiségét gyökeresen nem tudja megváltoztatni, ha valaki nem egy társasági ember akkor nem is lesz az.. legalább is nálam biztosan így van.
Pedig amúgy nem vagyok egy unalmas személyiség, aminek valószínűleg mindenki lát, csak az a gond, hogy nagyon nehezen nyílok meg másoknak (egy kezemen meg tudom számolni azokat az embereket, akik úgy igazán ismernek), mivel azt gondolom, hogy úgysem kedvelnének.. ezt próbálom leküzdeni, van amikor nagyjából össze is jön, de a legtöbb esetben sajnos nem. De remélem igazad lesz, és majd idővel gyakorlottabb leszek a dologban :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!