Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Mi a véleményetek a mai...

Mi a véleményetek a mai "rockerekről"?

Figyelt kérdés
Az askon sok 13-14 éves lány/fiú kiírta, hogy így meg úgy rocker holott techno-t hallgat etc. vagy rock bandás pólókat hord meg a mai rock bandákat hallgatja pl. BvB, Bring me the horizon, de nem ismeri az Iron Maden-t, de nincs is tisztában a rockerságnak mi a lényege, de még úgy is rockernek vallja magát vagy csak azért hord Nirvana smiley-s pólót mert, hogy az menő vagy "cuki" az énekese. Szóval engem ez idegesít.

#fiatal #divatrockerek
2014. aug. 28. 15:23
 1/9 anonim ***** válasza:
77%
Kis pisisek, akik szívószállal isszák a cidert, mert úgy jobban üt.
2014. aug. 28. 15:36
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Az, hogy igazából békén kéne őket hagyni, hogy kiforrjanak. Nem ismerem sem a BVB-t, sem a másikat, amit megemlítesz. 13 éves koromban én is szentül meg voltam róla győződve, hogy a The Rasmus meg a Linkin Park mekkora metál.

Mindenki elkezdni valahol, aki azt mondja, nem voltak bénaságai bébirockerként, az hazudik.

15-16 évesen barátkoztam össze a Nagy Öregekkel. Mindig is hallgattam más zenét is, azt, ami tetszett és tojtam mások véleményére. Most a két szívem csücske Lindsey Stirling meg a Two Steps From Hell, pedig egyiknek sincs semmi köze a metálhoz/rockhoz/goth zenéhez.

Majd fejlődnek, tanulnak még. Vagy kinövik. De nem értem, mi értelme van 13-14 éves gyerekeket bántani, amikor még csak most léptek be a tinikorba, most kezdték el rocker pályafutásukat, most kezdik el keresni önmagukat.

Ez pont ugyanolyan felfogás, amit leírsz, mint a divatmajmok körében a "ha nem azt hordod, ami én, láma vagy". A kezdőket nem piszkálni, becsmérelni kell, hanem esetleg felkarolni.

Érdekes módon a gothok és a goth-félék segítik a BabyBat-eket, a rockerek miért nem?

24L

2014. aug. 28. 15:38
 3/9 A kérdező kommentje:
Kedves második válaszoló! Bocsánat, hogy rosszul értelmezted, hisz nem is írtam oda, hogy ők ezzel menőznek és ez idegesít engem. Az amit te írtál azzal én is tisztában vagyok és támogatom is és bevallom én is még csak 13 évemben vagyok, de a ott vannak a szüleim akik szerettették meg velem a rockot (ezért hálás is vagyok nekik)így idővel rá is jöttem mi a lényege és még mindig nagy imádattal hallgatok Iron Maiden-t, Metallicát, Pokolgépet, Ossiant, Lordot, Kárpátiát, Rammsteint, Bon Jovit, Gun's 'nd Rosest és ehhez hasonló rock együtteseket. De a divat rockereket én nem igazán kedvelem főleg úgy, hogy, ha menőznek vele + emiatt nagyképűek is. Csak engem ez zavart (még, ha én is csak 13 éves vagyok.) De örülök, hogy ezt így megoszthattam és válaszokat is kaptam rá elég jókat! :))
2014. aug. 28. 16:29
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Szia, több, mint kétszer annyi idős vagyok mint te, szóval picit más rálátásom van a témára.

- Először is, ebben a kamasz-kiskamasz korban az ember keresgeti önmagát, már nem a szülők a "minta", hanem például a különféle zenei irányzatok, szubkultúrák, gyakran többet is "felpróbálnak" a fiatalok, az ízlés nem statikus (általában), hanem evolválódik, formálódik az évek során, de ezek a tini-szubkultúrák is személyiségformáló hatással vannak, tehát pozitívum, hiába "nem true" vagy "pózer" - jellemzően ezek is a tizenéveseket irritálják. :)

- Másodszor: te épp rockzenével nősz fel, de mások nem az anyatejből szívják ki a mötált, nyilván ami épp népszerű rock/metal/stb zenén belül, vagy barátaik, haverjaik révén eljut hozzájuk, abba szeretnek bele (nem ismerem az általad említett bandákat amúgy), aztán majd ismerkednek más, akár régebbi, klasszikusabb irányzatokkal is, kiforrottabbá válnak, ezek a kezdeti lépéseik. Némelyik annyiban hagyja és tovább áll, mások belemélyednek - ebben az életkorban mindkettő teljesen oké, nem kell vérkomolyan venni, lásd egyes pont.

- Harmadszor - kifogásolod, hogy technot is hallgatnak. És akkor? Aki csak egy zenei stílusra van beállva és minden másra fúj, az szerintem pöppet szűklátókörű (nem bántásnak szánom). Nyilván ha totál eklektikus valaki ízlése, azt nehéz egy szubkultúrába begyömöszölni, de nem is kell, viszont nem bűn másféle zenék felé is kacsintgatni. A zenei ízlésbeli ellentétek borzalmasan gyerekesek, majd később megérted. :)

- Negyedszer: A rock és metal elképesztően sok stílust, műfajt tartalmaznak, rengeteg al-műfaj, crossover-műfaj, stb. alakult ki a "nagy öregek" óta, és ez egyáltalán nem baj, sőt, természetes hogy a zenék fejlődnek, újabb kategóriák, alkategóriák jönnek létre. Az, hogy csak a klasszikus rock/metal az "igazzy" szerintem színtiszta elitizmus.

Én ugyan nem tartom magam rockernek, mivel változatos és sokoldalú a zenei ízlésem (ugyanakkor bizonyos stílusjegyek, hangulatok konzisztensen jelen vannak bennük, legyen szó elektromos zenéről, ős-industrialról, metalról vagy egyéből), de nagyon sok rock, metal vagy azokhoz kapcsolódó stílust kedvelek...

[Pár példa: industrial rock/metal, black metal (főleg SDBM, raw és avant-garde és pszichedelikus BM), doom metal / funeral doom, drone, sludge, post-metal, noise rock / metal, artcore, occult rock, de időnként stoner rock, gothic metal vagy progresszív/experimental metal is jöhet]

... de pont a "klasszikusok" annyira nem fognak meg. Az Iron Maiden jópofa, voltam is koncertjükön, a Metallica koraibb albumain van pár gyöngyszem, de a többség hidegen hagy, Bon Jovit rühellem, a Gunsért se rajongok, a magyar klasszikus rock/mötál zenekaroktól (Ossian, Pokolgép és társaik) meg röhögőgörcsöt kapok, annyira gagyinak tartom őket. (A Rammstein nem tudom hogy jön ide, bőven nem klasszikus téma - őket szeretem pl).

No, ezzel csak arra akartam rávilágítani, hogy nincs "Egy És Igazi Szent Zenekar Kánon", amit rock/metal zene kedvelőként (vagy szubkultúrába tartozóként) "illik" vagy "muszáj" szeretni, ennél diverzebb a rock/metal, mindenki mazsolázza ki belőle a neki tetsző elemeket.

A lényeg: ne idegeskedj rajtuk, feleslegesen morogsz a témán, hidd el, nem olyan húdefontos dolog.

2014. aug. 29. 02:36
 5/9 anonim válasza:

Off, de egyébként érdekes, hogy a rockerek arról beszélnek, hogy a másik nem érti a rock lényegét (holott ez nem látszik az emberen de ez mellékes), ha meg feltesznek nekik egy olyan kérdést, hogy mi a rock lényege, akkor vakarják a fejüket, hogy háát... Kevés olyan ember (rocker) van, aki meg tudja válaszolni a kérdést.

Egy rocker.

2014. szept. 11. 12:30
 6/9 anonim ***** válasza:

Érdekes a második válaszoló válasza: Kiforrjanak"

hm ez érdekes mert én emlékszem anno ilyeneket hallgattam 6-7 évesen mint : slipknot, limp bizkit, korn stb ami nem is számít igazi metálnak.Manapság ennél jóval kifinomultabb zenéket hallgatok pl Rush, Tool, Death, Metallica, Opeth, Evile, Kreator stb

Oké, hogy hagyjuk őket kiforrni de én nem bírom magam fékezni amikor az ilyen kis taknyoktól akiknek fogalmuk sincs semmiről hangoztatják mekkora buták, kedvenc példáim:"Trash metal, Megadeath, Dead metal..ja a judas priest tök jó dead metal zenekar" stb.. és ezek hiszik magukat olyan igazi metálosnak, ők beszélnek a nevünkben és ezért van ez a sok általánosítás a rockerekről mert ezek az ízléstelen 12-15 éves kis pícsák meg kisfiúk ilyen képet adnak a nagyvilágnak rólunk, hogy jaj aki rocker az biztos a bmth és suicide silence féle ordibálós baromságokat hallgatja aminek semmi értelmük vagy 15× szerepel a f*ck és a sh*t szó egy dalszövegben és ezáltal az olyan színvonalasabb zenekarokat is leszólják mint a Death holott Chuck szövegei például rengeteg mondanivalóval rendelkeznek a brutális hangszeres háttér ellenére is.

2015. jan. 25. 12:46
 7/9 anonim ***** válasza:
Azt, hogy 1-2 év múlva kinövik és diszkósok lesznek. Amelyik nem, és komolyan gondolja a rockerséget, azt úgyis érdekelni fogja, hogy alakult ki a stílus és utána néz a nagy öregeknek. Én nem bántom őket, hisz még csak gyerekek.
2015. febr. 1. 21:59
 8/9 anonim ***** válasza:
Judas Priest mint death metal zenekar...Úristen...
2017. nov. 17. 16:45
 9/9 anonim ***** válasza:

Elsüllyednék szégyenemben, ha egy pózer "rocker"-rel kéne beszélgetnem...Én metalhead/rocker vagyok, és ezek a mű-divatmaki-ratyi-álrockerek csak szégyent hoznak a fejünkre.

Aki meg azt gondolja, hogy a Judas Priest death metal zenekar, az meg egy idióta. Nem tudok mást mondani. Mi jöhet még? AC/DC mint grindcore, és Aerosmith mint punkbanda? Hova süllyedünk még tudatlanságban?

Ki nem állhatom a pózer rockereket, és a pózer "rock"zenekarokat sem.

2017. nov. 22. 11:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!