Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Miért nem próbálják meg a...

Miért nem próbálják meg a magyarok más szemmel nézni a romákat? Tisztelet a kivételnek. Ne vegyétek egy kalap alá őket.

Figyelt kérdés
2014. aug. 25. 22:29
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
31%

Akárhogy csűritek-csavarjátok a dolgot, a kérdezőnek sajnos igaza van. Az egészséges előítélettel nincs probléma, én is úgy vagyok a romákkal, hogy tegyenek le valamit az asztalra, mutassák meg hogy nem olyanok "mint a többi", mielőtt elnyerik a bizalmamat, és más szemmel nézek rájuk, viszont az rohadtul nem okés, hogy már a 8 éves kis lurkók is cigányoznak.

Ha azt mondom, te szőke vagy, tehát retkes tolvaj, mert már 4 szőke meglopott, zavarna, nem?

Ha azt mondom, te szőke vagy, tehát lehetsz retkes tolvaj, így jobban figyelek a cuccaimra körülötted, de egyébként nem csesztetlek a hajszíned miatt, és adok lehetőséget arra, hogy bizonyíts, más a helyzet, ugye?

2014. aug. 26. 01:18
 12/19 anonim ***** válasza:
54%

"A kérdező kommentje:

...azt mondtam neki hogy legyél büszke rá hogy te roma vagy és mutasd meg hogy te különbb vagy sok magyar gyerektől is"

Aha, a kérdezőnek igaza van. Arra tanítja a 7-8 éves gyerekét, hogy sz.arja le a "magyarokat", mert ő különb nálunk - figyelem, a kérdező és a gyereke is elméletileg MAGYAR ÁLLAMPOLGÁROK! - és nekünk más szemmel kellene nézni őket? Ugyan miért? Csak nem azt várod,kérdező, hogy mi, magyarok FELnézzünk rátok, mert ti romák vagytok? Méghogy be akarnak illeszkedni a romák a társadalomba, ugyan már!

2014. aug. 26. 08:31
 13/19 anonim ***** válasza:
71%
Nekem inkább az a furcsa, hogy a félcigányok ( nem a kérdező az egyetlen ) ennyire a roma felüket hangoztatják, mindig " romázzák" magukat. Pedig az egyik szülőjük magyar! Mégis úgy beszélnek, mintha az a szülő nem is létezne... Régebben azt hittem, hogy a vegyesházasság segít az integrációban, de mára már rájöttem hogy nagyon nem.. A vegyesházasság csak világosabb bőrű cigányokat eredményez...
2014. aug. 26. 12:27
 14/19 anonim ***** válasza:
87%
Hogy ismertebbet mondjak, az L.L. Junior is félcigány! ( Ő maga mondta egy műsorban a Kossuth- rádióban ), mégis olyan számokat ír, hogy ő az ilyen-olyan cigánygyerek, meg gizda , meg zsivány... No comment...elhiszem, hogy nem akarják megtagadni a cigány felüket, csak már épp a magyart tagadják le...
2014. aug. 26. 12:33
 15/19 anonim ***** válasza:

Azért nem tudnak beilleszkedni, mert:

A) Ők ROMÁNAK hívják magukat még mindig, pedig az lenne a céljuk, hogy elfogadják őket. No de, ha ők is kívülállókként tekintenek magukra, akkor mire fel? (Aki nem csinál ügyet a származásából, és magyarnak vallja magát, az bizony az is lesz)

B) Maga az állam romákra vonatkozó pozitív diszkriminációja (a segíly, beza!)is inkább irigységet, mint rokonszenvet kelt a magyarokban mondjuk, de ebben csak annyi a cigányok hibája, hogy előszeretettel élnek vele... Ezért nem hibáztathatok senkit, csak megjegyeztem.

Pont olyan, mint a MŰ(!)feministák harca a... női felsőbbrendűségért?! - Csak akkor baj a megkülönböztetés, ha hátrányos, igaz? (amúgy nő vagyok, csak hogy tisztázzuk)

2014. aug. 26. 14:00
 16/19 A kérdező kommentje:
Nem a roma felemet hangoztatom.Csak az én gyerekem már nem fél cigány és igen is érik bántások.Én nem vagyok barna bőrű és soha nem is ért bántás.De azért mert a gyerekem barna bőrű nem kell elítélni salynos sokan ezt teszik.Sok szülő nem engedi hogy a gyerekemmel játszon az övé.Pedig én fehér bőrű vagyok a gyerekem meg barna.Akkor miről beszélünk???
2014. aug. 26. 14:09
 17/19 anonim ***** válasza:
Én magyar vagyok és én is ismerem a bántásokat, múlt héten egy sörös üveggel dobtak meg a cigányok.
2014. aug. 26. 14:22
 18/19 anonim ***** válasza:
Miért velünk (magyarokkal, fehérekkel értelmezd úgy ahogy szeretnéd) van a gond? Nem nekünk kéne megtanulni elsősorban viselkedni, és ha valaki felhozza a példát hogy skinheadek meg a stb. Az egy teljesen más téma, de kötve hiszem hogy maguktól lettek azok, amik. Érdekes, a cigányok/romák nagyon kevés hányada képes beilleszkedni a társdalomba, és ez tény. És kérdező, neked jobb lesz attól hogy itt sírsz gyakorin, és várod hogy bevédjen egy "testvéred"? Oldd meg a való életben, beszélj az osztályfőnökkel stb...
2014. aug. 26. 16:36
 19/19 Kései Sirató ***** válasza:

Ezek már nem előítéletek, ezek tapasztalatok. Sajnos nagyon sok cigány él bűnözésből és sokan igénytelenek, tanulatlanok.

Ha te gyereked jól tanul és viszi valamire és majd tisztességesen dolgozik, akkor tisztelni fogják. Ezért ne a magyarokat hibáztasd, hanem azt a rengeteg alpári bűnöző cigányt, akik miatt ilyen rossz a cigányok megítélése.

2014. aug. 27. 12:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!