Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Miért csinálja mindenki a...

Miért csinálja mindenki a "jeges fürdőt" a neten?

Figyelt kérdés
Mi értelme ennek? Még mindig nem értem. Eddig azt hittem valami poén, hogy kihívás mindenkinek , de aztán láttam hogy még Mága Zoltán hegedűművész is becsatlakozott, és valami olyat mondott hogy segítünk ezzel a szegényeken.. Mi a fene?

2014. aug. 24. 10:16
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
ASL-re való felhívás és adománygyűjtés eredetileg. Amcsi hírességek kezdték el. A magyarok meg utánoznak mindent, így nem lehet kimaradni ebből sem. Sok a birka sajnos, aki csak magára önti, mert más is ezt teszi.
2014. aug. 24. 10:18
 2/13 anonim ***** válasza:

Igen, engem is felháborít, mert ugye aki olvasgat a neten, az tudja, hogy ez elméletileg figyelemfelkeltő jótékonysági akció, egy súlyos betegség kutatását elősegítendő.

Aki meg csak facebookról tájékozódik, az 'poénból' nyakon önti magát egy vödör hideg vízzel, és azt hiszi, hogy ezzel most minimum Ironman-címet szerzett magának, aztán kihív vagy öt(!)másik bunkót . És itt megáll a történet a csökevényes kis agyában.

2014. aug. 24. 10:33
 3/13 anonim ***** válasza:

Ez sajnos így is van. Elég elolvasni a kommenteket. Mintha valami hőstett lett volna, amit végrehajtott.

http://www.youtube.com/watch?v=eolYhv8qtWA&list=UUeriLVszEkx..

2014. aug. 24. 10:35
 4/13 anonim ***** válasza:

Szujó Zoltán szerencsére rendesen elmagyarázta hogy miről szól az egész

https://www.youtube.com/watch?v=5O0mBLQO7q8

2014. aug. 24. 10:41
 5/13 anonim ***** válasza:
ASL alapítványnak gyűjtenek vele! Ez az Ice Bucket Challenge...( jeges vödör kihívás) ez egy nagyon súlyos,és végzetes betegség ami megbénítja,és ezzel mozgásképtelenné teszi a beteget!! Az amerikai hírességek kezdték el ezt a kihívás,köztük Barack Obama is!! Ennek nem csak az a lényege hogy vizesen ácsorogj,hanem hogy 100 dollárt adományozz az alapítványnak!! Persze ez nem kötelező pénzt adományozni,de a részvétellel felhívod más ember figyelmét is,hogy készítse el ezt a kihívást! Mindössze 3 embert hívhatsz ki akinek illő elfogadni!!! :) remélem tudtam segíteni! :)
2014. aug. 24. 10:42
 6/13 anonim ***** válasza:

Nyilván ennek 3 módja van.

1. adakozol

2. leöntöd magad vízzel

3. adakozol és leöntöd magad vízzel.

Szerintem itt nem csak az adakozáson van a hangsúly, hanem, hogy megismerik ezt a betegséget, amiről fél évvel ezelőtt még senki sem hallott. Plusz szélesebb körben adakoznak az emberek, mert több emberhez eljut így. Szerintem felesleges ezen picsogni.

2014. aug. 24. 11:06
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

# 6

És szerinted a legtöbben nem csak leöntik magukat, anélkül, hogy tudnák miért is teszik?

2014. aug. 24. 11:10
 8/13 anonim ***** válasza:

6.

Középiskolában tanítok. Látom a facebookon, hogy az iskolánk diákjainak jelentős hányada már megcsinálta/kihívták.

A nyakamat merem tenni rá, hogy nem tudnak sem a betegségről, sem a jótékonysági akcióról. Sajnos.

Gondolom, van még sok ilyen 'hűdekeménygyerekvagyokésennyi'-videó...

2014. aug. 24. 11:13
 9/13 anonim ***** válasza:
Betegség? 80% ban ez a divatról szól meg a nyakonöntömmagamatjegesvízzelmertk#rvakeményésmenő vagyok dolog. Leeht voltak "egyszer" hírességek akik a jó célért csinálták, de olyan "lavinát" indítottak el, ahol a cél már nem cél, csak simán fun lett. Szóval hiába verik magukat az emberek nekik ez nem a segítésről szól, legalábbis ugye a sok facebook os tininek. Na meg ott vannak a fail videók, abból minden kiderül.
2014. aug. 24. 13:07
 10/13 A kérdező kommentje:
Áh, értem. Köszönöm a válaszokat
2014. aug. 24. 13:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!