Miért csinálja mindenki a "jeges fürdőt" a neten?
Igen, engem is felháborít, mert ugye aki olvasgat a neten, az tudja, hogy ez elméletileg figyelemfelkeltő jótékonysági akció, egy súlyos betegség kutatását elősegítendő.
Aki meg csak facebookról tájékozódik, az 'poénból' nyakon önti magát egy vödör hideg vízzel, és azt hiszi, hogy ezzel most minimum Ironman-címet szerzett magának, aztán kihív vagy öt(!)másik bunkót . És itt megáll a történet a csökevényes kis agyában.
Ez sajnos így is van. Elég elolvasni a kommenteket. Mintha valami hőstett lett volna, amit végrehajtott.
http://www.youtube.com/watch?v=eolYhv8qtWA&list=UUeriLVszEkx..
Szujó Zoltán szerencsére rendesen elmagyarázta hogy miről szól az egész
Nyilván ennek 3 módja van.
1. adakozol
2. leöntöd magad vízzel
3. adakozol és leöntöd magad vízzel.
Szerintem itt nem csak az adakozáson van a hangsúly, hanem, hogy megismerik ezt a betegséget, amiről fél évvel ezelőtt még senki sem hallott. Plusz szélesebb körben adakoznak az emberek, mert több emberhez eljut így. Szerintem felesleges ezen picsogni.
# 6
És szerinted a legtöbben nem csak leöntik magukat, anélkül, hogy tudnák miért is teszik?
6.
Középiskolában tanítok. Látom a facebookon, hogy az iskolánk diákjainak jelentős hányada már megcsinálta/kihívták.
A nyakamat merem tenni rá, hogy nem tudnak sem a betegségről, sem a jótékonysági akcióról. Sajnos.
Gondolom, van még sok ilyen 'hűdekeménygyerekvagyokésennyi'-videó...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!