Befogadnátok az otthonotokba egy hajléktalant?
Attól függ. Ha akkor kerülne utcára, mert mondjuk leégett a háza, és nincsenek élő rokonai akikhez mehetne, vagy abba a városba lenne a munkája amiből egyedül nem tudna albérletet fizetni, akkor átmenetileg befogadnám persze.
Ha évek óta az utcán élne, valamint inna akkor ki van zárva.
NEM
mert vadidegen, kirabolhat, vagy rosszabb......
+ a hajléktalanok nagy százaléka alkoholista, cigizik. eszük ágában sincs javítani a helyzeten, tisztelet a kivételnek!
egyszer adtam kaját egy hajléktalannak és fel volt háborodva mert nem pénzt kapott...
Nem, semmikepp.
Hosszabb tavon nem szeretnek idegent kerulgetni a lakasomban,ha meg folos penzem lenne mas kajajara,akkor inlabb csaladtagnak vagy jo baratnak adnam.
Valószínűleg nem.
Ki tudja miért került az utcára, lehet szétlopná a lakást mire hazaérek vagy engem késel meg álmomban. Másik ok, hogy ha egyszer oda szoktatsz valakit, akkor annak kényelmes lesz így, és nem akar majd elmenni. Ezért nem engednék ismerőst sem, maximum beláthatóan rövid időre. Mert aztán úgy lesznek vele hogy na itt egy balek, hagyja hogy ingyen lakjak, el nem megyek.
Plusz úgy vagyok, hogy az én házam az én váram, és sajnos aki beköltözik az egy idő után képes átmenni parancsolgatós, lazulós stílusba, odahordja az ismerőseit, meg nem takarít maga után. És valahogy a saját házamban nem mást akarok kerülgetni.
A mai világban már nincs az a bizalom ami régen volt, hogy este bekopogsz valahova, hogy nincs hol aludnod, akkor beengednek, és nem is csodálkozom ezen, mert sok sok ostoba ember visszaélt a kedvességgel és elvitt mindent. Így már persze, hogy nem bízik senki senkiben.
Én sem fogadnék be hajléktalant, idegent, közeli ismerőst is aligha, mert annyira tipikus és ismerjük, hogy befogadod, elvan, rájön, hogy jó neki ott, dolgoznia se kell, és a nyakadon marad, aztán már a rendőrség is alig tudja kifüstölni onnan.... Tisztelet a kivételnek de ebből elég kevés van....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!