Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Szerintetek megszakítsak vele...

Szerintetek megszakítsak vele a kapcsolatot vagy küzdjek még?

Figyelt kérdés

Van egy unokatestvérem, aki magányos. Nincsenek barátai, kb. csak én vagyok neki, meg még egy ember, aki több mint 100 km-re lakik tőle, de inkább csak így a neten ismeri, meg párszor élőbe is találkoztak, de kb ennyi. Soha se számíthatnra rá, ha valami baj lenne, ellenben velem.

De én ezt már nem bírom tovább csinálni...

Lusta, igénytelen, túlsúlyos. Az anyja-apja se teljesen komplett. Lekezelő és bunkó az egyik, a másik meg pszichiátriai beteg...

Millió tanácsot és lelki fröccsöt adtam már az unokatestvéremnek, de mindig csak a kifogások...

Semmi kedvem már vele lenni, mert mindig valami baja van...

Vagy az a bizonyos ember, aki több mint 100 km-re lakik és ezer évig fejtegeti az ő életét, hogy mit miért csinálhat, mert nincsen jobb dolga, vagy az a baja, hogy ne siessek az utcán, amikor normális tempóba megyek, de a túlsúlya miatt nem tudok olyan lassan menni vele...

Nem tudok miért vele lenni. Sajnálatból nem akarok, de azt se akarom, hogy tönkre menjen ő, mert szeretem, még is csak az unokatestvérem.

Nem tudom, hogy már mit csináljak. Évek óta nincs munkája, otthon ül a gép előtt, de nem lehetek mindig vele, mint valaki kisgyerekkel... nekem is van életem, párkapcsolatom, munkám.

Én is nagyon nehéz körülmények között nőttem fel, és lelkileg meg idegileg fáradt vagyok, nem kell, hogy még az ő problémáit is pátyolgassam, mert kb. ezt csinálom évek óta... Én nem tudok lépni helyette...

Mindig mondja, hogy nincs pénze és ezért se tud sehová se menni, de azért nagyon tudja mondani, hogy hogyan kéne a lakást modernizálni...

Szerintetek mi tévő legyek?

Hagyjam ott őt, hátha észre veszi magát (vagy lehet jobban összeomlik...) vagy húzza le a a kedvemet az, hogy ha vele vagyok és sokszor fáraszt a hülyeségeivel, és tartsak ki mellette míg teljesen össze szedi magát? (ha össze szedi... mert mindig a kifogások...)

Köszönöm a segítséget, és köszönöm, hogy ezt elolvastad!

2014. júl. 14. 13:42
 1/10 A kérdező kommentje:

kérdésnél: megszakítsam.

leírásnál: valami

elnézést, a helytelenségért... :-)

2014. júl. 14. 13:49
 2/10 anonim ***** válasza:

Felnött ember, ne akard megmenteni. Csak az utat lehet megmutatni de végigmennie neki kell rajta.

Éld a saját életed

2014. júl. 14. 15:13
 3/10 A kérdező kommentje:

Köszi, mert a plusz!

Várom a további segítséget is!

2014. júl. 14. 17:21
 4/10 anonim válasza:

Így van, ahogy az előző írta. Mutass neki utat! Szerintem ne szakítsd meg vele a kapcsolatot, de ha pihenésre van szükséged pihenj, ha a párodra vágysz, akkor légy vele...szánj magadra és a saját igényeidre (is) időt.

Egyébként nagyon szimpatikus a lelkiismeretességed, de sajnos ez téged hosszútávon (és eredmény nélkül) csak tönkre tesz.

2014. júl. 14. 18:58
 5/10 A kérdező kommentje:

Teljesen igazad van! Köszi, az elismerést.

Köszönöm szépen a válaszod, neked is ment a plusz!

Amúgy ezt szoktam csinálni. Nem mondok le semmit miatta, és csak akkor megyek el vele valahová, ha van hozzá kedvem és időm. Egyébként magamat nem mérgezem!

Szerinted a folyamatos leépítés (kevesebbet beszélek vele, kevesebbet járok el vele...), vagy az őszinte beszélgetésem felé(megértéssel és fejmosással körítve) lenne a hatásos neki?

2014. júl. 14. 19:12
 6/10 rans válasza:
Eddig gondolom finoman tálaltad neki a helyzetet. Határozottan fel kell vázolni a helyzetet. Változni csak az fog, aki akar is, ahogy írték, helyette te nem tudsz, csak segíteni neki abban az esetben, ha Ő MAGA is változni akar. De ezeddig csak az kifogások voltak, és az önsajnálat. Vannak emberek, akik soha nem fognak megváltozni, ez is benne van a pakliban. Nem mindenki menti meg magát. Sajnos ezzel is szembe kell nézned. Én azt javasolnám, hogy vázold fel neki mit gondolsz, őszintén, de határozottan. Lássa be tettei következményeit. És ha nem változtat, akkor te is tartsd be azt, amit elmondtál neki. Pl, hogy nem fogsz már vele foglalkozni, ha ő nem lép semmit a saját érdekében, stb.. Nem írtam túl sok újat, okosat, de nagyjából ezt gondolom.
2014. aug. 12. 07:38
 7/10 anonim ***** válasza:
Szerintem szépen, fokozatosan egyre kevesebb időt és energiát kell ebbe az unokatestvérbe fektetni, ha nem látod az eredményét. Az időt, energiát a saját kapcsolatodtól, és magadtól veszed el.
2014. aug. 12. 08:39
 8/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a segítséget, igazatok van! Mentek a plusz pontok!

Különösen köszönöm rans nevű felhasználónak. Valahogy én is így gondolom, csak félek néha nagyon egyenes lenni, mert lehet megbántom vele a másikat. Sajnos én rám tud hatni a másik ember bánata. Ha megjátsza, ha őszinte. És ha hagyom, hogy elkapjon ez az érzés, akkor ő fog felettem uralkodni... lehet talán ez a baj... hogy nem vagyok még mindig elég határozott :-S

Hogyan tudnék ebben én változni? Hogyan csináljam azt, hogy ne hasson rám mások érzései? (mintha manipulálni próbálnának érzelmileg, és nem tudok ellene mit tenni...)

2014. aug. 15. 19:28
 9/10 rans válasza:
Az már jó, ha érzékeled a befolyásolhatóságod. És mivel tudod mi lesz a vége, tudsz is ellene tenni. Hogy hogyan? Egyszerű: szintén határozottsággal. Nemet mondasz. Szilárdan, eltökélten. Ez kemény dolog, de nincs nagyon más út. Ne hagyd magad, és ha nem is sikerül, hát próbáld tovább. Most így nehéz, mert annyira sokféle helyzet jöhet elő, amikor más és más konkrétabb lépést lehet javasolni, így általánosságban csak ennyit tudok írni.
2014. aug. 18. 08:16
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2014. aug. 18. 17:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!