A legtöbb kapcsolatot az alkohol hozza össze?
Sokszor olvasni, hogy ha valaki félénk, akkor mondják neki, hogy igyál néhány pohárral, hogy megjöjjön a bátorságod, illetve a szórakozóhelyen is isznak az emberek az ellazulásért. Meg olyat is olvasni, hogy valaki azt írja, hogy munkahelyi bulin berúgtunk, egymásnak estünk, és azóta együtt vagyunk.
Ez azt jelenti, hogy az emberek nagy többsége önértékelési problémás, szorongó, stb. és csak az alkohol segítségével tudja levetkőzni a gátlásait, enélkül nem is lépne? Az alkohol a társadalom egyik fő alappillére, ami nélkül nem menne a dolog?
Persze, alkohol nélkül is összejön sokaknak, de az arányok az érdekesek. Nekem az a benyomásom, hogy a kapcsolatok túlnyomó részében legalábbis a kezdeti szakaszban szerepet játszik az alkohol, illetve az alkohol kell, hogy a kezdeti önbizalmat, az első kapcsolatokat, tapasztalatokat megszerezze az ember, és utána már megy alkohol nélkül is.
Szóval úgy pontosítok, hogy az első élmények megszerzéséhez az esetek többségében alkohol kell a legtöbb embernek, nekem így tűnik.
Engem igazából az zavar, hogy nincs olyan társasági összejövetel, ahol ne játszana szerepet az alkohol, és így aki nem alkoholizál, annak jóval nehezebb dolga van.
Ugye szokták mondani, hogy a részeg emberek viccesek, kivéve ha te vagy közöttük az egyetlen józan, mert akkor inkább bosszantóak.
Szóval józanul nem sok értelme van alkoholizáló bulikba menni, másfajta viszont nincs, mert a buliknak, a szórakozóhelyeknek része az alkohol.
Nincsenek alkoholmentes szórakozóhelyek, ahova azok járnának, akik nem isznak. Ez a probléma. Vagy iszol, vagy megnehezíted a saját dolgodat az ismerkedés terén.
" nincs olyan társasági összejövetel, ahol ne játszana szerepet az alkohol, és így aki nem alkoholizál, annak jóval nehezebb dolga van."
??? Mi a 2 dolog közt az összefüggés?
Én sosem éreztem, hogy nehezebb dolgom lenne, mért lenne?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!