Hogyan tehetnék eleget a vágyaimnak, miközben tanulok?
17 éves vagyok, nem sok barátom van. Kezd előtörni belőlem, hogy elismerést akarok kapni, hogy valamiben, amiben jó vagyok dicsérjenek és hozzám forduljanak először, ha arról a témáról van szó.
Ennek következtében sok dolgot meg akarok tanulni. Nyelvek, hobbik, stb. Szóval szeretném sok területen fejleszteni magamat, ahhoz, hogy elismerjenek.
Olyan érzés motoszkál bennem, hogy kellene egy barátnő, de igazából nem is. Teljes ellentétben vagyok magammal, és nem tudok dönteni. Itt a nyár ugye, párszor elmehetnék discoba bulizni, haverkodni, csajozni, de nem vagyok az a nagy partyarc, mindig számolok előre. Ha barátnőre vágyom, akkor eszembe jut, hogy elvenné az időmet és a hobbyaimra, a céljaimra nem jutna idő. Ha haverokat akarok szerezni, akkor ugyanaz a lemez.
Nem mintha nem sokat akarnék itthonról kimozdulni, vannak céljaim, és ennek örülök, ezért van, hogy gép előtt ülök egész nap, de tanulok, és van amikor a szabadban edzek, futok. Szóval gyakorlatilag a saját dolgaimat/céljaimat akarom rendezni azért, hogy később jó legyen, de érzem, hogy most hiányzik az a bizonyos barát/barátnő akivel lehetne szórakozni, beszélgetni, akivel lehetne törődni és fordítva.
Tudom (mivel egy párszor már beleestem ebbe a hibába), hogy akit ismerek, mint ismerős/barát és már nagyjából tisztában vagyok a tulajdonságaival, kapcsolatról ne is álmodjak. Nem is azért, mert nem tudnám megszerezni, hanem mert új arcokat kellene megismerni ahhoz, hogy új kapcsolatok szülessenek. Akiket ismerek, vannak szép lányok, nagy arcok, de itt is előtör az ellentét, hogy áhh, túlságosan is ismerem ahhoz, hogy tudjam, nem ő az én emberem...
Mit tehetnék? Ez most átmeneti állapot, míg a hormonok lecsillapodnak, de ha jobban belegondolok, tönkre is vághatom a társasági életemet, ami már így sem valami fényes (mindig elbaszok valami szöveget, lefárasztom az emberek agyát, még akkor is, ha nem érdekel, hogy mi lesz a kapcsolatból, szóval beékelődött hülye szövegeim vannak), és most döntést kellene hoznom, hogy folytassam a céljaim elérésének útját, vagy keressek barátnőt, barátokat, akik húzzák az időmet és nem hagyják, hogy 20 éves koromig minden olyan sikert elérjek, ami most érdekel.
Ha pedig a barátnőt, barátokat választom, akkor hogy kezdjek hozzá, hogyan szorítsak még így is időt a sulinak/céloknak?
Én nem hiszem h a 2 ( célok és baratok/csajok) kizárják egymast.
Én csak sajat magamból tudok kiindulni 16 éves korom óta kapcsolatban vagyok, most 22 éves vagyok és minden célom elértem eddig. jol tanulok, megvan a 2 nyelvvizsga, egyetemre siman felvettek, egyetlen egy targybol se buktam meg soha (orvosi egyetem) szóval nem tom tanulassal kapcsolatban mit érhetnék el. Nem vagyok iskolaelső vagy ilyesmi de ha neked ilyen torekveseid vannak szerintem felejtsd el mert nem hinném h az ilyan őszintén boldoggá tud tenni bárkit is.
Szerintem szerezz baratokat, baratnőt. Probald ki legalabb milyen. Igenis menj el bulizni, én is járok, havi 1x mondjuk, nyaron többször de azért járok. De 17 évesen tobbet jartam és az biztos hogy nagyon szomoru lennék ha azok ah élmények kimaradtak volna nekem. Fontos h ismerkedj lányokkal mert az ember ezzel tapasztalatot gyüjt, valószínű h nem fogod felesegul venni az elso baratnodet de azert nem felesleges idopocsekolas mert megtanulsz kezelni helyzeteket, ertekelni dolgokat, rajossz a sajat hibaidra.. aznem celod h legyen egyszer csaladod?:) mert ahhoz ilyenek is kellenek. Es egy rendes baratno nem vesz el az egyéb celjaidtol idot, tudtok egyutt is sportolni es motivalhatjatok egymast pl. Raadasul ha szerelmes leszel m1 lesz neked h a hobbijaidra kevesebb ido jut :)
Ha 20 eves radobbensz h már 20 éves vagy és nem életél semmit, nem tapasztaltál meg semmit, nincsenek barátaid szerintem az elég demotiválo dolog.
Megegyszer mondom h én sajat magambol indultam ki, nem vagyunk egyformák szóval alapvetően tedd azt ami boldoggá tesz teged, én csak leírtam amit gondolok ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!