Mit tegyek, ha utálom azokat akiknek a fenekük alatt a 20-30 milliós Merci, Audi, BMW aztán más meg éhbérért melózik? Rosszakat szoktam magamban kívánni nekik!
Nem érzem igazságosnak, hogy beszélnek az anyagi gondokról az emberek, hogy a számlákat alig bírják fizetni gazdasági válság, ezeknek meg a fenekük alatt a vadi új, vagy 1-2 éves 20-30 milliós Merci, BMW!
És irigylem őket, mert én 5 évig melózhatnék és kenyeren élhetnék csak akkopr se tudnék megvenni egy 30 milliós ilyen autót, ezek meg sokan még cserélgetik 1-2 v után... Mire fel? Mert megtehetik? Pazarlásnak érzem, hogy nem hogy örülnének maguknak, hanem még cserélgetik is a kocsit a fenekük alatt!
Mikor látom bámészkodni ezeket a tagokat ezekből a drága autókból, szoktam mondani, hogy "óh, hogy kapna el egy adóellenőr!" meg "remélem a börtönben is a feneked alá teszik az új 5ös BMWt!"
Érzem, hogy ez nagyon rossz gondolkodás, és nekem ettől nem lesz olyan kocsim, se több pénzem! De nagyon igazságtalannak tartom, hogy ezek 20-30milliós kocsit vesznek, másnak meg kertes házra nem tleik!
Mit tegyek? Hogy változzak meg? Hogy változtassak magamon?
Bár az irigység az egyik legrosszabb emberi tulajdonság, mégis kicsit hadd védjem a kérdezőt. Egyszer egy szomáliai származású fiatalember mondta, hogy míg otthon élt, autója nem volt, sokszor nem volt mit enni sem, de nem annyira zavarta, mert a környezetében senkinek sem...idejött, dolgozott, nyitott egy körúti üzletet, evett, ruházkodott, lakott, fűtött, támogatta az otthon élő családját, stb, tehát összességében klasszisokkal jobban élt, mint otthon. Mégis, amikor itt elindult hazafelé a 10 év körüli opeljével, már zavarta, hogy mellette bmw-kel húznak el a huszonéves fiatalok.
Nem akarom túlragozni, de ez egy alap emberi tulajdonság. Csak vannak szintek: ülsz és irigykedsz, vagy célokat tűzöl ki magad elé, és minden igyekezeteddel eléred azokat.
Én teljes mértékben egyetértek a kérdezővel, itt sokan azt hiszik, hogy akiknek futja ilyen dolgokra, csakis a színtiszta becsületes úton jutottak mindehhez.
Való igaz, van egypár ember, de szerintem a két kezemen meg tudnám számolni, kik azok, akik valóban a munkájuk gyümölcseként jutottak ezekhez, valóban becsületes módon.
Mert...
Gondolom építészmérnökként elhelyezkedett egy XY cégnél, aki tök véletlenül megnyert egy pályázatot, pedig pályáztak vagy 50-en, de valahogy a xy párt csókosaként bekerült az első 10 közé...na ez mondjuk, már nem annyira a tudáson múlik, mint inkább a s..nyaláson.
Erre pont képes Gazsi is Tarnaboldogalsón, ugyanevvel a szisztémával.
Dolgoztam Önkormányzatnál, ahol olyan számlák jutottak a kezembe, amiket rendszeresen visszadobott a Vidékfejlesztési Minisztérium, és csak a fejüket csóválták rá ott is, hogy ejnye bejnye, tessék szebb számlát hamisítani már, nem annyira fiktív cégtől...
És felvettek 200 milliót művelődési ház felújításra, és olyan tételek voltak elszámolva, amiket elfogadtak, hogy csak néztem...1 darab ajtókeret 354 ezer Forintért...
ésatöbbi, ésatöbbi.
Hiába szóltam volna akárhol is, én ittam volna meg a levét, de nagyon.
És sorolhatnám a szomszédomat, aki a mezőgazdasági gépeire, földekre vesz fel vissza nem térítendő támogatásokat, alig dolgozik valamit, és csak gyűlik, és gyűlik a pénze...
Érdekes módon mindig valami kár éri a földjeit, amik túl jól vannak biztosítva...
Soroljam?
A nagy milliomosok ezen a szenny oldalon mi... haha :D
Lehet még Bill Gates válaszába is belebotlunk :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!