Mit tegyek, ha utálom azokat akiknek a fenekük alatt a 20-30 milliós Merci, Audi, BMW aztán más meg éhbérért melózik? Rosszakat szoktam magamban kívánni nekik!
Nem érzem igazságosnak, hogy beszélnek az anyagi gondokról az emberek, hogy a számlákat alig bírják fizetni gazdasági válság, ezeknek meg a fenekük alatt a vadi új, vagy 1-2 éves 20-30 milliós Merci, BMW!
És irigylem őket, mert én 5 évig melózhatnék és kenyeren élhetnék csak akkopr se tudnék megvenni egy 30 milliós ilyen autót, ezek meg sokan még cserélgetik 1-2 v után... Mire fel? Mert megtehetik? Pazarlásnak érzem, hogy nem hogy örülnének maguknak, hanem még cserélgetik is a kocsit a fenekük alatt!
Mikor látom bámészkodni ezeket a tagokat ezekből a drága autókból, szoktam mondani, hogy "óh, hogy kapna el egy adóellenőr!" meg "remélem a börtönben is a feneked alá teszik az új 5ös BMWt!"
Érzem, hogy ez nagyon rossz gondolkodás, és nekem ettől nem lesz olyan kocsim, se több pénzem! De nagyon igazságtalannak tartom, hogy ezek 20-30milliós kocsit vesznek, másnak meg kertes házra nem tleik!
Mit tegyek? Hogy változzak meg? Hogy változtassak magamon?
Olvasd el az utolsó bekezdést és hasznosítd:
"Mi,minden eggyes "20-30 Mft"
Igaz, Én bejártam a nyelvtan órákra! :D
Hogyan változtass magadon? Győzd le az irígységet, ami benned van, vagy legalább irányítsd. Ne azért utáld, MERT gazdag. Lehet, hogy megdolgozott érte, 20 évet tanult, diplomát szerzett (nem könyvtár-ebédjegy szakon) és a munkája valóban hasznos. Ha csak azt látod, hogy egy harminc millás kocsiban ül, nem tudhatod, hogyan szerezte.
Ha valakit utálni akarsz, hát utáld azt, aki gazdag ÉS egy fasz. Ebből is sok van, nem kell teljesen lemondanod az irígység és rosszindulat okozta gyönyörről ;) Utáld azt, aki feláll a járdára a harminc millással, hogy a gyalogos nem fér el mellette. Azt, aki a pénzével és a befolyásával fenyegetőzik, ha valami nem úgy alakul, ahogy eltervezte. A "mama kicsi fiát/lányát", akinek a segge alá tettek mindent, de szegény embert csak tévében látott. Aki mindig úgy fordítja a iPhone-t, hogy mindenki láthassa a rágott almát a hátlapon. Na ezeknek kívánhatod, hogy szarjanak sünt, mégpedig kétfejűt és farfekvésest.
Vagy utáld azt az arabot, aki többszáz millió forintnyi összeget fizetett ki csak azért, hogy egy bizonyos rendszámtábla legyen a kocsiján vagy a brunei szultánt, aki ~2000 luxuskocsit gyűjtött össze magának és jobb garázsa van, mint amilyen házad neked vagy nekem valaha lesz...
Ugyan azt gondolom, hogy ettől önmagában nem lesz jobb, de megnyugtat :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!