Ki kell kifizesse a vihar okozta károkat, ha nincs biztosítás?
Konkrétan nem tudom mi a jogszabály, de szerintem jogosan követeli a kár megtérítését.
A házért senki nem fog nektek kártérítést fizetni, mivel nem volt rajta biztosítás. Ha csak szimplán ledőlt volna a kémény, akkor csak a házban keletkezett anyagi káron kéne bosszankodni.
Ebben az esetben ez így szerintem gondatlanságból elkövetett rongálásnak minősül.
Sajnos magántulajdonban lévő dolog tett kárt az autóban.
A bíróságon szerintem nekik ítélnék az ügyet, mert kihozzák azt, hogy a ház nem volt rendesen karbantartva, és azért omlott le a kémény. Ilyenkor lehet a bíróság még a felújítást is kötelezheti, bár ennyire nem vagyok jártas a dologban.
Ha egy fa dőlt volna rá mondjuk, akkor semmi pénz nem járna neki.
Ez egy vis-maior kár. A lényege, hogy a kárt egy elháríthatatlan külső ok okozta. Ilyen esetben nem felelős a család.
Ez alól persze lehetnek kivételek. Pl: ha a kémény elhanyagolt műszaki állapotban volt.
a facebook-on van egy biztosítós csoport. Ott egy ehhez hasonló kérdést kitárgyaltunk:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!