Miért fél sok ember a vihartól? Pontosan mi ijesztő van benne?
Van egy pár ismerősöm aki betegesen fél a vihartól. Még akkor is ha nem olyan nagy.Nem tudnak elaludni, és ha dörög az ég megijednem és elbújnak pedig 15-17 évesek. Nem értem miért.
Én egész kis korom óta imádok kibámulni az ablakon ha villámlik, arra elaludni ahogy kopog az eső az ablakon és szeretem hallgatni ahogy dörög. Minél nagyobb a vihar annál jobban tetszik. Valami baj lehet velem?
Viharok, villámok? A kisgyerekek többsége ezt felettébb izgalmasnak és lenyűgözőnek találja - na jó, ki szerint förtelmesen visszataszító látvány egy, az égen szétterülő fényes és sokágú villám?
Én személy szerint nagyon szeretek kibambulászni az ablakon, ha esik vagy villámlik. De egy nagyobb mennydörgéstől, főleg ha hajnalban arra riadok fel, nagyon be tudok szarni. Öreg ló létemre magamra rántom a takarót és befogom a füleimet, várva, hogy lassuljon a szívdobogásom és kapjak újra levegőt; válaszolva a kérdésedre az (adott) emberek nem konkrétan a vihartól, sokkal inkább az azzal járó bazinagy, ablakot berezonáló dörgéstől iszonyodnak.
Amúgy lehetséges, hogy a haverjaid brontofóbiásak. De ez csak egy tipp, taperolok a sötében.
Fóbiás embert pedig ne próbálj megérteni, van, hogy nincs különösebb kiváltó ok. (Mármint nem vezethető vissza különösebben rossz élményre, emlékre, stb. Egyszerűen csak fél a hangtól.)
Neked tetszik, imádod, örömödet leled benne, ők addig rettegnek. Ne nézd le őket ezért; vagy kinövik (és szívből drukkolok, hogy sikerüljön szegényeknek és ne legyen még rosszabb) vagy megpróbálnak kezdeni a dologgal valamit.
Én sokkal jobban alszom ha este vihar van és dörög az ég.
Csak ezért kérdeztem hogy ennek van valami jelentősége?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!