Önbizalomhiány, gátlásosság, megfelelési kényszer. Lehet ezen fejleszteni?
Nagyon nehezen kommunikálok emberekkel. Ha ismerkedek, akkor is valaki mást mutatok,aki mindig kedves,mosolygós, nincs semmiről se véleménye és mindig próbál mindenkinek megfelelni. Magamat már halálra unom a társas közegben, mindig a másik fél az, aki beszél, szórakoztat. Pedig nekem is van humorom. Egy idő után aztán mindig rám un az illető, és odébb áll. :( Sok pozitív tulajdonságom van, az emberek körülöttem állandóan dicsérnek, de én nem bízom magamban, mindig alul értékelem magamat.
Hogyan tudnék tisztába kerülni önmagammal és kis önbizalmat magamra építeni? Már az is nagy feladat és siker nekem,hogy egyáltalán merek emberekkel ismerkedni, de a végén mindig csak a csalódottság marad, hogy nem teljesítettem magam számára se az elvártat...mert én nem olyan vagyok,mint amit mutatok, egy felszínes senkit.
Esetleg van tippetek, hogyan lehetne ezen változtatni? Nyilván nem 1ik napról a másikra megy, ezt tudom.
Köszi a válaszokat:)
Nem kell egyből a legnagyobb dolgokkal kezdeni. Először csak kisebbekkel, és ahogy nő az önbizalmad, a nagyobb dolgokat se fogod már olyan nagynak látni és sokkal magabiztosabban indulsz neki. És a siker is garantáltabb ezáltal.
A próbálkozással kapcsolatban: figyeld meg az emberek viselkedését, hogy amikor azt mondják, hogy "megpróbálom", milyen szájízzel vágnak neki egy dolognak. Nem szívvel-lélekkel, az biztos. :)
Azt hogy érted, hogy egy sikert valaki kudarcnak értékel? Erre mondanál egy konkrét példát?
Növessz farkat. :)
A legtöbb nőben, ha tudat alatt is, ott van az elégedetlenség, a megfelelési kényszer. Ne akard eltörölni, csak tedd lejjebb a mércét. Tűzz ki olyan célokat magad elé, amiket biztosan tudsz teljesíteni, de mégis fejlődsz tőlük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!