Miért utálják a kövér embereket?
Szerintem is csúnya dolog lenézni őket. De szerintem a fiatalok körében csak menőségből megy... A felnőttek körében meg egyszerű bunkóság.
-egy teltkarcsú lány-
Nekem semmi bajom a kövér emberekkel, sôt. Szerintem nekik van a legjobb humoruk, legalábbis ezt tapasztaltam. ( persze vannak közöttük olyanok is, akiket leütnék, annyira patkányok) Másrészt van, aki nem tehet arról, hogy kövér, mert úgy született.
Azért van ez a kiközösítôsdi, mert eltérnek a társadalmi moráltól. Ennyi az egész.
Mert olyan negatív tulajdonságokat társítanak hozzájuk, mint falánkság, tunyaság, akaratgyengeség, igénytelenség, ez a sztereotípia, az emberek nagy része meg sztereotípiákban gondolkozik, függetlenül attól hogy adott emberre igazak vagy sem.
Érdekes amúgy megfigyelni, hogy a kövér nőket jobban megvetik, mint a kövér férfiakat (és nőknél kevesebb túlsúlynál jön a kövér jelző, mint férfiaknál) - ez gyanítom azért lehet mert a nőket általában hajlamosabbak pusztán a külsejük alapján megítélni az emberek (mindkét nemből).
A kövér gyerekek a legnagyobb áldozatai ennek a méregnek, mert náluk aztán 100% hogy a szüleik hibájából lettek csúfolódás tárgyai... aztán persze ha így indulnak, felnőttként is nehezebb lesz helyrehozniuk a károkat és életmódot változtatniuk.
Én nem utálom, nem vetem meg a kövéreket. Nálam a "kövér" szó az orvosi értelemben vett elhízásra utal, ahol már nem esztétikai a kérdés, nem függ az aktuális szépségideától, hanem egyértelmű egészségügyi kockázat a túlsúly.
Nem nézem le a kövéreket, nem vetem meg őket. Amit nem tudok ép ésszel felfogni az a nagyon brutálisan morbid kövérek (tévéműsorokból, mert élőben ilyet nem láttam), akik az ágyból képtelenek már felkelni, csak fekszenek, mint egy partra vetett nagyon torz bálna... ez nekem bizarr hogy juthat el valaki idáig.
dickharta: szerintem se születik úgy senki, de remélem megértetted, hogy hogy értette(oké,ez egy rohadt szép mondat lett:))
Igazából vannak olyanok, akik a szüleiktől vagy nagyszülőktől stb... örököltek ilyenfajta géneket és nem tehetnek róla, hogy kissé tulsúlyosak. Nekem sincs problémám a kövérekkel. Az egyik osztálytársnőm is kicsit duci, de egyáltalán nem zavar, nagyon jó hallgatóság, jó a humora, és meg van elégedve magával(legalábbis én úgy látom, nemszeretne magán változtatni). Viszont az nagyon idegesít, hogy őt állandóan basztatjákés kirekesztik, de ezzel ő annyiranem is törődik, hogy már nekem fáj, amit mondanak róla.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!