Mennyire fontos számodra, hogy internetes felületeken milyen helyesírással nyilvánul meg valaki? Befolyásol?
Nagyon zavar, félreérthető, NEM lehet emiatt a tartalomra figyelni. Van persze amikor egy véletlen betűelütés becsúszik , de az látszik rajta.
Viszont az is nagyon zavar, hogy nem lehet utólag javítani sok helyen (gyakszin se).
Az fb-n viszont lehet(ne) de nem teszik sokan.
A röviditések, gyorsíràs, lazasàg, ékezetelhagyàsok mobillal, elütések, abszolut nem zavarnak
De az alapmüveltség hiànya pl.:
"Teccel", "tuttam", "úcca", birtokviszonyban fiuk helyett "fiúk", vagy milyen helyett "mien", 5-én helyett 5.-én, 5-es helyett 5.-es, és ez utóbbirol még itt osztottàk az észt, hogy ugy helyes hogy 5.-es. Hàt nem éppen.
Szóval aki àltalànos iskola szinten sincs, attol szerintem az életben sem lehet sokat vàrni.
Társkeresön arra, hogy teccel, én nem tudom milyen emberek azok, akik vàlaszolnak, és mekkora paraszt írhat így, akinél az íràs alapja sincs meg. Kb ez a "kö kola?"szint. Ilyenkor én màr az embert minösitem nem is az íràsàt.
De amikor meg belémkötnek (hiàba írom hogy külföldi a billentyüzetemen hiànyoznak magyar karakterek pl nincs hosszu ü es ö betüm sem, vagy gyorsan akarok írni, nem pedig kivárni minden karaktervàltàst), Kb azok sem jobbak az íràstudatlanoknàl, akik nem tudjàk megkülönböztetni a gépelés miatti íràshibàkat a nyelvtani hibàktól. Ez utobbiak böven jobban irritàlnak, mint az alapbol íràstudatlanok, akikröl fentebb írtam.
Szóval az egy dolog, hogy vki olyan sötèt, buta, paraszt, hogy àltalànos iskolai szinten sem tud írni, lefàraszt csak, hogy még egy hülye, de lapozok tovàbb. Viszont amikor vki keveri a gépelési hibàkat a nyelvtani hibàkkal, és nagy mellénnyel osztja az észt, az màr egyenesen irritàl.
Ha valakinek a helyesírása ellenére tartalmilag rendben van az írása, tehát értelmes gondolatokat közöl, akkor elnézem (ismerek ilyen embereket)
Ha valaki alapból nem túl értelmes, mondhatni sekélyes szövegeket ír, akkor azon erōssen ront, ha mindenek tetejében még helyesírási hibái is vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!