Mennyire fontos számodra, hogy internetes felületeken milyen helyesírással nyilvánul meg valaki? Befolyásol?
engem pl sírba visz az olyan, hogy "mien"
meg pl pósta
meg teccik
és nem azért mert én hú de művelt lennék, hanem hogy ennyire alapokat nem tudni, az már valahogy a mélyen szánalmas határon is túl megy de iszonyatosan és még vicces sem tud lenni, csak irritáló
de nem teszek róla megjegyzést, megteszik mások helyettem, nekem már felesleges.
Engem nagyon zavar. Persze nem az, ha valaki egy két szót véletlenül félregépel. Az az irritáló, amikor valaki olyan szöveget ír, ami tele van súlyos hibákkal.
Egyik ismerősöm nagyon szereti a motorokat. Pont a minap beszéltünk, és akkor mondta, hogy ő még motort se vesz olyan embertől, akinek tele van hibákkal a internetes hirdetése.
Alapvető inteligencia az, hogy valaki ismeri-e annyira az anyanyelvét, hogy - akár internetes felületeken - helyesen és választékosan tudja magát kifejezni.
Én magam próbálok helyesen írni, persze van, amikor félregépelek egy szót, de igyekszem odafigyelni az ilyesmire.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!