Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Mit jelent kilépni a komfort...

Mit jelent kilépni a komfort zónánkból?

Figyelt kérdés

Azért tettem fel a kérdést, mert nekem sokszor ilyen kellemetlen, rossz dolgok asszociálódnak ehhez a kifejezéshez "kilépni a komfort zónából". Mintha csak akkor lehetek boldog, sikeres, ha előtte egy jó adagot szenvedtem, rossz érzéseket magamba gyűjtöttem. Példa (kicsit extrém): Akkor lehet mondjuk 100 millió forintom, ha mondjuk éjszaka közepén felkelek, meztelenül végigsétálok Budapesten kétszer, és hármat hátraszaltózok úgy hogy előtte egyszer sem próbáltam mindezt úgy hogy másnapra egészen más dolgot terveztem. nos erre azt fogom mondani, hogy nem teszem meg. Akkor én most konformista vagyok? Akkor nem lehetek sikeres?

Az a baj, hogy ha így gondolok erre a dologra, akkor szinte soha sem jó dolog kilépni abból a zónából, és mindig szomorú, borongós lesz a kedvem, és átkozom magam: ennyit se tudok megcsinálni? Pedig ennek ez az "ára".

2014. febr. 26. 21:28
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
6%
Ez egy baromság, amit a "csajozóművészek" bevezettek. A sok marha meg rákapott mint légy a sz@rra...
2014. febr. 26. 21:34
 2/14 A kérdező kommentje:

Nem csak ők mondják, hanem a sikerguruk is.

Ilyeneket mondanak, hogy amit gondolsz azonnal csináld meg, és akkor sikeres leszel: Hát akkor ha én megcsinálnék mindent amire gondolok, valószínűleg már nem élnék.

Meg hogy éljek a mának: mintha a mai nap lenne az utolsó: Nos, ha ez így lenne, én most elmennék csajozni valami partiba, és mindenkivel le szeretnék feküdni, és semmi sem számítana, mégsem ezt teszem, mert tudom hogy két hét és vizsgám lesz, illetve ma még van más dolgom, stb stb. Szal nem nagyon tudom ezt összeegyeztetni amit a józan ész diktál, azzal amit ők mondanak, hogy kéne csinálni.

Meg mivan ha annyira kimegyek a komfort zónából, hogy már az életemet veszélyeztetem?

2014. febr. 26. 21:41
 3/14 A kérdező kommentje:
Nem akarok komformistának tűnni, csak szeretném megérteni, hogy pontosan mire gondolnak, mikor ezeket mondják.
2014. febr. 26. 21:42
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Azt jelenti,hogy olyan dolgot megtenni aminek bár kétséges a kimenetele,de magával hordozza a fejlődés lehetőségét.
2014. febr. 26. 21:54
 5/14 acelsziv ***** válasza:
Arra gondolnak, hogy a siker nem jön magától. Meg kell dolgozni érte. Mondjuk van egy üzleted. Nem fognak a vevők csak úgy jönni. Lehet, hogy telefonálnod kell, amit nem szeretsz. Vagy sokkal többet dolgoznod, esetleg lemondani tv -ről, hobbiról stb. De nem arról van szó, hogy ha eszedbe jut, akkor beversz egy kirakatot. Hanem hogy ha ötleted van, azt ne halogasd. Valósítsd meg.
2014. febr. 26. 21:54
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
azért vannak határok, nem kell a vonat elé ugrani, vagy levágni a lábad.
2014. febr. 26. 22:30
 7/14 anonim ***** válasza:
Azt, hogy akkor, amikor csak olyat csinálsz, amit mindenki elvár, akkor nem piszkálnak, nem köt beléd senki (Jó esetben), és akkor ezért ott neked "kényelmes", ez nem egy hely amúgy, ez egy "cselekvéstenger" pl, és amikor kilépsz belőle, nem csak ilyen "divatdolgokat" csinálsz, hanem picikét a "saját fejed után" is mész.
2014. febr. 26. 22:33
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

A komfortzóna az a zóna, amit megszoktál, amiben "biztonságosan mozogsz" ahol jól érzed magadat. MInden ami ebből a körből kiesik az "kényelmetlen" , szokatlan , netalán fura. A komfortzónából viszont időnként ki kell lépni, hogy az ember olyan dolgokat tapasztalhasson meg, amit benne ülve sosem tudna. A 4-es kommentelő nagyon jól leírta. "Magában hordozza a fejlődés lehetőségét".

Nem meggondolatlan dolgokról van itt szó, hanem tettekről amik többé, jobbá tesznek.

Mondok egy hétköznapi példát:

Nem mersz leszólítani egy lányt akit az utcán látsz, mert mi lesz ha elküld. A komfortzónádban maradsz, holott lehet ő életed szerelme, de lehet hogy nem. Sosem fogod megtudni, csak ha kilépsz a komfortzónádból és megkérdezed őt , hogy megadná e a számát. A komfortzónád miatt nem tetted volna ezt meg soha, de ha kilépsz, és megkérdezed, tapasztalatokra teszel szert, amit később kamatoztathatsz! :)

24/F

2014. febr. 26. 22:37
 9/14 A kérdező kommentje:
Értem, köszi, nagyából átjött, de mégis sokszor nekem ez az "elvetem a sulykot" típusú dolgok jönnek le, hogy ilyen irreális, netán beteges dolgokat jelent, ami nemegyszer szembemegy a társadalmi normákkal, csak azért hogy kényelmelen legyen, mert ha kényelmetlen, na akkor aztán én vagyok a f**** gyerek, mer kiléptem a komfort zónámból. Szal lehet, hogy önmagában a kényelmetlenség nem visz előre, csak az, ha valamivel szembesülök, ami értelmes, fontos, mégsem teszem meg a kényelemre hivatkozva?
2014. febr. 26. 23:00
 10/14 anonim ***** válasza:
A komfort zóna az az, hogy nem akarod, hogy csúnyán nézzenek rád, ezért nem mondod, hogy szereted pl X számot, vagy erről meg arról az a véleményed, mert nem akarod, hogy belédkössenek miatta. És amikor kilépsz, akkor nem fogod vissza az énedet, hanem ha valaki mond valamit, pl akkor neki megmondod, hogy pl nem értesz vele egyet, és nem érdekel téged, hogy esetleg mi lesz a következménye, hogy mások ezután mit fognak rólad gondolni. (Vmeik előzőt is én írtam)
2014. febr. 26. 23:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!