Mit jelent kilépni a komfort zónánkból?
Azért tettem fel a kérdést, mert nekem sokszor ilyen kellemetlen, rossz dolgok asszociálódnak ehhez a kifejezéshez "kilépni a komfort zónából". Mintha csak akkor lehetek boldog, sikeres, ha előtte egy jó adagot szenvedtem, rossz érzéseket magamba gyűjtöttem. Példa (kicsit extrém): Akkor lehet mondjuk 100 millió forintom, ha mondjuk éjszaka közepén felkelek, meztelenül végigsétálok Budapesten kétszer, és hármat hátraszaltózok úgy hogy előtte egyszer sem próbáltam mindezt úgy hogy másnapra egészen más dolgot terveztem. nos erre azt fogom mondani, hogy nem teszem meg. Akkor én most konformista vagyok? Akkor nem lehetek sikeres?
Az a baj, hogy ha így gondolok erre a dologra, akkor szinte soha sem jó dolog kilépni abból a zónából, és mindig szomorú, borongós lesz a kedvem, és átkozom magam: ennyit se tudok megcsinálni? Pedig ennek ez az "ára".
Nem csak ők mondják, hanem a sikerguruk is.
Ilyeneket mondanak, hogy amit gondolsz azonnal csináld meg, és akkor sikeres leszel: Hát akkor ha én megcsinálnék mindent amire gondolok, valószínűleg már nem élnék.
Meg hogy éljek a mának: mintha a mai nap lenne az utolsó: Nos, ha ez így lenne, én most elmennék csajozni valami partiba, és mindenkivel le szeretnék feküdni, és semmi sem számítana, mégsem ezt teszem, mert tudom hogy két hét és vizsgám lesz, illetve ma még van más dolgom, stb stb. Szal nem nagyon tudom ezt összeegyeztetni amit a józan ész diktál, azzal amit ők mondanak, hogy kéne csinálni.
Meg mivan ha annyira kimegyek a komfort zónából, hogy már az életemet veszélyeztetem?
A komfortzóna az a zóna, amit megszoktál, amiben "biztonságosan mozogsz" ahol jól érzed magadat. MInden ami ebből a körből kiesik az "kényelmetlen" , szokatlan , netalán fura. A komfortzónából viszont időnként ki kell lépni, hogy az ember olyan dolgokat tapasztalhasson meg, amit benne ülve sosem tudna. A 4-es kommentelő nagyon jól leírta. "Magában hordozza a fejlődés lehetőségét".
Nem meggondolatlan dolgokról van itt szó, hanem tettekről amik többé, jobbá tesznek.
Mondok egy hétköznapi példát:
Nem mersz leszólítani egy lányt akit az utcán látsz, mert mi lesz ha elküld. A komfortzónádban maradsz, holott lehet ő életed szerelme, de lehet hogy nem. Sosem fogod megtudni, csak ha kilépsz a komfortzónádból és megkérdezed őt , hogy megadná e a számát. A komfortzónád miatt nem tetted volna ezt meg soha, de ha kilépsz, és megkérdezed, tapasztalatokra teszel szert, amit később kamatoztathatsz! :)
24/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!