Hogy lehet hogy régen jól megvoltak az emberek okostelefon meg net nélkül?
Nézem a régi filmeket('80-as évek például) és szájtátva nézem, hogy nem volt ilyen cuccuk!
Hogy bírták ezt az emberek? :D
Azért tisztázzunk egy-két dolgot.
Az első mobil előfizetéseket 1990 októberében kezdték árulni.
1974-ben az Altair 8800 volt az első olyan személyi számítógép, mely nagy számban eladható volt.
Az Internet története az 1960-as évekre nyúlik vissza. 1969-ben az USA
Hadügyminisztériuma telefonvonalon egy kísérleti jellegű, csomagkapcsolt hálózatot hozott létre (ARPAnet).
Az első e-mail program 1972-ben jelent meg.
Az első hazai e-mail rendszer 1989-1990-ben indult el.
1995 után az internet kereskedelmi termékké vált. Magyarországon is egymás után jelentek meg az internetszolgáltatók. Vagyis közel 20 éve lehet internetre előfizetni Magyarországon.
A 80-as évek eeljén a PC-ken DOS futott. 1985-ben került forgalomba a Windows 3.1.
Okostelefon nélkül ma is remekül elvagyok.
Lehet szájtátni. :)
Net nélkül viszont jó néhány dolog nehéz volt még a 90-es évek vége felé is, főleg az információszerzés és a kapcsolattartás terén. Néha hetekig tartott, amíg az ember megtudott valamit, amit ma egy sima kereséssel pillanatok alatt kideríthet.
Hát én 25 éves vagyok, 14 évesen lett először számítógépem, mégis megvoltam nélküle. Internet meg valamikor 16-17 évesen, meg kb első telefonom is.
Az okostelefonok meg kb az elmúlt évek termékei, ahogy a tabletek is, anélkül is megvoltunk érdekes módon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!