Nincs facebook-om, ezért az emberek azt hiszik aszociális vagyok, és nincsenek barátaim. Ez most mi?
Nem normális, de tegyük hozzá, mint ahogy az sem normális, ahogy egyesek úgy félnek a közösségi oldalaktól, mint sátán a szentelt víztől.
Tudod, ha valami divatos, és valaki látványosan távol marad tőle, arra sokan furcsán fognak nézni. Ez a helyzet itt is.
Nem, sajnos ez már nem normális. Valamilyen szinten nem rossz dolog a közösségi oldal, ha az ember arra használná, amire való és ettől még nem váltaná ki a természetes kommunikációt.
Az a baj, hogy csak látszólag tűnik úgy, hogy az emberek egymásért vannak az oldalon, a valóság az, hogy inkább önmaguk népszerűsítéséért. Én már inkább egy versenyt látok, hogy ki tud frappánsabb poszttal előrukkolni, az a szempont, hogy hányan lájkolják, némiképp exibicionista vágyak kielégítésére szolgál. A klikkesedés is egyre jobban megfigyelhető, vannak népszerűbbek és behódoló természetűek, akik mindig azt lájkolják, vagy nyalják körbe, akiket a többség. Tehát oda csapódni, ahol a legtöbben vannak, ez is önös érdek. Tény, hogy a valós életben és munkahelyen is hasonló zajlik, de legalább nehezebb elrejteni az igazságot. Összességében azt mondom, a facebook önámítás, én is egyre gondolkodom, hogy törlöm magam, mert nem látom sok értelmét. A haverokkal meg skype-on is tudok beszélni.
Én is törtöltettem magam, de ettől függetlenül az eddig eltöltött időmet amit a facen töltöttem, most személyesen a barátokkal töltöm el. Végre nem egy monitor előtt csevegek, hanem összejárunk, beszélgetünk, élünk..
Ha ettől valaki aszociális, hát akkor szívesen vállalom magamra..
Ugyanígy vagyok én is. Azt szoktam mondani az ilyeneknek, hogy nekem van életem. És ez igaz is. A család és a barátok a legfontosabbak számomra, népszerű vagyok, de szerintem mindennek megvan a maga ideje. Ha emberekkel vagyok, akkor tényleg velük akarok lenni és nem csak virtuálisan, ha meg egyedül vagyok, akkor hadd ne kelljen már a gépen dumálnom valakivel. Szeretem megélni a közösségben levést, de a magányt is.
Oké, hasznos lehet a face, ha távol vannak az ismerőseid, de nekem amúgy is a közelemben van mindenki aki érdekel, így semmi szükségem rá. És aki ezek után sem fogja fel, hogy nem vagyok antiszoc, az onnantól gondoljon amit akar, mert nem érdekel a véleménye.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!