Van valami különbség a szociális fóbia és az aszociális személyiségtípus között?
A szociális fóbia nem személyiségtipus hanem egy fóbia, egyfajta félelem és szorongás vesz körül közösségben.
Az aszociális személyiségtipus az antiszociális személyiségzavar egyik enyhébb formája, inkább befele forduló (introvertált) zipus, közösség iránt közömbös, hideg.
Szociális fóbiás vagyok/voltam és amiket leírtál, az igaz rám kérdező. Viszont ahogy az első válaszoló is mondta, az aszociálisok ridegebbek az emberek felé, sőt, mint minden más antiszociális, ők is kevésbé képesek az empátiára.
Én konkrétan elég erős empatikus képességgel vagyok megáldva, viszont az is tény, hogy sokszor gyűlölködő vagyok; leginkább akkor, ha valami problémám van.
Szerintem az hülyeség,hogy az aszociális emberek ridegebbek.
Pusztán nem szeretnek gyakran közösségbe menni,de nem zavarja őket,ha alkalmanként közösségbe kell menniük,nem éreznek tőle szorongást vagy ilyesmit.Pusztán nem igénylik gyakran.
Nagyon sok dolgot kevernek az emberek.
Erre szoktam mondani,hogy sok fontos dolgot nem tanítanak meg az iskolában és sok olyat,ami teljesen felesleges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!