Miért nyugodnak bele az emberek, hogy nincsenek bensőséges kapcsolataik?
jó kérdés. szerintem az emberek alapvetően lusták és igénytelenek. talán ennyire primitívek, hogy ezt élvezik.
vagy nem nyugodnak bele, de beletörődnek vagy bemagyarázzák maguknak hogy ez hűdejó (optimizmus).
te hol próbáltál mély kapcsolatokat kialakítani?
munkahely, iskola, neten is próbáltam de itt nem lehet szerintem bensőségeset, bár lehet, hogy van, akinek megy..
van a családomban is olyan, akivel nem tudok bensőségeset kialakítani
De a fő gond szerintem nem az, hogy nincs hely ismerkedni.
Bár tényleg kevés a hely, de nem ez a probléma gyökere..
Az emberekből hiányzik valami.
Illetve nem hiányzik belőlük, csak eltemették magukban. A szeretetet, az odaadást, az odafigyelés képességét.
Talán ezeket kellene fejleszteni.
Szerintem is sokan belenyugszanak ebbe az állapotba.
Amúgy szerintem nem is lehet mindenkivel, ahogy írod, hogy családtagokkal sem sikerül ezt kiépítened.
Ha valakinek nincs rá igénye, vagy nem veszi a fáradtságot akkor azzal nem tudsz mit csinálni. A társas kapcsolatokban kettőn áll a vásár... A miértet meg szerintem felesleges keresni. Ha már adott illető a te közeledésedre, érdeklődésedre nem reagál többszöri próbálkozás esetén sem azzal nem igen lehet mit csinálni és attól h megtudod az ő "miértjét" nem leszel előrébb mert ez mindenkinél más.
szerintem meg pont a környezetedben nem lehet, mert az a túlélésről szól, nem önmagadról. neten még pár éve lehetett találni ilyen embereket, nyilván egy idő után személyes kapcsoltról volt szó. de ma már nem.
szerintem nem a hellyel van a gond. bár az is súlyozhat valamit a gondon, de én úgy látom, bárhová megyek, tele van idiótákkal minden.
valójában enm csak eltemették az érzzékeny oldalukat (szükség is van ráa túléléshez), hanem nincs is személyiségük. azt nem értem, hogy olyan emberek, akiknek van pénzük meg idjük is, miért nem tudnak értelmes dolgokat kezdeni az életükkel. mert egyszerűen üres, halott emberek. nem érdekli őket semmi.
azzal egyetértek hogy fölösleges a miérteket keresni. azt kell keresni aki más.
Mert a média agymosása már teljesen megfertőzte a társadalom 99%-át. Aki meg nem olyan, arra ráfogják, hogy "nem életrevaló", "hülye érzelgős" és ilyenek.
A jelenlegi helyzet a "rövid távú kapcsolatokat" helyezi előtérbe, azt sulykolják lépten-nyomon, hogy ha nem kell, ha ráuntál, dobd el és szerezz egy újat. És sajnos ez a "fogyasztói társadalom" nem csak az árucikkekre, de a társakra is vonatkozik.
Tragédia, hogy egyik ismerősöm, aki együtt élt közös házban a párjával, annak halálos balesete után egy héttel már ölelkező képet töltött fel új párjával a közösségi oldalra.
Vagy hogy a volt feleségemmel még el sem számoltunk, már a költözésem utáni héten terhes volt mástól.
Vagy hogy én vagyok az egyetlen a régi munkahelyemről, aki azóta is tartja a kapcsolatot a 10 évvel ezelőtti főnökkel, mert ő volt a legjobb főnök a cégnél. Kb. 3 havonta be is ülünk együtt ebédelni, pedig már egyikünk sem ott dolgozik. A többiek letojják, azok is, akikkel mindig elnéző volt.
És még sorolhatnám. A médiát nevezném meg felelősnek: a rövid távú, sekélyes, érzelemmentes, gyors kapcsolatok, a család szétzilálása egy jól megkomponált terv része és ezek szerint működik.
"Mert a média agymosása már teljesen megfertőzte a társadalom 99%-át. Aki meg nem olyan, arra ráfogják, hogy "nem életrevaló", "hülye érzelgős" és ilyenek. "
már megint ez a közhely... hagyjuk már ezt a lejárt sablonlemezt. nem a média megy oda hozzád, hogy megkínáljon cigivel, beszóljon az utcán, meg kiröhögjön ha más vagy mint a többség, nem a média ver át azért hogy szexeljen veled, és nem ő döf hátba amikor számítasz a segítségére, nem ő veszi el a pénzed adó címen, és nem ő kezel félre a kórházban, nem ő ver részegen és nem ő mondja meg neked, hogy olvasni menő, de szerénynek lenni gáz.
ezeket ma már általában csak olyan emberek hajtogatják akiknek nincs saját gondolatuk és okosnak akarnak tűnni.
"A jelenlegi helyzet a "rövid távú kapcsolatokat" helyezi előtérbe, azt sulykolják lépten-nyomon, hogy ha nem kell, ha ráuntál, dobd el és szerezz egy újat. És sajnos ez a "fogyasztói társadalom" nem csak az árucikkekre, de a társakra is vonatkozik. "
ezzel viszont egyetértek
de ez enm a médiából jön, könnyű hárítani egy mumusra. mi emberek vagyunk szemétből, mi vágyun karra a szemétre, amivé válni akarunk, mi gyártjuk a szemetet és mi esszük a szemetet. a média csak egy cső, ami azt adja, amire van vevő. furcsa hogy mindenki köpködi a valóvilágot,mert ez a divat, meg fúj média, de közben ugyanúgy tudja, kit szavaztak be, mi volt a barátokközt utóbbi adásában, és aznap hányan haltk meg egy távolkeleti cunamiban, időnként meg jó lesik nézni, ahogy durrog a puska, robbangatnak és fröcsög a vér, aztán az izmos jóképű a főhős megmenti a szexi királylányt.
"És még sorolhatnám. A médiát nevezném meg felelősnek: a rövid távú, sekélyes, érzelemmentes, gyors kapcsolatok, a család szétzilálása egy jól megkomponált terv része és ezek szerint működik."
Egyetértek, hozzátéve, hogy a média sem csak úgy a semmiből jön. Azt is emberek gyártják.
Mindig az embernél kezdődik a hiba szerintem.
Az emberen belül pedig a gondolkodásban.
Az a kérdés, hogyan lehet megváltoztatni.
Ha az emberek gondolkodása megváltozik, nem fognak olyan médiát gyártani, igényelni, amit most.
"már megint ez a közhely... hagyjuk már ezt a lejárt sablonlemezt. nem a média megy oda hozzád, hogy megkínáljon cigivel, beszóljon az utcán, meg kiröhögjön ha más vagy mint a többség, nem a média ver át azért hogy szexeljen veled, és nem ő döf hátba amikor számítasz a segítségére, nem ő veszi el a pénzed adó címen, és nem ő kezel félre a kórházban, nem ő ver részegen és nem ő mondja meg neked, hogy olvasni menő, de szerénynek lenni gáz."
Sok igazság van benne. Annyit azért hozzátennék, hogy nem mindenki olyan tudatos, mint te.
Van egy nagyon nagy réteg, aki egyszerűen nem gondolkodik.
Na ez a réteg tényleg a média prédája, a tudatuk ki van szolgáltatva a médiából áradó szennynek. Ráadásul ezt észre sem veszik. És nem tehetnek róla, nem lehet hibáztatni őket, mert még nincsenek olyan tudatossági szinten, hogy felelősek lehetnének a saját mentális egészségükért. Neveltetés, társadalmi környezet eredménye, hogy nem alakítottak ki egy önálló gondolkodást.
Ez a réteg befolyásolható, mert nincs döntési helyzetben. Rajtuk nem lehet számon kérni, hogy miért nem változnak meg. Ők tényleg áldozatok.
A tudatosabban gondolkodó emberek feladata lenne elvégezni magukban az önvizsgálatot, megtisztítani saját gondolkodásukat és átalakítani a médiát, úgy, hogy egészségesebb, nevelő hatású, fejlesztő, nem pedig romboló tartalmat közvetítsen.
Aki látja a problémát, annak kötelessége keresni a megoldást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!