Titeket befolyásolnak a reklámok? Miért?
Engem befolyásol, mert ha mondjuk tvben elkezdenek reklámozni, azonnal elkapcsolok.
Tehát befolyásolja a tetteimet.
Vagy pl neten, ha el akarok olvasni egy cikket, és 3 felugró ablak bezárása után jutok el a cikkig, akkor azt a hírforrást vagy oldalt megjegyzem, és másat keresek, ha csak lehet, nem klikkelek oda.
Vagy ha máshol nem tudom elolvasni, akkor lemondok róla, és nem olvasom el.
Igen, engem is befolyásolnak, főleg a gyógyszerreklámok. Mert ugye a gyógyszereket nem ismerem, csak tudom, hogy fájdalomcsillapító kell. Na, mit jut eszembe először? Az Algoflex meg a Saridon. A Saridon reklámjait annyira utáltam, hogy leírhatatlan, így azt sose vettem. De már rászoktam arra, hogy azt mondom a gyógyszerésznek, hogy fájdalomcsillapítót szeretnék, mit ajánl, ami olcsó és ugyanolyan jó (ugyanaz a hatóanyaga).
Szóval én próbálok tudatosan figyelni erre, persze néha elcsábulok. Pl. a Pöttyös termékeket alapból szeretem, ha elkezdenek reklámozni egy újat, mindig megkóstolom. De gyerekkoromban sokkal jobban befolyásoltak a reklámok, főleg azok a típusúak, amiben édesség van és boldog család, mert nálunk elég komoly családi problémák voltak. És sokáig azt hittem, hogy ha venne anya xy mogyorókrémet (tökmindegy), akkor nálunk is olyan idilli lenne a reggeli, mint a reklámban... Szóval, ha lett volna pénzem, az összes olyan terméket felvásároltam volna, amelyik reklámja a "boldog család" koncepcióra épült.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!