Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Titeket befolyásolnak a...

Titeket befolyásolnak a reklámok? Miért?

Figyelt kérdés
a kérdés adott, válaszoljatok kérlek!

2013. dec. 10. 23:27
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Engem befolyásol egy szintig. Na nem az ilyen nagyon béna vagy szájbarágós reklámok, viszont ha pl. az algoflex van a legtöbbet reklámozva a fájdalomcsillapítók közül, akkor legközelebb ha vennék vmi gyógyszert, az algoflex ugrik be először, mert azt hallom, látom a legtöbbször, és olyan kézenfekvőnek tűnik. Pedig millió más gyógyszer van, érted, de mégis ezt "ültették" a legmélyebben a fejembe, a reklámokkal. Szóval a mérték változó, de szerintem mindenkit befolyásolnak a reklámok, többé-kevésbé. Meg hát a nagyon idióta reklámokat meg pont ezért jegyzik meg, pl a plafonból leszakadós kinder-hűtő, a pocak-activia, a stipi-stopis bank, a gyerek aki hülyén mondja az "omlós"-t, meg a gyümölcs a jogobellában, meg régebb az idióta sportszeletes raszta fazon, aki mindent összetör véletlen:D
2013. dec. 11. 02:11
 12/19 anonim ***** válasza:
MERT NEM.
2013. dec. 11. 06:09
 13/19 anonim ***** válasza:

Engem befolyásol, mert ha mondjuk tvben elkezdenek reklámozni, azonnal elkapcsolok.

Tehát befolyásolja a tetteimet.

Vagy pl neten, ha el akarok olvasni egy cikket, és 3 felugró ablak bezárása után jutok el a cikkig, akkor azt a hírforrást vagy oldalt megjegyzem, és másat keresek, ha csak lehet, nem klikkelek oda.

Vagy ha máshol nem tudom elolvasni, akkor lemondok róla, és nem olvasom el.

2013. dec. 11. 07:52
 14/19 anonim ***** válasza:
úgy hívják, tudatmanipulálás...lehet van pár ember akit nem tud befolyásolni a vásárlásnál, de sok milliót befolyásol, hiszen ez egy jól működőkereskedelmi gazdasági ágazat, ami jelentősen hozzájárul a különféle mutatók javulásához.
2013. dec. 11. 09:40
 15/19 anonim ***** válasza:
Mindenkit befolyásol ,csak nem érzi vagy tagadja. Mikor ott áll a polc előtt azt veszi le amiről hallott már valamit,(igen a reklámokból)és árban is megfelelő neki. Egy tök ismeretlen nevű terméket sokkal kevesebben vesznek mint egy agyonreklámozottat,az csak a nagyon alacsony árral tud elcsábítani vevőket, még ha az jobb is. A cégek nem véletlenül ölnek súlyos milliókat reklámba, ha nem lenne közvetlen hatása az eladásokra ,nem csinálnák.
2013. dec. 11. 11:06
 16/19 anonim ***** válasza:

Igen, engem is befolyásolnak, főleg a gyógyszerreklámok. Mert ugye a gyógyszereket nem ismerem, csak tudom, hogy fájdalomcsillapító kell. Na, mit jut eszembe először? Az Algoflex meg a Saridon. A Saridon reklámjait annyira utáltam, hogy leírhatatlan, így azt sose vettem. De már rászoktam arra, hogy azt mondom a gyógyszerésznek, hogy fájdalomcsillapítót szeretnék, mit ajánl, ami olcsó és ugyanolyan jó (ugyanaz a hatóanyaga).

Szóval én próbálok tudatosan figyelni erre, persze néha elcsábulok. Pl. a Pöttyös termékeket alapból szeretem, ha elkezdenek reklámozni egy újat, mindig megkóstolom. De gyerekkoromban sokkal jobban befolyásoltak a reklámok, főleg azok a típusúak, amiben édesség van és boldog család, mert nálunk elég komoly családi problémák voltak. És sokáig azt hittem, hogy ha venne anya xy mogyorókrémet (tökmindegy), akkor nálunk is olyan idilli lenne a reggeli, mint a reklámban... Szóval, ha lett volna pénzem, az összes olyan terméket felvásároltam volna, amelyik reklámja a "boldog család" koncepcióra épült.

2013. dec. 11. 11:25
 17/19 anonim ***** válasza:
Amúgy a saridont pl szaridon-nak kellene mondani de idehaza ezt megváltoztatták a reklámokban pont az eladások miatt ,ne kelljen a vevőnek "azt a szart" kérnie :D
2013. dec. 11. 11:34
 18/19 anonim válasza:
Igen. Még jobban utálom a karácsonyt
2013. dec. 11. 15:02
 19/19 anonim ***** válasza:
engem nem befolyásol csak tájékoztat,az összes reklám hazugság
2013. dec. 24. 11:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!