Negatív reklámok, Ti nem unjátok?
Belépsz egy hírekről szóló oldalra és önlenek rád a negatív töltetű tartalmak. Baleset, gyilkosság, ritka betegségek... Aztán tovább mész, ott meg a szex jön mindenhonnan. Hogyan csábíts, hogy néz XY sztár ruha nélkül, levetkőzött ezmegaz... Mész tovább, ott meg emberek ócsárolják egymást a politika miatt... aztán ha még ez nem elég van pár felugró ablak, ahol buzdítanak hogy vedd meg a szuper terméküket, mert most baromi olcsón hozzájutsz.... mindegy mi az, csak vásárolj.
Ez a média. Én már nagyon unom. Alig lehet normális témákat találni lassan, ahol az emberek nem ilyen dolgokkal foglalkoznának.
Meg kell tanulni együtt élni vele. Hiába unod, meg idegeskedsz rajta, attól téged nem fognak elkerülni a reklámok, így jobb, ha hozzászoksz.
Rossz időszakba születtünk, én is tudom... Tutira szebb volt az élet a 60-as 80-as évek között.
Nagyon jól látod, hogy baj. Mi kidobtuk rég a tv-t (akkor amikor kicsi volt a gyerek). A híreket néha a rádióból meghallgatjuk, de max 1-szer 1 nap. És nyomás a könyvtár, kivenni értékes könyveket, ami érdekel!! Alkotni - írni, rajzolni, zenélni és énekelni! Játszani együtt a családdal.
Rengeteg időd marad, ha nem tékozlod ilyenekre, amit írsz. Valóban teljesen fölösleges, azon rágódni pl, hogy valahol 100 km-re agyonverte élettársát valaki. Segíteni úgysem tudok, a rendőrök és a bíróság feladata ezzel foglalkozni, én mit sápítozzak rajta, Valóban sok energiát visz el a lélekből és egy idő után azt sem érti így az ember, mi a baj. Tehát media leredukálva, és értelmes, értékes dolgokkal foglalkozni.
Persze, szomorú, hogy ennyi reklámmal kell szembenéznie az embernek minden oldalon.
De (sajnos) megvan ennek a háttere is. A legtöbb weboldal egyetlen bevételi forrása a reklámokból származik. Hisz maga a látogató nem fizet azért, hogy pl híreket olvashasson, videókat nézhessen, stb. Így ha az oldal üzemeltetője valamit szeretne kapni a munkájáért kénytelen telepakolni az oldalát bannerekkel. Ez sajnos tény. Az viszont igaz, hogy egyre erőszakosabbak a reklámok. Most már oda jutottunk, hogy nem a tartalom közt van néha reklám, hanem a reklám közt van néha tartalom is. Egyre erőszakosabban "tolják a pofánkba" a reklámokat; s bár vannak már technológiák, hogy valamilyen szinten az érdeklődési körünkre szabják azokat; biztos vagyok benn, hogy 100-ból jó ha 1-2 kattintást nyernek vele...
Interneten adblockot használok, így az ilyesminek kb. a 80%-át megúszom.
Tévét egyáltalán nem nézek. Nem a reklámok miatt, csak csupa olyasmit adnak, ami nem érdekel. Ha valami műsort vagy filmet mégis meg akarok nézni, megnézem a neten, vagy megveszem dvd-n.
Utcán egyszerűen nem figyelem a hirdetéseket, ha gyalog megyek valahova, akkor az utat nézem magam előtt, nem azt, hogy mi van mellettem a plakátokon. Ha meg tömegközlekedésen utazom, akkor olvasok, zenét hallgatok.
Engem az idegesít, hogy sokan el is hiszik. A sok borzalmas és sokkoló hír közül is elég kiválogatni, hogy igaz-e, vagy csak unatkozott a cikkíró, hát még a termékreklámok, amiknek jótékony hatását hol cáfolják, hol meg a cáfolatot cáfolják :-D
Épp a minap olvastam egy negatív cikket a margarinról, amiről már eddig is tudtuk, hogy miből van, erre egy hozzászóló, mint aki most jött le a falvédőről, sápitozik, hogy de hát eddig azt mondták, hogy szívbarát, meg milyen egészséges.
Igen, eddig azt mondták, és azt kellett elhinni, most ezt mondják és most ezt kell elhinni.
Az a helyzet, hogy az emberek már józan paraszt ésszel nem is tudnak gondolkodni, meg utána nézni, csak ülnek és hagyják, hogy ezek a hírek meg reklámok irányítsák őket.
Megosztanak egy álhírt a facebookon, ugranak rá, mint a döglegyek a sz@rkupacra, osszák ész nélkül, aztán ha kiderül az ellenkezője, akkor azt osszák ész nélkül. Rá egy hétre meg mindig akad valaki, aki lemaradt, és a korábbi verziót osztja. mindegy, csak osszuk, mert érdekes. Meg addig is nagyon okosnak és informáltnak látszunk :-)
Másik példa: Pár hónapja megjelent egy cikk, hogy óriási halszörnyet fogtak ki és nem tudják beazonosítani, hogy milyen állat. Egy szkeptikus (ergo gondolkodni képes) hozzászóló utána járt és belinkelt egy leírást erről a "szörnyről", amiből kiderült, hogy létező és ismert vízi állat, bár ritkán találkozni vele.
De ez így olyan uncsi, hogy mégsem a Nessy volt vagy az Alien, szóval pár napja megint bedobott egy hasonló cikket egy firkász, hátha mostanra már elfelejtette a birka nép, hogy egyszer már kiderült, hogy az csak egy hal.
A gusztustalanul félrevezető címekről meg ne is beszéljünk, amikkel kattintásra motiválnak minket.
Amennyit lehet szűrni kell.
A média szennykorát éli, ezt tudjuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!