Utálom, ha nem figyelnek rám, de ilyen esetben mit tegyek?
Őszintén szólva nem akarom emiatt a barátaim fülét rágni, és kiváncsi vagyok, hogy mit tanácsoltok.
A helyzet az, hogy szeretem a társaságot, ha vannak körülöttem emberek, nem az kell, hogy szeressenek, inkább az elismerésük, de általában jól kijövök másokkal, könnyen megtalálom a közös hangot bárkivel, nagyon szeretek új arcokat megismerni. Sok barátom is van, bár párat mondhatok igazán közelinek, meg akikben megbízok.
Viszont az osztályban a hierarchia aljára kerültem, elég rossz a közösség, de annyira befolyásolja a hangulatomat, hogy ott semmibe vesznek, és nagyon rosszul is esik. Őszintén én se teszek sokat érte, nem jófejkedek nagyon velük, de ez a pár ember az, akivel egyszerűen nem tudom megtalálni a közös hangot, minden lazaságom elveszik. Talán épp azért, mert annyira számít az ő véleményük, hiszen mégiscsak egy osztály, velük kell, hogy eltöltsem a napjaimat.
És ez baromi rosszat tesz az egómnak, néha annyira egy nullának érzem magam miattuk, és kétségeim támadnak afelől, hogy valóban olyan laza lennék, és barátkozós, népszerű? Mert az osztályban való helyzetem nem ezt mutatja.
Pedig nem is igazán panaszkodhatnék. Vannak barátaim akiket nagyon szeretek, a tesóimat is szeretem, járok eleget bulizni, sportolok is, szeretem azt amit csinálok... Mégis, az osztály véleménye annyira fontos, hogy annyira eltudja rontani a kedvem, és annyira elégedetlen tudok lenni az egész életemmel, ha beletemetkezem ebbe a problémába.
Bocsánat a hosszú szövegért, de jó érzés volt ezt kiírni magamból.
Bár ez lenne az egyedüli probléma. :)
Éppenséggel azért jár a saját egómon az eszem, mert máskülönben megint egyenlő lenne a nullával, és itt meg egyszerűen mindenki bunkó, és nehéz olyanokfelé nyitni, akik nem képesek felém. Más esetben nem szoktak érdekelni a bunkó emberek, de itt vmilyen szinten meg is akarok nekik felelni szóval nem tudom, hogy mit tegyek. Egyszerűen aki lenéz, nem mehetek oda, hogy szia, hogy vagy?
Azt tudom jól, hogy nekem is nyitnom kéne, csak itt ennél a közösségnél nem tudok..
sokféleképen meg lehet nyerni egy közösséget,de a legalapabb az ha nélkülözhetetlen leszel valamiben,ez a legmagasabb szint,amikor a jelenléted hiánya már kárt okoz a közösségnek.
ebből meg egyenesen következik,hogy hasznossá kell válnod a csoport számára.
ha pedig már a csoport tagja vagy,akkor csak a kontrollt kell megtartanod és időnként elvenned,így jutva feljebb.
így lehetsz domináns.
a te fajtád amikor én voltam középiskolás hamar felismerte,hogy úgy lehet jóba velem,hogy hoz nekem üdítőt,szendvicset és akkor ott lehet a környezetemben így a szemétkedéseket,a vérszívást is megúszhatja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!