Hogy kell udvariasan/nem sértően leépíteni azt a kedves unatkozó/magányos ismerőst, akinek nincs jobb dolga, mint telefonon más idejét rabolni?
Szívesen meghallgatom amikor épp ráérek, de amikor épp mennék valahova, valamit csinálni, akkor sem veszi észre magát és nem lehet lerakni!
Először felhív, mond valamit...majd hosszas hallgatások, - - mert mondanivalója igazából nincs - amikor elkezdem, hogy "jó akkor sz..." akkor hirtelen megint belekezd valamibe.
Nem akarom megsérteni, tudom, hogy nagyon magányos, na de pont most raktam le 1 óra után.... :D
" sem veszi észre magát és nem lehet lerakni!"
Nem neki dolga, hogy észrevegye, hanem a Te dolgod tájékoztatni, hogy most nem alkalmas Neked, és elköszönj. Ha nagyon korrekt akarsz lenni, akkor úgy, hogy megbeszélitek, hogy felhívod. hosszú beszélgetést csak előre egyeztetett időpontban illik, ha ezt ő elmulasztja, akkor Te mindig tedd le avval, hogy megbeszélitek az alkalmat, amikor jó, és a VÉGE IS legyen megbeszélve a beszélgetésnek.
Beszéld ki magad te helyette :D
Ha egy óráig hallgatja hogy te miket beszélsz össze, lehet hogy magától lekopik.
2: De az nem elég. Ezt a hibát sokaknál látom.
Nem mondanak nemet és nem kérik meg a másikat arra, amire szeretnék. Hanem olyan UTALÁSOKAt tesznek, amikből szerintük a másiknak rá kéne jönnie, mit akarnak. De nem fognak, mert ők másik személyiség, és ebben a helyzetben ráadásul mást is szeretnének, mint Te.
Ha ő beszélni szeretne, nem fog ráhangolódni arra magától, hogy Te nem, amíg erre vonatkozó közlést és határozott kérést nem kap. Akkor is nehéz még neki, de legalább tudja, mit akarsz.
az, hogy elmondod, Neked mi dolgod van, annak tartalmilag semmi köze ahhoz, mint amit közölni szerettél volna valójában.
Mondd ki! "Lujzika, szeretném most letenni a telefont, mert mást akarok csinálni. Beszéljünk csütörtökön! Nekem jó lenne fél hattól hatig. Neked jó? Felhívhatlak akkor?"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!