Hogy köszönjek a boltosoknak?
Figyelt kérdés
16 éves vagyok,de mindig összezavarodok hogy az időseknek csókolom a 20 éveseknek szia. és van amikor véletlen csókolomot mondok egy 20 évesnek. a jó napot meg annyira hivatalos.. most meélyik?2013. okt. 22. 21:50
2/9 anonim válasza:
Jó napot kívánok!
Ez a NORMÁLIS köszönési mód, a csókolom legfeljebb kis gyerekeknél elviselhetö.
3/9 anonim válasza:
Tökéletes az a jó napot. Én is sokáig dilemmáztam, a megoldás az lett, hogy jó napot mindenkinek. Még a 16 éves diákmunkás kislánynak is :)
4/9 A kérdező kommentje:
egy 26 éves ismerősöm is úgy köszön egy 50 éves nőnek, hogy csókolom..
2013. okt. 22. 22:07
5/9 anonim válasza:
Én mikor hpgy szoktam.
Reggel általában "Jó reggelt"-tel szoktam, este "Jó estét"-tel, a nap többi szakában pedig "Jó napot"-tal!
"Csókolom!"-ot pedig csak a nagyin idős nénikéknek mondok.
18/L
6/9 anonim válasza:
Jó, apukám is úgy köszön minden nőnek, hogy csókolom, de az más :)
7/9 anonim válasza:
Idősebbek körében a "csókolom" kizárólag nőkkel szemben alkalmazható köszönési mód.
A "jó napot" egyébként nem annyira hű de mereven hivatalos, mint amilyennek gondolod.
16 évesen még a "csókolom" elfogadható, bár mondom, a "jó napot" tökéletesen megfelel.
Mellesleg ha ismerősöd a 20 éves, akkor hogyhogy nem tegeződtök?
8/9 anonim válasza:
Ha nagyon érdekel a téma, nézd meg illemkönyvekben a köszönést. Jó hosszasan leírják mikor, hogyan kell köszönni.
9/9 A kérdező kommentje:
fejből tudom, hogy mikor mit kell használni. csak nekem túl hosszú ez a "jó napot kívánok!"
2013. okt. 23. 19:46
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!