Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Hogy vagytok a köszönésekkel?

Hogy vagytok a köszönésekkel?

Figyelt kérdés

Én olyan zavarban vagyok néha. Kellemetlen néha csókolomot köszönni, kellemetlen néha a Jó napot kívánok, meg ha valakit letegezek is.

25 éves Nő vagyok. Kis városban élek, ahol majdhogynem mindenki tudja, hogy ki a másik.

Ha tudom, hogy ki az illető, akkor az anyukának csókolomot szoktam köszönni, az apának, meg jó napotot.

A csókolom természetes köszönés? Valamiért cikinek érzem. Persze azt se tudnám köszönni, hogy jó napot, mert az meg nagyon idegen.

A barátnőm szüleinek is csókolom, jó napotot mondok, az apukának pár éve mondom az utóbbit. Mégsem csókolomozhatom le... De ez is valamilyen szinten kellemetlen, mert ismerem jól..

Jajj ezek olyan kellemetlen dolgok. Vagy csak nekem?

2013. okt. 14. 21:47
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Nem érdemes ennyire aggódni emiatt. A régóta ismert idős embereknél pont jó a csókolom, ha kiskorod óta így köszönsz nekik. Amúgy meg bárkinek, akit magázol, jó napot.. Nincs ebben semmi idegen. Én mindig napszaknak megfelelően köszönök ( a jó reggelt-et szeretem a legjobban, mert az bármilyen kapcsolatban oké), de ha az illető nem idősebb tőlem kb. 10 évnél és nem hivatalos helyen találkozunk, akkor általában szia, vagy hello. Amúgy a csókolom-ot én is utálom, egy két öreg néninek köszönök csak így, akiket már kis gyerekkorom óta ismerek.

(20L)

2013. okt. 14. 22:55
 12/15 anonim ***** válasza:
Ha a csókolom kellemetlen,akkor kívánj szép napot..
2013. okt. 15. 09:47
 13/15 anonim ***** válasza:

A csókolomot egyáltalán ne használd.

Nekem még most is lesül bőrömről a kép, ha visszagondolok arra, hogy 14 évesen csókolomoztam a házunkban lakó palit.

2013. okt. 15. 15:19
 14/15 anonim ***** válasza:
A csókolom annak is kellemetlen, akinek mondod. Köszönj inkább jónapottal.
2013. okt. 17. 17:34
 15/15 anonim ***** válasza:

Köszönj mindenk9nek úgy, hogy Cső! Vagy Csőváz! Csőtészta! Vagy ahogy egy cimborámmal egymásnak köszönünk: Csá, néger!

:)

Viccet félretéve, hagyd a csudába a csókolomozást, azt kéne kupán vágni egy illemtankönyvvel, aki ezt kitalálta. Lehet Jó napot a köszönés, kicsit viccesebb formában Tiszteletem... Légy kreatív, csak ne agyalj ezen, felesleges.

2013. okt. 30. 10:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!