Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Hogy vagytok a köszönésekkel?

Hogy vagytok a köszönésekkel?

Figyelt kérdés

Én olyan zavarban vagyok néha. Kellemetlen néha csókolomot köszönni, kellemetlen néha a Jó napot kívánok, meg ha valakit letegezek is.

25 éves Nő vagyok. Kis városban élek, ahol majdhogynem mindenki tudja, hogy ki a másik.

Ha tudom, hogy ki az illető, akkor az anyukának csókolomot szoktam köszönni, az apának, meg jó napotot.

A csókolom természetes köszönés? Valamiért cikinek érzem. Persze azt se tudnám köszönni, hogy jó napot, mert az meg nagyon idegen.

A barátnőm szüleinek is csókolom, jó napotot mondok, az apukának pár éve mondom az utóbbit. Mégsem csókolomozhatom le... De ez is valamilyen szinten kellemetlen, mert ismerem jól..

Jajj ezek olyan kellemetlen dolgok. Vagy csak nekem?

2013. okt. 14. 21:47
1 2
 1/15 A kérdező kommentje:
Bocsánat a sok szóismétlésért.
2013. okt. 14. 21:48
 2/15 anonim válasza:
Én például a csókolomot már nem is használom, mert arra emlékeztet, mint amikor általános iskolában mindig csókolommal köszöntünk a tanároknak. Én mindenkit szinte jó napot-ozok, a fiatalabbakat lehellózom
2013. okt. 14. 21:56
 3/15 anonim ***** válasza:

Hát igen... ha régóta ismersz valakit, de nem annyira közeli ismerős. És kisgyerekként csókolomoztál neki, de 25 évesként röhejesnek tartod a csókolomot...

Szerintem úgy köszönj, mint eddig. Majd legfeljebb kezdeményezik a tegezést, vagy bármi.

Amíg nem mindennapi probléma, addig ne rágd magad ezen!

Gondolnád milyen volt nekem az, amikor suli után bekerültem egy céghez, egy 60 éves vezető beosztású férfi legközelebbi beosztottjaként. Nagyon kedves ember, de mégiscsak egy fontos vezető. A cégnél tegeződés volt a szokás, a főnökömet is minden kolléga tegezte. Én meg nem mertem magamtól letegezni, ő pedig nem kezdeményezte. És néha a beszélgetésben is voltak emiatt gátlásaim, na meg a mindennap kétszeri köszönés. A jó reggelt még csak-csak elment, barátoknak is mondjuk néha... De a viszontlátásra, már nagyon hülyén jött ki, főleg hogy mindenki más sziasztokozott. Amikor tehettem úgy mentem el, hogy ne találkozzak a főnökömmel és úgy nem kellett köszönni. Amúgy bírtam és ő is engem.

Hát ehhez képest a távolabbi ismerősöknek való köszönés semmi. :-)

2013. okt. 14. 22:07
 4/15 anonim ***** válasza:
Legalább képes vagy köszönni:D
2013. okt. 14. 22:23
 5/15 A kérdező kommentje:
Így van! Nézzük a pozitív oldalát! ;)
2013. okt. 14. 22:30
 6/15 anonim válasza:

Én a "Jó napot kívánok" komolyságát olyannal szoktam oldani, hogy "Szép jónapot" az már közvetlenebb, vagy "Üdvözlöm"!

Férfiaknál használatos és nagyon udvarias, kedves forma a (Kezit) CSókolom.

Szerintem viszont egy nőtől ez nem annyira jön ki jól, ha a csókolomot használja. Idős néniknek, vagy magázós női rokonaknak oké, de nekem az anyukám mindig azt mondta, hogy csak annak köszönjek csókolomot, akit meg is csókolnék (arcát, kezét). :)

2013. okt. 14. 22:34
 7/15 anonim válasza:

23 éves nő vagyok,én nem köszönök csókolomot senkinek!Nekem az olyan kisgyerekes.Sőt én gyerekként is utáltam így köszönni,nagyon hamar átváltottam a jó napotra,azaz a napszaknak megfelelő köszönésre.Idegeneknél is általában megpróbálom megítélni az illető korát és az alapján köszönök,vagy a napszaknak megfelelően,vagy ha fiatalról van szó,kb 30-35 évesig,akkor simán sziát köszönök.

Viszont nekem is van olyan személy,akinél kínos ez a köszönés dolog.Konkrétan egy szomszéd házaspárról van szó,mindketten 60 felettiek.Gyerekkorom óta mellettünk laknak.Kicsi koromban simán letegeztem őket és ez azóta is így maradt,viszont mostanában elég kellemetlennek érzem,hogy 23 évesen lesziázok egy 60 feletti embert,viszont az is kínos lenne,ha most hirtelen átváltanék.szóval eldöntöttem,hogy továbbra is tegezni fogom őket,úgyis megszokták már. :D

2013. okt. 14. 22:35
 8/15 A kérdező kommentje:
Igen, én is így gondolom. De ha Jó napotot köszönök az adott illetőnek, akkor utána nem érzem jól magam. Kelletlen a helyzet
2013. okt. 14. 22:36
 9/15 anonim válasza:

Szia,

én anno a csókolomot Jó napottal vagy Szép jó napot kívánokkal váltottam fel, attól függően, hogy épp milyen kedvem volt. Persze néha még így is kicsúszik a szàmon a csókolom ha olyan ismerősökkel futok össze, akik már a gyerekkoromban is idősek voltak.

Szerintem levesz a hirtelen esetleg keménynek tűnő jó napot éléből, ha utánna mondod az illető nevét, pl. (szép) Jó napot Marika néni.

Én egy német cégnél dolgozom német kollégákkal. Namost azt a kavarodást képzeld el, amikor egyesek már reggel jó reggelt helyett jó étvágyat (Mahlzeit!!!) kívánnak ;)

Üdv

Chili 31/N

2013. okt. 14. 22:36
 10/15 A kérdező kommentje:

:D Én is dolgoztam az Ausztriában, de mi csak délben használtuk a Mahlzeit-et :))

Ott tényleg kavarodás lehet :D

2013. okt. 14. 22:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!