Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Nem túlzás ez a facebook-élet...

Nem túlzás ez a facebook-élet egy kicsit?

Figyelt kérdés

Nem tudom, hogy sírjak vagy nevessek, de ma egy felnőtt, értelmes rokonom ezt mondta nekem: "Te nem is jársz sehova." mindezt abból következtette ki, hogy kb. semmit sem rakok fel a facebookra, így biztos nem is csinálok semmit és semmi nem történik velem.

Ez számomra egyszerűen hihetetlen. Amúgy közben informálódtam, nem csak ő ilyen idióta, de akikkel nem vagyok napi kapcsolatban azok elkönyvelték, hogy én nem csinálok semmit és sose megyek sehova, mert nincs kint a facebookon. Márpedig akinek a facebookon nincs élete, annak máshol sincs. Ez nem túlzás egy kicsit?

Ezért rak ki szinte mindenki manapság mindent, hogy ne higgyék azt, hogy "unalmasak"?

Komolyan, már alig akad egy-két ismerősöm, akik nem csinálják ezt, pedig nem vagyunk tizenévesek. Lefényképezik a vacsorát az étteremben, lefényképeztetik magukat a kocsiban, ha mennek valahova, lefényképzeik mit vettek, lefényképezik a söröskorsókat, beírják, hogy épp füvet fognak nyírni, lefényképezik az új tapétázást, a kalácsot, amit sütöttek, minden szart.

Mi a fene van? Ez lesz már a normális, hogy mindenki a neten (is) éli az életét és az a ciki, aki nem tárulkozik ki? Én vagyok nagyon lemaradva?

2013. okt. 6. 20:54
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
90%

Na ja, az FB a mai kor falusi padja a ház előtt!

Semmi ingerenciám nincs, minden élményemet, megmozdulásomat Facen megosztani, sőt, kifejezetten gyomlálom as dolgokat.

Hihetetlen, hogy emberek, mikor ugranak a legkisebb személyiségi jogaikat sértő minden apró dolgokra, önként csinálnak nyitott könyvet az életükből. Én kifejezetten kerülöm az olyan embereket, akik azt is FB-re rakják, mit szartak az nap.

2013. okt. 6. 21:37
 12/25 anonim ***** válasza:
93%

De, túlzás.

Gondolj bele: ezek az emberek az életük számtalan percét erre vesztegetik. Pedig az élet elég sok funkcióval rendelkezik, és nem csak kék, mint a facebook, sőt hiperHD felbontású.

2013. okt. 6. 21:45
 13/25 anonim ***** válasza:
100%
De, eléggé túlzás. Tőlem azt kérdezték, milyen az élet gyerek nélkül? :D 5 éves gyerekem van, de fotó nincs kint róla (meg magunkról sem) egy db sem, így elkönyvelték, hogy karrierista szingli vagyok. Na erről ennyit. :)
2013. okt. 6. 21:58
 14/25 anonim ***** válasza:
úgy látszik, nekem normális ismerőseim vannak, mert tőlem senki nem kérdez ilyet, meg én se feltételezek másról valami facebook alapján.
2013. okt. 6. 22:23
 15/25 anonim ***** válasza:
93%

De, szerintem is túlzás!

Van ismerősöm, aki minden áldott nap fényképezi a fiát, hogy eszik, hogy fut, hogy alszik, hogy szed virágot stb..Minden nap ugyanazon a játszón, ugyanazon emberekkel este meg tölti fel a fotókat. Nem hiszem el, hogy ebből áll az élete, és nem hiszem el, hogy minden ismerőse a gyereke minden lélegzetvételére kiváncsi.

Nekem is van két szép gyerekem, és jópár ismerősöm, de egyáltalán nem érzek kényszert arra, hogy megosszam napi szinten, hogy milyet kakilt... Mert komolyan siralmas.

Egyáltalán nem hiszem, hogy mindenkinek az orrára kéne kötnöm, hogy 1,5 órát vártam a nőgyógyászaton, vagy hogy a családdal a hétvégén kirándultunk, vagy mit ettünk szerdán vacsira.

A normális baráti kapcsolatokat lassan felváltja ez az online felszínes jópofizás.

Mindenki a legjobb formáját mutatja, de komoly baj esetén a megosztáson kívül nem segít senki.

Szóval a kérdésedre a válasz: Szerintem sincs köze a nyilvánossságnak az életemhez és attól még élünk/szórakozunk stb.

Aki meg megossza, tegye.. tőlem, ha ő ettől boldog. Szerencsések vagyunk, hogy nekünk más okoz örömet.:-)

2013. okt. 6. 23:43
 16/25 A kérdező kommentje:
Jézus, ez a karrierista szingli dolog is nagyon durva.
2013. okt. 7. 01:20
 17/25 anonim ***** válasza:
100%
Kínában meg Japánban ki van tiltva a facebook mint online alkalmazás és web oldal :D, ott tudják hogy ez ártalmas a társadalomra és a szocializált életre.
2013. okt. 7. 02:06
 18/25 A kérdező kommentje:
Japánban nincs betiltva a facebook. Nem is volt.
2013. okt. 7. 02:37
 19/25 anonim ***** válasza:

#17: japánban nincs kitiltva, bár igaz, ott más - hasonló - közösségi oldalak népszerűbbek.

Kínában meg nem azért van betiltva, mert a párt fél, hogy bármi csorba éri a jómunkásemberek magánszféráját, hanem mert nem tetszik neki, hogy az ő népét egy amerikai cég elemezze. Hidd el, vannak facebook-alternatívák kínában is! Ott is ugyanígy van közösségi oldal, ahol minden marhaságot megoszthatsz, csak épp nem facebooknak hívják.

A kérdésre válaszolva: vajon nekem miért nem ilyenek az ismerőseim? Miért nem hüledezett senki, amikor olyan dolgot tudott meg rólam, ami nem volt közzétéve? Vagy csak nekem többé-kevésbé épelméjű a környezetem? Miért van az, hogy akikkel legalább beszélőviszonyban vagyok, azok nem fognak sopánkodni azon, hogy nem osztok meg mindent közösségi oldalakon? Talán mert az emberek nagy része nem olyan?

Én miért nem látok soha olyan fényképeket, hogy épp ki mit evett? Miért nem látok mindenkinél naponta 10-20 képet kitéve arról, hogy épp mit csinál? Mert talán a felhozott példákat "kicsit" felnagyítottad, eltúloztad?

Persze, van olyan ismerősöm, aki minden marhaságot kitesz. A 400-ból talán 5. Aki meg olyan szinten zavar, annak elrejtem a hírfolyamát, és láss csodát, máris nem bosszankodok olyasmi miatt, ami miatt nem is érdemes.

[link]

2013. okt. 7. 11:18
 20/25 anonim ***** válasza:
#13: biztos nagyon közeli barát lehet, akinek még arról se számoltál be, hogy gyereked született. Aki valamennyire is számít, az azért az alapdolgaimat facebook nélkül is tudja.
2013. okt. 7. 11:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!