Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Az emberek miért olyan savanyú...

Az emberek miért olyan savanyúak a tömegközlekedési eszközökön?

Figyelt kérdés
Csak bámulnak kifelé az ablakon, néznek a nagy semmibe, vagy az okostelefonjukat babrálják és nem mernek ránézni a másikára. Ha valaki felém néz és visszanézek, rögtön félrekapja a tekintetét, mintha valami bűnt követett volna el azzal hogy rámnézett. Én szeretek új emberekkel megismerkedni, szerintem felemelő érzés, amikor valki ismeretlennel sikerül beszélgetésbe elegyedni, de sajnos erre legtöbbször csak az idős emberekkel, mert az én korosztályom (25-30) nagyon bunkón viselkedik utazás közben, pedig biztosra veszem hogy a többségük valójában nem az

2013. okt. 6. 20:45
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
27%
17-es, ne gyakorizz buszról, mert kikapják a telót a kezedből. komolyan.
2013. okt. 7. 22:04
 22/27 anonim ***** válasza:
100%
Én soha nem kezdeményezek beszélgetést, de ha más igen, akkor belemegyek. SOk érdekes történetet hallottam már így, a Jászaitól a Vígadóig a 2-es villamos vonalán. És persze máshol is, csak leginkább arra járok.
2013. okt. 7. 22:31
 23/27 anonim ***** válasza:
80%

Azért, mert minden embernek szüksége van egy meghatározott méretű személyes térre, amibe ha mások belemásznak, az irritáló. Kultúránként eltér, hogy mekkora, és ismerőst, családtagot mindenki jobban beenged a személyes zónájába, mint idegent, de valamekkora személyes tere mindenkinek van. Na most egy buszon, liftben, stb. ez mindenképpen sérül, mert vadidegenekkel vagy szoros közelségben. Ilyenkor az ember úgy védi magát, hogy más kommunikációs csatornákat rövidre zár, tehát nem beszélget, igyekszik nem érni a másikhoz, nem veszi fel a szemkontaktust, ilyenek.

Edward T. Hall "Rejtett dimenziók" című könyvét ajánlom annak, akit komolyabban érdekel a téma.

2013. okt. 8. 02:14
 24/27 anonim ***** válasza:
62%

@Előző:

Teljesen igazad van, de ha a " igyekszik nem érni a másikhoz" kitételt reggel a 7-es buszon te abszolválni tudod, akkor minden elismerésem a tiéd :D

2013. okt. 8. 16:07
 25/27 anonim ***** válasza:
100%
Hát igen, de amikor a hozzáérésre rá van kényszerítve, akkor legalább a beszédet, szemkontaktust kerüli :)
2013. okt. 9. 01:11
 26/27 anonim ***** válasza:
0%

Azt hiszem választ kaptál a kérdésedre. : )

Azt mindenki meg tudja magyarázni, hogy miért, de eszükben se jut, hogy lehetne elfogadóan és mosolyogva is egymásra tekinteni.

jan. 4. 10:08
 27/27 anonim ***** válasza:
Amíg senkinek nem ártok semmivel, addig hadd ne kelljen már napi másfél órában idegenek elvárásához igazítani még az arckifejezésemet is :D
jan. 4. 16:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!