Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Csináljak Facebookot? Muszáj...

Csináljak Facebookot? Muszáj manapság az élethez? Fognak még előnyök érni?

Figyelt kérdés

Az van, hogy 24 évesen nincs Facebookom, már régóta megy mindneki körében, de nekem nem jön be.

Úgy vélem a Telefon, sms, e-mail, személyes beszélgetések sokkal jobbak.

Van skípe, viber, minden más ahol lehet tartani a kapcsolatot INGYEN:

De sok ismerősöm mindig, "majd akkor facebookon rám írsz..."

De mondom nekik, hogy nincs profilom!

És már iskolában is volt, hogy "Facebook csoportba leírom a szallagavatós dolgokat!" mondta az ofő, vagy tanár.

Én megkérdeztem másoktól, vagy személyesen a tanártól, de nem regisztráltam akkor se.

De egyre jobban úgy érzem, hátrányban vagyok.

Most hivatalos helyeken kérnek bármilyen Facebook nevet? Nem, E-mail, telefon, meg minden mást. Szóval úgy vélem még mindig nem annyira szükséges.

De mások mégis úgy kezelnek, hogy "nem vagy fenn Facebookon? Akkor mindegy, hagyjuk!

Meg bármit kérdek: "Ja a koncert, facen átküldöm a helyszínrt, meg mindent...Í"

... -.-' De nekem nincs még mindig profilom!

"Ja, akkor mindegy!"

A kérdésem: Sok ilyen fog még érni?

Azért nem akarok, mert nem akarok ráfüggeni, tudom, rajtam múlik, nem kell mindig felmenni, de minden ismerősöm jön a sok képével, posztolásával, meg mindennel. És most ovlassam végig mindet, hogy kiderítsem melyik a fontos infó nekem?

Azt hallom a Facebook már lecsengőbben van, de mikorra térnek vissza az emberek az email, telefon, skypehoz?

Jobban járok, ha csinálok Facebook prfoilt? Kell az még majd? Munkához, ilyesmihez?

2013. szept. 27. 20:50
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

Márpedig csinálj mindenképp, mert SZÜKSÉGES az élethez, manapság már majdnem mindenkinek van.

Középiskolai dolgokat is gyakran ott beszélik meg, bulikat is ott szervezik, főiskolán/egyetemen például vannak külön csoportok, ahol egymásnak segítenek az emberek, lehet kérdezni egymástól, ha valaki valamit nem ért.

Persze, meg lehet oldani, ha valaki majd mindig elküldi neked emailben/skypeon/telefonon, amit ott épp írtak/beszéltek/szerveztek, de ezt egy idő után meg fogják unni.

Olyan ez, mintha nem lenne telefonod, mert minek, és elvárod, hogy majd mindig felcsengessen hozzád valaki a legújabb fontos infókkal.

2013. szept. 28. 13:02
 12/21 anonim ***** válasza:
Én azt nem értem, hogy "van skype, viber, ahol lehet kapcsolatot tartani ingyen". A facebookon tán nem? S ha ezek okék, nincs kifogás ellenük, akkor miért pont a facebook ellen van?
2013. szept. 28. 13:48
 13/21 anonim ***** válasza:

Na, ez meg a másik.

Nem a kapcsolattartáson van a hangsúly, hanem azon, hogy se a skype, se a viber, se az email nem alkalmas "fórumozásra", kérdezz-felelek alapú kommunikációra/szervezésekre.

Facebookot mondjuk egy levelezőlista tudna talán helyettesíteni, de ezek is egyre inkább mennek ki a divatból.

2013. szept. 28. 13:52
 14/21 anonim ***** válasza:
Én meglennék nélküle, de néha jó ha van. Arra vigyázz, ha regisztrálsz, hogy miket osztasz meg. Sok munkáltató körülnéz ugyanis a jelentkező lapján, és elég egy most még viccesnek tűnő mélykómás fotó, hogy évek múltán egy jó állástól essél el miatta.
2013. szept. 30. 16:53
 15/21 anonim ***** válasza:

én 23 éves voltam, amikor az ismerőseim győzködésére csináltam Facebook profilt. Van, néha megnézem, de nem szoktam "lógni rajta" (nem is igazán értem, mit lehet órákon át csinálni a FB-n). Nekem csak telefonom, e-mailem és FB-m van, a Skype-ot már rég megszüntettem, viberem nem is volt soha, és ez így jó is.

Szerintem regisztrálj, nem veszítesz vele semmit. A hírfolyamot a legtöbben nem olvassák, ezeket fölösleges átböngészni, ha valaki személy szerint tőled akar valamit, úgyis ír üzenetet.

2013. okt. 4. 10:26
 16/21 anonim ***** válasza:
Semmire sem jó a facebook....
2013. okt. 5. 13:02
 17/21 anonim ***** válasza:

Ne csinálj.

Aki nem képes felfogni, hogy van ezer másik elérhetőséged, az nem veled akar kapcsolatot tartani, hanem csak éjsötét fészbúk-b.u.z.i

Hivatalos helyeken meg nem fogják kérni, ugyanis nem kötelező hogy legyen profilod. Munkáltató sem KÉRHETI, és nem is nyomozhat utánad.

2013. okt. 15. 16:00
 18/21 anonim ***** válasza:
facebook nélkül boldogabb ember lehetsz, de facebookkal élményekkel telibb :) (ami persze jelenthet boldogtalanságot is, de semmiképp nem leszel elveszve az emberek, ismerőseid látószögéből)
2013. dec. 23. 21:18
 19/21 anonim ***** válasza:
tehát az előző hozzászólást kiegészítve, lehet hogy szociálisabb életed lesz, de lehet hogy punnyadtabb is, mert mindenről ott helyben tájékozódsz a képernyő előtt, mint hogy megkérdeznéd a barátodtól személyesen. (viszont én a legtöbb partimeghívást még mindig facebookon kapom és nem egyéb úton, és valószínűleg nem is tudnák róluk,ha nem lennék fent)
2013. dec. 23. 21:21
 20/21 anonim válasza:

6-os válaszoló!

A fészbúk nem azokat az adatokat nézi csupán amit megadsz, hanem, hogy mit csinálsz, milyen oldalakat nézel meg a böngésződben és ahhoz hasonló fizetett hirdetéseket mutat majd neked! De ugyanezt csinálja a google.. Szóval ha regisztrál valaki, ha nem, ez elől nincs lehetőség elbújni :)

2014. jan. 22. 01:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!