Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Mi a baj velem?

Mi a baj velem?

Figyelt kérdés

Igen nagy problémám, hogy ha bekerülök egy új társaságba, próbálok ismerkedni, barátkozni, de nagyjából mindig kudarcba fullad. Nem tudok lelazulni, úgy érzem, hogy én egyáltalán nem vagyok érdekes, unalmas és szégyellni való vagyok. Egy idő után én leszek a fekete bárány, akivel senki sem beszél. Biztos, hogy sokat számít az is, hogy eleve negatív vagyok, mert h úgyse leszek szimpatikus senkinek, de elég frusztráló, és egy ideje ezért nem is közeledem másokhoz. Nem azért mert kétségbeesetten vágyom rá, félre ne értsetek, szeretek egyedül lenni, vannak barátaim, igaz nem sok, de ők minőségiek és nekem ez számít. De elég bántó a dolog, hogy ha ők nincsenek ott, akkor csak ülök egymagamban és levegőnek néznek. Mit tehetnék? Hogy szerezzek önbizalmat, amiből egyáltalán nincs?

19/L

2013. szept. 14. 21:19
 1/7 anonim válasza:

Hmm mintha rólam írtad volna ezt a szöveget!

Csk azzal a kulombseggel h nekem a "minőséginek" hitt barataimról kiderült h tecsos...

2013. szept. 14. 21:31
 2/7 anonim ***** válasza:

Teljesen "magamra ismertem" a szöveg alapján (ilyen szempontból).

Csak én a feszültség, negatív hozzáállás miatt hadarok néha-gyakran, és zavarba is jövök. Egyszerre rengeteg rossz érzés "önt el" olyankor.

20/f

2013. szept. 14. 21:41
 3/7 anonim ***** válasza:
Hmm...jó kérdés. Ha nekem nem lenne az a 3-4 barátom akikkel a szünetekben együtt lógok, csak ülnék egy padon, kukán, egy könyvet lapozgatva.És tök hülyén érezném magam.... De a kérdésedre válaszolva : Olyan témákat hozol szóba, amik érdekelnek ? Teszem azt, a Skillet legújabb albumáról ? ( csak példa. :)) ) És nem baj, ha nem egyezik az érdeklődési körötök ! Nem mindenkinek egyforma az ízlése ! Sőt ! pont ez mutatja, hogy különleges vagy, és hogy nem vagy egy "klikk" ember. Ha azonos érdeklődésű embereket gyűjtesz magad köré, lesz közös beszédtémátok, és biztos nem fogytok ki majd a témából ! Erre jók az iskolai szakkörök ! Biztos van ott is, ahol tanulsz ! Egyáltalán nem vagy szégyellni való, és unalmas ! Talán mondta neked ezt valaki ? Mert akkor baj lehet az egójával...Egyszerűen csak olyan emberekkel találod szembe magad, akik nem tudnak hozzáfűzni semmit sem ahhoz, amit mondasz, mert nem ismerik ki benne olyan jól magukat mint te ! De ez nem baj ! Próbáld megtalálni a közös hangot ! És ha nem megy, pedig te mindent megpróbáltál, nem a te hibád ! És nézz körül ! Nincsenek véletlenül olyanok, akik egyedül üldögélnek magányosan, egy eldugott sarokban, reményvesztetten ? Biztos vannak ilyen emberek ! Menj oda hozzájuk ! Először csak finoman közelíts, köszönj, kérdezd meg, leülhetsz e, dicsérd meg a cipőjét/táskáját/zokniját....:D ....És légy bátor ! Egy mis bátorság, félszeg mosoly, egy -két jó poén ( Persze nem kötelező, csak a feloldódás kedvéért...) és ami a legfontosabb, add Önmagad !
2013. szept. 14. 21:52
 4/7 anonim ***** válasza:

Előző:

tök jó dolgokat írsz, csak valahogy olyan aranyos, h nem ismered a mondatvégi pontot. :)) Bocsi. ;-)

2013. szept. 14. 22:57
 5/7 anonim ***** válasza:
Köszi :)) Valahogy mindig kifelejtem...:)
2013. szept. 14. 23:33
 6/7 anonim ***** válasza:

Na jó, volt két darab mondatvégi pontod. ;)

Azonban, ha "olvasol a sorok között", nem az a lényeg, amit írtam, hanem amit nem írtam. ;) Szóval hogy szinte csak kérdő és főleg felkiáltó mondatokat írsz. Ennek nem látom értelmét, kellő alapját.

2013. szept. 15. 21:15
 7/7 A kérdező kommentje:
2es és 3as köszönöm. :) Muszáj egy kis bátorságot összekaparnom, mert ez nem mehet így tovább. Igyekszek megváltozni, talán még van remény. :)
2013. szept. 15. 21:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!