Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Hogyan vigyázzak a lánybarátom...

Hogyan vigyázzak a lánybarátomra egy buliban?

Figyelt kérdés

Huszonéves srác vagyok, nem tanultam meg élni és társasági szituációkat jól kezelni. Van egy barátom, akivel ennek ellenére nagyon jól kijövök és tudunk jókat beszélgetni, elég jól értjük egymást (egy 16 éves lány). Néha megyünk együtt bulizni és ott ő néha iszik. Ezzel az az "egyetlen" gond, hogy mikor részeg lesz, kicsit megfeledkezik az önkontrollról és előfordul, hogy a neki szimpatikus srácokkal flörtölget (egyébként facér). Ezután, mikor már kijózanodott, hozzám jön elpanaszolni, hogy "úristen, mit tettem, máskor akadályozd meg". A nagy kérdés az, hogy hogyan akadályozzam meg a következő ilyet?

Hogyan kommunikáljak vele, hogy együttműködő legyen ilyen állapotban (is)?

Hogyan kommunikáljak a sráccal, aki épp nyomul rá, hogy nem kéne?

Aki nem mellesleg lehet, hogy szintén kicsit be van baszva és emiatt agresszív lesz velem. Verekedni nem nagyon tudok.

Hogyan szeparáljam el a lehető leggyorsabban a lányt a közegből?

Hogyan vegyem rá, ha már elkezdett inni, hogy ne folytassa? (mert ilyenkor bizony nem hallgat rám, csak utólag bánja)

Van egy nagyszájú barátnője is, akivel néha jól kijönnek, néha meg le se szarja a nagyszájú (általában akkor, mikor a barátomnak nagy szüksége van rá), ő olyat is megcsinál, hogy engem elszeparál tőle meg igyekszik keverni a szart, hogy engem minél rosszabb színben tüntessen fel. Olykor sokkal temperamentumosabban és dominánsabban tud viselkedni, mint én. :(

Egyszóval: hogyan vigyázzak rá?

Ajánlanátok valami helyet, ahol intenzív és temperamentumos szituációs játékokon keresztül megtanítanak ilyenekre?

Minden kérdéshez jól jönne egy-két ötlet. :$

Köszi

2013. szept. 3. 20:06
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%

Úgy vigyázz rá, hogy nem engeded 16 évesen lerészegedni.

Hol szolgálnak ki kislányokat piával? Ez eleve tilos. Akár fel is jelentheted a helyet.

2013. okt. 13. 01:09
 12/21 anonim ***** válasza:
100%

Amit a 4-es írt azok szimpla tények, kérdező. Ne hagyd magad baleknak nézni.

Voltam már ilyen helyzetben, neked nem kellemetlen, hogy flörtölget melletted? Én (ma már) azonnal otthagyom a csajt, ha ilyen helyzetbe kerülök. Ha pedig érdeklem, akkor igenis ő keres meg később.

De nem vagyok senkinek sem a pesztrája, amit mondtak, hogy ha éppen észreveszed, hogy erőszakos a srác, akkor közbelépsz. De egyébként nehogy a sarkában lihegj a buliban, tisztára hülyére vesz, nem látod????

2014. szept. 1. 15:57
 13/21 anonim ***** válasza:
100%

Megmondod neki, hogy szóljon ha baj van. Ennyi.

Ha látod hogy erőszakos a srác, esetleg akkor lépj közbe.

Tapasztalatlan vagy még a lányokkal, a szociális élettel kapcsolatban, szerintem mindenki átesik a papucs korszakon, neked most jött el. Próbálj minél hamarabb kilábalni belőle, mert így folyton hülyére fognak venni.

Kezdd azzal, hogy te mozdulsz rá a lányra, ha tetszik. A "Máskor akadályozd meg!" annyit jelent, hogy veled szeretne flörtölni, te pedig nem veszed a lapot. Ha mégsem ez a helyzet, csak testőrként ráncigál el téged bulizni, annak pedig nincs értelme a te részedről.

18 év alatti személyeknek pedig tilos alkoholt eladni, igaz, de az összes 16-os szórakozóhely megteszi. Ezzel nincs is baj szerintem. Nem fog hirtelen felelősségteljes fiatal nő lenni, amint betölti a 18-at. Mellesleg fiatalkorúak tömkelege fogyaszt kultúráltan alkoholt, csak őket mindenki leszarja, mert nem hangoskodnak, mint a taccsrészeg idióták. Egy pár gyökér miatt szemétség lenne feljelenteni egy szórakozóhelyet, ezzel elrontva több száz vendég kultúrált szórakozását.

Az se biztos egyébként, hogy a lányt szolgálták ki alkohollal. Ha egy 18 évet betöltött személy odaadja az italát a lánynak, a szórakozóhely moshatja kezeit, nem követett el bűncselekményt. 14 éves kor felett felnőtt felvigyázó nélkül is "legalális" az alkoholfogyasztás. Legalábbis 3 éve az volt. Már nem követem az alkoholfogyasztásra vonatkozó törvények változását.

2014. szept. 25. 06:52
 14/21 A kérdező kommentje:

Javasolnám mindenkinek elolvasni:

[link]

... és picit ebből a szemszögből is feltenném újra a fenti kérdést (hogy NE legyek az az illető, aki megígérte, hogy vigyáz a lányra, de inkább lepacsizott az erőszakolóval).

2014. dec. 17. 11:55
 15/21 anonim ***** válasza:

Ahhoz, hogy ne legyél ez az ember, nem kell csak figyelem a másikra.

Nyilván ha téged megkér, hogy menj el vele pulcsiért, akkor elmész. Ha figyelsz, észreveszed, hogy "Zoli" arra távozik, amerre a barátnőd ment, és te is a nyomába eredsz, akár diszkréten is, ha pedig látod kibontakozni az eseményeket, közbelépsz. Egy részeg emberrel nem nehéz elbánni: lassú és koordinálatlan. Mire felemeli az öklét, te már háromszor tökön rúgtad, és kicsavartad a kezét.

2014. dec. 17. 12:39
 16/21 anonim ***** válasza:
100%

Nnomost egyet jegyezzél te meg: az ember a barátjának segít, nem az ellenségének.

Tehát ha ő úgy dönt, hogy becumizik és utána nekiáll VELED konfrontálódni, akkor nyugodtan hagyd ott a fenébe, mert (szerintem) nem azért mentél vele, hogy folyton az ő sarát takarítsd.

Nyugodtan mondd meg neki ELŐRE(!), hogy a legközelebbi ilyen esetben (mármint ha lerészegedik és belekeveri magát a szutyokba, akkor) "olddmegszívempápá" leszen.

2014. dec. 17. 18:09
 17/21 anonim ***** válasza:

Nálunk ez a "figyelj rám" téma olyanokra terjedt ki, hogy

-ha a csajnak van pasija, de mással flörtöl, akkor kézenfogni, elvinni, elcserélt telefonszámot kitöröltetni

- ha tudod hogy 5 felestől fejre áll, akkor a harmadik után leállítod.

- ha hányhatnékja van és nem tud magáról, akkor meghánytatni, lefektetni aludni, szülőt felhívni h vigye haza, vagy kabátot adni rá és hazakísérni

Ilyesmik. Te meg valami olyat is írtál hogy milyen hangsújjal meg mimikával mondd. Ezt nagyon túlgondolod.

Szóval ha érzed, hogy sok lesz neki a pia, akkor mondd csak azt jogy ebből a körből kimarad, majd később ihat. Ha akadékoskodik, akkor mondd hogy "te akartad h figyeljek rád. Tudod jól, ha többet isgol gond lesz"

Ha csak megissza, akkor az ő gondja.

Azértne hagyd hogy megerőszakolják.

De ne agyald túl. Nem vagy az apja.

2015. júl. 10. 14:29
 18/21 anonim ***** válasza:

Egy csomóan nagyon jókat írtok a srácnak, és kedves kérdező, ne vedd a szívedre, de igazuk van... Még fejlődőben vagy szociálisan (pontosabban kissé elmaradva, de behozható!) ; én is ilyen voltam huszon iksz évesen, mint te, nem szégyen. Csak hallgass a tapasztaltabbakra, javaslom. ;) És fejlődni fogsz.

Érdemben annyi szólok hozzá, hogy épp ki akartam térni a csaj szüleire - az előttem szóló épp evvel zárta gondolat menetét.

Szóval...tud rólad a kiscsaj apja, anyja?? Ha igen, hogy a f . szomba engedik piálni a lányukat? Csak mert divat? Ha ma már a 12 éves is simán kefélhet, meg piálhat (jesszusom, hova züllik a világ...), akor lehet legyinteni a 16 éves nemi életének minőségére, kiszolgáltatotságára, és... alkoholszintjére?? Ilyenek a csaj szülei??

Ha intézetis a lány ,akkor nem csoda a szitu, és sajnos elég szomorú, tudom nagyjából, mi folyik intézményi szinten, nincs elég munkaerő, intézetben nem lehet rendesen szocializálódni, és érzelmi kapaszkodó sincs. Nem vagyok poiltikus, h bele tudnék szólni, és nem is akarok az lenni.

De ha vannak szülei / nevelő szülei, akkor könnyebb a megoldás.

Vagy nem ilyenek a szülei? Akkor miért engedik el? Milyen apja van??

Ezt kéne tennie az apának:

"Gizi, nem mész sehova, ha iszol! Vagy ha nem iszol, és a Dezső/Gerzson/Ikszipszilon (kérdést kiíró) igazolja ezt, akkor addig bulizol. Megdumáltuk, kislányom? Na húzás bulizni. ;-)"

Gizike benyakal, a normális apuka imigyen következetes:

"Szóltam, vagy nem szóltam? Kislányom, imádlak, ezért nem mész sehova, mert k-ra nem tudod, mit csinálsz, nem működtél együtt velem, én meg aggódom érted, vili?!"

Azt egy külön téma , hogy a huszonéves Gerzson/Géza miért testőrködik a 16 éves, ribizli boron élő fruska mellett... Arról már szóltak a többiek itt, sokan jól szóltak, nem ragoznám, egyetértek.

2015. okt. 29. 20:50
 19/21 A kérdező kommentje:
Miért testőrködöm? Mert talán a barátom?
2015. okt. 30. 14:20
 20/21 anonim ***** válasza:

Figyi, mindennek van határa. Az a lány kihasznál téged, nem barát! Többen is ezt magyarázzuk neked. A leírásodból legalábbis erre lehet következtetni.

Ezért írta valaki, h ennyi erővel te is kihasználhatnád őt, bár azt az ötletet én nem feltétlen támogatom. És nyilván nem arra gondolt az illető se, amit linkeltél, h a barát átállt az erőszakolóhoz, mert az elég meredek húzás volt az illetőtől.

Ha tényleg érdekelnek a miértek, akkor érdekel továbra is a válaszod: a lány szülei hogyan állnak a dologhoz? Miért engedik őt bulizni, ha egyszer folyton lerészagadik, sőt, olyankor meggondolatlan nemi életet is él??

Tudnak-e rólad a lány szülei?

A szülei dolga, h elengedik-e, és aki 16 éves, vagy nem tud magára vigyázni (a szüleinek ezt fel kellene mérni, és akkor fogni őt), vagy tud magára vigyázni. Az, ha testőre lennél, egyoldalú, ráadásul, mint írod, alulmaradnál egy párharcban. De ha kigyúrt állat volnál azaz jó testőr, akkor is az a véleményem, h kihasznál téged a lány, ami nem baráti hozzáállás részéről.

Egyoldalú. Minek kockáztatod az épségedet?

És ő miért nem szüleivel oldja meg a dolgot? A szülőnek fel kell mérni a gyereke képességeit, érettségét, és azerint meghúzni a határokat számára.

NE legyél mártir! Tudom, miről beszélsz. Pont ezért javaslom.

2015. okt. 30. 14:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!