Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Mit csináljak? (Normális...

Mit csináljak? (Normális válaszokat várok)

Figyelt kérdés
Kicsi koromtól kezdve ki voltam rekesztve és most végre mehetek másik közösségbe, csak az a baj, hogy nem tanultam meg rendesen társalogni az emberekkel. Mondjuk 1-2 barátom van, de idegenekkel képtelen vagyok kapcsolatot teremteni. Mivel tudom ezt megtanulni kb egy hónap alatt?

2013. júl. 29. 11:32
 1/2 anonim ***** válasza:
Ha egyedül vagyok idegen társaságba én mindig kinézek valakit aki nekem szimpatikus és vele kezdek el beszélgetni. Pl. bemutatkozás, megkérdezheted hogy kit ismer és akkor egyúttal már be is mutat neki. Beszélgetést elkezdeni nehéz csak utána hidd el csak úgy jönnek a témák. Legalábbis tapasztalatom szerint.Inkább beszélj sokat, minthogy kussba figyelj, kérdezz. Gyakorolni esetleg úgy tudod, hogy a barátaid összehoznak egy találkozót más ismerőseikkel akiket te nem ismersz. Mikor középiskolába mentem nem ismertem senkit és nagyon izgultam én ezeket csináltam és bejött, remélem neked is segít.:) még annyi, hogy olvass ha van kedved meg nézz filmeket onnan elleshetsz pár dolgot.
2013. júl. 29. 13:18
 2/2 anonim ***** válasza:

Keress egy olyan embert, aki vagy szimpatikus, vagy szintén nem nagyon beszélget másokkal, és elegyedj szóba vele. Hozz fel általános témákat, pl. beszélhetsz a hőségről, a közlekedésről, kajákról, az időjárásról, stb. Ha nem tudsz mit mondani, tegyél fel kérdéseket. Legjobb, ha nem eldöntendő, hanem kifejtendő kérdéseket teszel fel. Pl. inkább azt kérdezd: "És te miket szeretsz enni?" ne pedig azt, hogy az illető szereti-e a pizzát, mert az utóbbira a válasz annyi, hogy "igen", az előbbi kérdésre viszont jó esetben elmesél mindenfélét.

Kezdetben kerüld a személyes témákat. Inkább semmitmondó, általános, lényegtelen dolgokról fecsegj, de ne mesélj arról, hogy mindig ki voltál rekesztve, ne mesélj a családi vagy egészségügyi gondjaidról sem.

Ugyanezeket a témákat pozitív megközelítésben felhozhatod, pl. mesélhetsz a családodról.

Legyen az alaphangod pozitív, tehát mindenről pozitív, ne pedig negatív megközelítésben beszélj lehetőleg, mert egy savanyú, borúlátó emberrel, aki mindig csak sopánkodik, senki sem szívesen beszélget. Kerüld a panaszkodást, a negatív témákról is (pl. hogy milyen meleg van) próbálj pozitív hangnemben beszélni, tehát hozzáfűzheted pl. azt, hogy a nagy meleg miatt olyan, mintha Olaszországban lennénk, tiszta mediterrán hangulat van. (Ez egy jó váltás, ennek kapcsán elkezdhettek Olaszországról, külföldről, utazásról beszélni.)

Ha van valami konkrét kérdésed, szólj, megpróbálok segíteni.

2013. júl. 29. 14:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!