Hogyan lehet kivédeni a munkahelyi támadásokat? (Normális válaszokat várok! )
Engem az általános iskolában és a középsuli nagy részében elnyomtak az osztálytársaim, fenyegetőztek - semmibe vettek. Ettől egy idő után megedződik az ember, én is érzelmes ember vagyok de már megtanultam úgymond kivédeni az ilyen helyzeteket, visszavágni nekik legtöbbször szóban. Odamész és látják rajtad hogy elesett vagy akkor meg szabad utat adsz nekik hogy kikezdjenek.
Próbálj meg máshogyan gondolkozni és szard le mit mondanak mit gondolnak.
Önbizalmat lehet szerezni, de legtöbbször nem olyan egyszerű, mint egy új állást szerezni. :)
Kezd el valamilyen csapatsportot "űzni". Legyél beszédesebb, keresd a beszédes, érdekes, sőt értékes emberek társaságát, hogy ne zárkózz be, ne zárkózz magadba! A sok társalgás abban segít a napi élmények átélésében, feldolgozásában is (pl kiönteni a szívedet egy jó ismerősödnek, barátnak még jobb!)
Ami talán a legfontosabb, hogy a csúnya tekinteteket, bunkó megjegyzéseket ne viszonozd. Abból csak és csak baj származik. Ne az alantas emberek fegyverével küzdj az ilyen alantas viselkedésű emberekkel. Mert amikor elveszted a fejed, és nem józanul állsz ki magad mellett, ők nyernek..
Nem biztos, hogy rád fognak majd szállni, lehet haver leszel.. ki tudja.
Viszont akárhogy is állnak majd hozzád, te úgy viselkedj, ahogy szeretnéd, hogy veled is viselkedjenek. Ez akkor nehéz, (de mindenképpen kifizetődő!) ha ezt kezdetben nem viszonozzák a munkatársaid. Legyél türelmes és megértő, és az fogod visszakapni is kis idővel.
Sok kitartást és minden jót kívánok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!