Csak Magyarországon ilyenek az emberek?
8: Pedig amerre mi élünk, ott igenis kedvesebbek és figyelmesebben általában az emberek. Nem mondom, hogy mindenki 100%-ban normális, na de az arányok...
Amikor kijöttünk, az első hónapban ott pislogtunk, hogy jé, ha megállunk a zebra szélén, akkor megállnak az autósok és átengednek. Talán két alkalom volt, amikor nem engedtek át azonnal, ahogy a zebra széléhez értünk, de az nem is könnyen belátható helyen volt, azt mégsem várható, hogy padlóféket nyomjanak.
A hazaút: fapados légitársaság, egy egyenes sorban külön várakoznak akik kifizették az elsőbbségit, mi U alakban hosszú egy sorban vártunk. Kb ilyen formában: UI.... Amikor megnyitották az elsőbbségieknek a kordont hogy ők induljanak, a mi sorunk végéről elkezdtek átmászni az utasok a lezárt kordonon és szaladtak az elsőbbségiek közé, még a kisgyerekeseket is beelőzve. Úgy szóltak rájuk, volt akit visszazavartak, a felesége meg az elsőbbségiek közül vigyorgott, és ment előre.
Milyen erdekes olvasni a sorokat. Magyarok valaszolnak es a magyarokrol irnak negativ kritikat. Persze, mert az ormenyekrol vagy a romanokrol nem tudunk semmit, csak amit kivulallokent latunk. Ez igy is van rendben, csak az a furcsa, hogy a legtobb magyar negativ velemennyel van a tobbi magyarrol, en mindig magambol probalok kiindulni es a jot latni az emberekben!
(ezt most sokaknak nehez lesz elfogadni, sot sokan nem is fogjak erteni... johet a lepontozas;) amilyen te vagy, olyan embereket huzol be magad kore; es ez igaz az utca emberere, akivel a buszon futsz ossze, meg a kozeli baratokra.
10eves kulfoldi eletem soran tapasztaltam, hogy nemcsak a magyar lehuzo, panaszkodo, karomkodo, agyatlan, negativ stb. Hanem a helyiekbol is van ugyanannyi, csak ugye egy turista kimegy "olaszba vagy spanyolba" es azt latja, hogy mindenki milyen kedves/figyelmes.
Ha megprobalsz a pozitivra, a jora, a kedvesre koncentralni, elobb utobb pozitiv/jo/kedves emberekkel fogsz talalkozni, es a negativ/rossz/durva emberek (es baratok) szepen felszivodnak az eletedbol. Az sem mindegy, hogyan reagalsz pl. a panaszkodasra. Engem mar egyaltalan nem erdekel masok panasza, es a kozeli ismerosok megtanultak es mar nem nyaggatnak es ok is jobban erzik magukat, amikor nem nyavalyognak olyan dolgokon amikhez nekem 1. semmi kozom 2. ugysem tudok rajtuk valtoztatni; es inkabb elvezzuk egymas tarsasagat es az eletet.
Amikor folyton azon agyalsz, hogy mindenki milyen bunko meg durva, akkor folyton azt fogod eszrevenni korulotted es csodalkozol, hogy vajon miert van ez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!