Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Ennek mi lehet az oka, és...

Ennek mi lehet az oka, és hogyan lehet változtatni rajta?

Figyelt kérdés
Nem szeretek bulikba járni, de egyáltalán a nagyobb társaságot, tömeget is kerülöm.... nagyon zavar a tömeg. nehezen nyílok meg más emberek elött, és nehezen bízok meg valakiben, és ezért nyomaszt, ha társaságba kellene menni...

2013. júl. 16. 22:24
 1/2 anonim válasza:

Szia !

Velem is van/volt hasonló, a saját tapasztalataimat írnám le.

Nekem is nagyok sokáig volt ilyesmi érzésem, hogy szorongtam tömegben és nagyobb társaságban, ráadásul szintén nehezen bízok.

Ennek ellenére úgy gondolom, hogy sok ember megértő lesz veled, és türelmesek lesznek hozzád, elfogadják, hogy lassabban nyílsz meg előttük. Akik meg nem képesek erre, nem érdemesek a baràtságodra.

Tömegközlekedésen, szórakozóhelyen, nagyobb társaságokban nagyon sok ember szorong, hidd el. Nekem sokat segített, ha ismerősökkel együtt voltam valahol, és elfelejtették velem a félelmet. Ha pedig erre nem volt lehetőség, csak bedugtam a fülhallgatómat, és olyan zenéket kerestem, amik lenyugtattak. Próbálj meg ne 'pánikolni' (nekem ezzel volt a gond), gondolj barátokra, élményekre, tereld más irányba a gondolataidat.

Nem tudom, hogy pontosan mitől lehet ez a te esetedben, nekem egy régebbi rosszullét miatt volt (akkor is tömegben voltam, megmaradt bennem). Azt viszont tudom, hogy mindenképp lehet rajta segíteni ;)

Sok sikert! :)

2013. júl. 16. 22:52
 2/2 A kérdező kommentje:
hát nem tudom.... ha ismerősök közé kell menni,nincs gond, de ahol nagy a tömeg és sok az idegen, azt vmiért kényszeresen kerülöm...
2014. jan. 1. 20:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!