Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Milyen változások történnének,...

Milyen változások történnének, ha bevezetnék Magyarországon a Feltétel Nélküli Alapjövedelmet?

Figyelt kérdés

Az emberi kapcsolatokban: vezető-alkalmazott, tanár-diák,

orvos-beteg, stb.

2013. jún. 29. 21:28
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Előítélet? Ugyan már! Maximum tapasztalatot.

Azok az emberek, akik a tévében nyilatkozzák, hogy "úgy elmennék dolgozni, nincs munkalehetőség, pedig nagyon jó lenne" pusztán csak a kamera előtt ilyen eltökéltek, amint elmegy onnan a tévéstáb és lehetőségük van a munkára, lesz*rják. Persze ez érthető a részükről, hiszen segély címén megkapják ugyanazt az összeget, amit a munkáért, és akkor még tenni sem kellett érte semmit. És ez válasz a kérdésedre egyben. Mert amit ingyen megkapunk, annak nincs értéke, így nem becsüljük meg. Így a komolyabb fizikai munkákra vagy akár a könnyebbekre sem lenne jelentkező a későbbiekben, a diákok nem tanulnának, hiszen így is úgy is megkapják az adott pénzt. Valahogy minden elveszítené az értelmét, mindenki nagyban tenne az addigi munkájára.

Visszatérve a tévében nyilatkozó "nincs munka, de ha lenne elmennék dolgozni" emberkékre: persze jogos az is, hogy a fizikai munka nehéz, de csak ilyen jut nekik. Mégse kaphatnak vezérigazgatói állást, 6 általánossal, vagy irodista munkát, ha rendesen olvasni vagy írni sem tudnak.

És mielőtt megint azt mondanád előítélet: 2 évig dolgoztam egy kisebb község önkormányzatában, úgyhogy elég jól kiismertem az ilyen embereket. Ez pedig nem előítélet.

2013. jún. 30. 15:44
 12/16 A kérdező kommentje:

A tv-ből szerzett "tapasztalatot" én nem tekintem tapasztalatnak sokkal inkább tévedésnek :-).

Sokat írsz, (írtok) másokról, de Te dolgoznál-e?

2013. júl. 1. 06:41
 13/16 anonim ***** válasza:
90%

Tv-ből? Te tudsz olvasni, Kérdező? Világosan leírta az előző válaszoló, hogy ilyen emberek között dolgozott:)

Jól is írta: megszűnne a motiváció. Ha már minket kérdezel: bizony mondjuk a szalag mellől felállnék abban a pillanatban, ha a megélhetésemhez elég pénzt kapnék "ingyen" is. Biztos vagyok benne, hogy sokan így tennének, próbálnának mást keresni, én is azt tenném.

Ha pedig sokan így tennének, akkor a végén ki termelne? Miért szívna a mezőgazdaságból élő termelő, ha akkor is ugyanannyi pénzt kap, ha egy magot nem vet el a földbe, meg akkor is, ha mindent megcsinál, szétizgulja az agyát, hogy jó lez-e az időjárás, látástól-vakulásig a földeken robotol?

Node akkor ki fog termelni? Mit fogsz te tömni az idealista kis szádba?:)

2013. júl. 1. 07:47
 14/16 A kérdező kommentje:

Elnézést mindenkitől, azt feltételeztem, hogy aki választ ad az előbb utána néz miről is van. Nem tettem fel linket, mert a három szó beírására (feltétel nélküli alapjövedelem)

a kereső adja az infókat.

A válaszok többségében feltételezések hangzottak el, "mások" negatív hozzáállásáról, ezt én nem fogadom el, de vitatkozni nincs szándékomban, így a témát lezártnak tekintem.

2013. júl. 2. 06:30
 15/16 anonim ***** válasza:
24%

Kérdezőnek.

-Boldagabbak lesznek az emberek

-Csökkenti megszünteti a folyamatos havi jövedelem/bevétel hiányából fakadó feszültségeket társadalmi problémákat.

-Hasznos mind az emberek mind gazdaság élénkitő mind pedig a mobilitás szempontjából.

2015. dec. 22. 14:14
 16/16 anonim ***** válasza:

kitöltöttem [link] apeticiót

és tessék még válaszlevelet is kaptam IME:-)

2015. dec. 22. 14:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!