Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Szerintetek is nagy mértékben...

Szerintetek is nagy mértékben hozzájárul a facebook a világ és az emberi kapcsolatok elcsesződéséhez?

Figyelt kérdés
Én 17évesen nagyon úgy látom.Eddig is egy látszat világ volt,de mióta divatba jött a facebook azóta ez még jobban érződik. Nem arról van szó hogy én nem vagyok fent hanem arról hogy szerintem sokkal jobb volt régen amikor inkább felhívtuk egymást vagy a haverokkal beszéltünk msn-en. Most meg mindenki próbál szemmeltartani mindenkit stb..A hotdog meg ezek myvip jók voltak de én őszintén megmondom ha egy nap bejelentenék hogy megszűnik a facebook én örülnék neki.

2013. jún. 25. 00:33
1 2 3 4
 21/38 Bruce_Wayne ***** válasza:

ez nem is kérdés.Személy szerint jó ideje töröltem a profilom az említett oldalról,pont a leírtak miatt,minden kommunikációt az ismerőseimmel/igaz barátaimmal személyesen,telefonon,legrosszabb esetben smsben intézek.Néhány távoli barátommal idehaza, és külföldön is felvettem a kapcsolatot kézzel írott postai levelezés formájában,had ne mondjam hogy összehasonlíthatatlan élmény egy kommenthez,vagy akármilyen szépen szerkesztett emailhez képest,felemelő érzés olvasni a sorokat amely írásmódjában hordoz egy darabot a másik fél személyiségéből,és az egész írás tele van élettel és különleges energiákkal.

Mindenkit csak bátorítani tudok hogy kezdjen el igazi kapcsolatokat építeni, valódi szavakkal és tettekkel,mert bár tény hogy sok emberrel egyszerűen és könnyen kapcsolatba lehet lépni ama közösségi oldal lévén,de pont ebben rejlik a dolog buktatója is...tegyetek egy próbát: ha csak felfüggesztitek a profilotokat,vajon hány "barátotok" fog megkeresni másmilyen formában holnaptól? Meg fogtok lepődni,de az ismerőseitek 90%-ának fel sem fog tünni hogy nem vagytok online,és a maradék néhány közül is örülhettek ha 4-5 veszi a fáradtságot hogy a valóságban megkeressen...bármilyen kifogással is áll elő aki nem ért velem egyet csak azért teszi mert fél elfogadni hogy illúzióban éli mindennapjait,abban az illúzióban hogy része egy nagy közösségnek melynek tagjai szeretik,akik meghallgatják,akiket érdekelnek az éppen aktuális problémái...pedig az igazság az hogy mindenki k*rvára magányos és fél belátni hogy Facebook nélkül egyedül van...ha megszűnne az oldal még azon se lepődnék meg ha az öngyilkosok száma 150%-al megemelkedne.Ideje lenne felébredni emberek!

2013. jún. 25. 19:27
 22/38 anonim ***** válasza:
2013. jún. 25. 19:52
 23/38 anonim ***** válasza:
73%

Én borzalmasan ellenszenvesnek találom a Facebookot, rengeteg okból, nincs accountom se. Nem értek egyet azokkal, akik szerint ez csak egy eszköz, mint a konyhakés, és csak rajtad múlik, mire használod - persze, lehet jól-rosszul, mint mindent, de ez csak a felszín karcolgatása. A Facebook önmagában is egy trendeket teremtő, társadalomformáló folyamat nagyon is tudatosan és hatékonyan megtervezett és felépített része, és én nem nevezném pozitívnak azt az irányt, amely felé tereli a társadalmat. Elég csak megnézni, mennyire megváltozott az emberek általános gondolkodásmódja a magánéletről, az anonimitásról, az életben betöltött szerepekről, az ismerkedésről és a kapcsolattartásról, amióta a FB elterjedté vált.

Például több válaszíró is említette hogy a telefonálásnál olcsóbb és jobb alternatíva, de könyörgöm, kapcsolattartásra vagy ismerkedésre rengeteg más opció is létezik az interneten, e-mail, csevegőprogramok, tematikus fórumok, stb - ezekkel mi van?

Értem én, hogy olyan emberekkel, akikkel rég megszakadt az ismeretség, kapcsolatfelvételi célokból még akár tényleg hasznos lehet, ha valakinek éppen az a szíve vágya, hogy évtizedek óta nem látott volt osztálytársakkal újra beszélgessen. Az meg, hogy munkához, tanulmányokhoz és az életben való boldoguláshoz sok helyen már egyenesen szükségessé vált, szerintem kifejezetten szomorú.

Attól meg a falnak megyek, ha egy "élő" baráti találkozón valaki a Facebookját bámulja vagy ellenőrizgeti ötpercenként, nyilván csak megszokásból. Az Internet szépsége az, hogy összehozhat minket, amikor fizikailag távol vagyunk, ehelyett egyre többször szétválaszt minket, mikor együtt lennénk.

2013. jún. 25. 20:10
 24/38 anonim ***** válasza:
64%

Az FB semmivel nem járult hozzá a kapcsolatok elszegényesedéséhez, csak felismert egy olyan lehetőséget, amire emberek millióinak van igénye.

Ha nem lenne rá igény, akkor nem lenne rajta ennyi ember.

Az FB nem ok, hanem okozat. Csak válaszol a mai kor igényeire.

Most is beszélhetsz MSN-en, illetve helyette Skype-on, telefon is létezik a mai napig, sőt Posta is van, írhatsz levelet is a két kacsóddal, lábad is van, bárkit meglátogathatsz személyesen.

Az más kérdés, ha nem tudod a helyén kezelni a dolgokat, és napi több órát lógsz az FB-én. Ez esetben pszichológust tudnék javasolni.

Az FB nem a problémát okozza, hanem csak azok vetülete.

Több 60 feletti rokonom is naponta használja az FB-ét, és csak előnyükre volt. Olyan régi ismerősökkel tartják így a kapcsolatot, akikről semmit nem tudtak azelőtt sok-sok évig, míg be nem regisztráltak.

Nem az FB a hibás, hanem a rajta levő emberek alakítják. Az FB csak egy lehetőséget ad, amivel valamilyen módon lehet élni.

2013. jún. 25. 20:45
 25/38 Bruce_Wayne ***** válasza:
100%
önmagában az is probléma hogy erre van igénye a mai embereknek...továbbra is jól működik az emberek befolyásolása a társadalomban,az előttem szóló vélemény is nyilvánvaló példa rá.
2013. jún. 25. 20:48
 26/38 anonim ***** válasza:
Nem a farok csóválja a kutyát, hanem a kutya farkát. Az FB a farok.
2013. jún. 25. 20:51
 27/38 Bruce_Wayne ***** válasza:
elég gyenge hasonlat,én inkább azt mondanám hogy a juhász tereli a birkákat...és utóbbi nem a "FB". Később rájössz madj (remélem) hogy azért mert sokan követnek valamilyen eszmét nem feltétlenül az a helyes út.Ha már a hasonlatoknál és egyebeknél tartunk,"Együnk szart, több millió légy nem tévedhet!"
2013. jún. 25. 20:59
 28/38 anonim ***** válasza:
60%

Kedves 27:

Lehet, hogy a hasonlat nem a legjobb volt, de nem az FB tehet arról, hogy a szolgáltatására ekkora igény van. Ha nem lenne, akkor a rengeteg más oldalára jutna, amelyeket alig látogatnak.

AMúgy webprogramozó vagyok, és ha olyan oldalt csinálok, ami nem érdekli az embereket, akkor be lehet vetni akármilyen marketing trükköt, hosszú távon NEM fog működni.

2013. jún. 25. 21:51
 29/38 anonim ***** válasza:
Kedves Bruce ! Én is azt vallom változatlanul ,hogy nem a facebook a hibás ,hanem az ember ! Én rengeteg olyan ismerőst találtam meg általa,akit egyébként azt sem tudtam volna merre keressek,sok örömet szerzett már .( Nem csak rossz oldala van ám, biztos hallottad te is,hogy olyan is volt ,hogy igy találtak meg ezen keresztül eltünt embereket is .. ) Bár én a rossz oldalát nem látom ,akire nem vagyok kiváncsi,azt nem jelölöm be,ténylegesen azt igazolom vissza akit valóban ismerek .Szerintem az embereknek igenis van rá igénye ,csak az a gáz,amikor valaki 24 -ből 24-et az oldalon lóg.Akik nem rendesen használják,az főleg a kérdező korosztálya sajnos . (itt nem konkrétan rá céloztam )Egyébként mindenkinek lehet véleménye ,ha neked ill. a kérdezőnek nem tetszik,ne használjátok ! Mindenkinek magánügye !
2013. jún. 26. 04:58
 30/38 anonim ***** válasza:
100%
Bruce-nak van igaza!!!
2013. jún. 26. 10:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!