Szerintetek is nagy mértékben hozzájárul a facebook a világ és az emberi kapcsolatok elcsesződéséhez?
100%-ban egyet értek Veled!
16/f
Talán kötelező használnod?
Ne lépj be, és akkor részedre megszűnt.
Nem teljesen értek veled egyet. A konyhakés sem rossz, csak nem a szomszédot kell vele kinyírni.
Aki nekem fontos, azzal a facebook nélkül is összejárunk.
A többiek (régi iskolatársak, munkatársak) pedig enélkül jobban elvesznének.
Pl. vannak, akikkel nem tartanám a kapcsolatot, az első munkahelyemről szinte senkivel nem vagyok kapcsolatban (20 éve dolgoztam ott). Ahol 10 éve, azok közül többen ismerősök. Viszont így, hogy be van jelölve valaki ismerősként, látom, hogy született gyereke, stb. Az egyik volt főnökömet (már egyikünk sem dolgozik annál a cégnél) így találtam meg, és kérhettem tőle referenciát egy mostani álláskereséshez. Facebook nélkül azt sem tudnám hol keressem, a mostani főnöknek gőze sincs arról, hogy ki lehetek. Osztálytalálkozót is azon szervezünk, én azért 22 éve érettségiztem, így sokkal könnyebb. Van aki most osztotta meg a tablóképet.
Az általános iskolai osztálytalálkozót amikor 20 évvel ezelőtt megpróbáltuk megszervezni, akkor nem sikerült, alig találtak meg pár embert. Most a 80%-a simán megtalálható, sorra jönnek fel mint lehetséges ismerős és bejelöljük egymást.
"Viszont így, hogy be van jelölve valaki ismerősként, látom, hogy született gyereke, stb."
És szükséged van neked ezekre az információkra? Nincsen. A Facebook másik hátránya még ez is, hogy felesleges információkkal tömi az emberek fejét, elégedettségérzést ad az, hogy olyan emberekről tudnak meg mindenfélét, akiket Facebook nélkül már rég elfelejtettek volna, ezek jelentik nekik az izgalmakat az unalmas mindennapokban, és közben a valóban fontos dolgokkal nem foglalkoznak, már eszükbe sem jut, hogy történnek a világban más dolgok is azon kívül, amik az innen-onnan összeszedett ismerőseikkel történnek...
Egyetértek. Aki pedig, írta, hogy nem kötelező használni... Durván fogalmazva, de kötelező. Gondolj csak bele..:) Én is használom, de tisztában vagyok vele, hogy nélküle minden jobb lenne, de én hiába törölném magam, az nem változtatna semmin. Nekem se lenne jobb, hiszen kb ez már a társadalom része, olyan lenne, mintha a régi, internet nélküli világban élő embert bezárkózna a szobájába. Érdekes téma ez a facebook és lehetne rajta vitatkozni, mert nyilván van előnye is , de hátránya talán még több. Ha nem lenne, rengeteg embert nem is ismernék most: és ez jó és rossz is, mert van akit megismertem a facebook segítségével és örülök neki, viszont így a számomra kellemetlen személyeket is látom nap, mint nap, és nem is az ismerőseim. Persze jó, hogy pl a tanulmányokhoz kellő dolgok, tételek ott vannak fent, meg így gyorsan hozzájut az egész csoport, de sokan túlzásba viszik a használatát. Nekem az is pozitívum, hogy tudok beszélgetni a barátaimmal és a rokonaimmal, mivel nagyon messze tanulok a városomtól, így haza csak havonta tudok menni, a telefont meg nem győzném fizetni. Viszont mikor a lakótársam a másik szobából rámír, az már túlzás.
Nem lehet okosan érvelni mellette vagy ellene... El kell fogadni, hogy ez van, kiszállni pedig nem olyan egyszerű, mint amilyennek hangzik. :)
20/L
Egyetértek.
Kikerülöm, ahol lehet. Arra jó, hogy olyanokkal is tudd tartani a kapcsolatot, akik elkerültek a környezetedből, viszont az, hogy bizonyos körökben elvárás like-olni, postolni, kommentálni és figyelgetni egymást, a másik véglet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!