Miért engedi egy szülő a gyerekét a boltban enni?
Az örök téma. Tényleg nem kötekedésből kérdezem,de eddig csak olvastam róla a neten,most meg láttam is. Az egyik hipermarketben egy kisgyerek (kb. ovis) beállt az eprek mellé,és nagy lelkinyugalommal eszegette. Kilóra volt kitéve,lehetett belőle szedni. Nem volt barna gyerek. Az apja távolabb válogatott,néhányszor gyengén tessék-lássék odaszólt neki,de nem siette el,nem rohant oda hozzá,hogy nem szabad. Szerintem csak miattunk,a többi vásárló miatt lehetett ez a kamu-odaszólogatás. A gyerek persze a fejét se mozdította rá,evett tovább. Nyilván senki nem avatkozott bele,csak nézték,de ha a biztonsági őr odament volna,mit mondott volna apuka? Hogy hagyja már azt a pár szem epret,csak gyerek? Annyira nem bírom az ilyet,mert a gyerek nem hülye,ezt tanulja meg,hogy lehet. Konkrétan lopásra neveli.
Nem is léptem kettőt a zöldségosztálytól,már a túrórudiknál látom a tipikus esetet: kislány hisztizik a rudiért,anyuka pattan,megbontja,odaadja. Hogy a papírját eltették-e,azt pont nem láttam,mert nem akartam annyira nézni. De ha még el is tették,akkor is gusztustalan. Basszus,a gyereket nevelni kéne szerintem,nem lopással megoldani a dolgot. A biztonsági őr joggal mehetett volna oda,hiszen ilyet a kisboltban sem lehet csinálni,ahol a pulton keresztül az eladótól kell kérni az árut. Azért mert itt ki van rakva,még nem azért van kirakva,hogy már a vásárlótérben megegyék. Nem tudom,ti hogy vagytok ezzel,nekem nagyon furcsa volt.
28/N
Nyolcas,ugye,te eladó vagy? Ezeket én is láttam már. Mondjuk ezt a sztorit is tudom folytatni. A túrórudiktól mentem a betétekhez. Ott is a papírdobozosok közül az összes fajtából meg volt bontva egy. Tudom,hogy azért,mert megnézték,hogy melyik mekkora,de így már nem higiénikus,és a darabszám sincs már garantálva. Ugyanígy a tamponok is bontottan voltak összedobálva. Még akkor se kéne,ha azok meg egyesével fóliázottak.
A kilós vásársarokban meg egyenesen biztonsági őr állt. Nagyon-nagyon gáz.
Szerintem ehhez nem kell eladónak lenni, akárki látja a nem odavalókat.
Jobb esetben pl. a pénztárnál levő üdítős hűtőbe teszik a csirkehúst, de láttam már a ruhák közé rakva fagyasztott halat, de az nyilván kib*szás volt.
Nem. De nem kell ehhez eladónak lenni.
A másik az, hogy ezek a "félresikerült" gyerekek később bekerülnek az iskolába, és ott kifejtik áldásos tevékenységüket.
A rendszerváltással, különböző tévéműsorokkal és szabadelvű nézetekkel "kitenyésztetek" egy olyan lumpen -deviáns réteget akik a jelenlegi eszkőzökkel kezelhetetlenek. (magyarok és kisebbség is.)
De nem csak a kereskedelemben van probléma. Ide lehet sorolni az állatias közlekedést, az iskolai devianciát, a közterületi konfliktusokat. Sokszor az ember inkább nem is szól vissza, mert nem lehet tudni, hogy a másikból ez milyen durva reakciókat vált ki. Később az meg nem végasztalja az áldozatot, hogy az illetőt bekaszlizzák, vagy még azt se.....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!