Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Egy iskolai osztály mennyivel...

Egy iskolai osztály mennyivel másabb az alábbi szempontból, mint egy munkahely? Miért hagy mélyebb nyomot az ember életében?

Figyelt kérdés
Ezt most úgy értem, hogy osztálytalálkozókat inkább szoktak szervezni, de volt munkahelyi találkozók mennyire vannak? Az iskolába együtt jártál valakivel lehet hogy 4 évig, a munkahelyen meg eltöltöttél lehet hogy 10 évet is. Ilyenekről mégis miért nem hallani? Persze mindenki tudja hogy kivel szeretne kapcsolatot tartani, és idővel ezek el is kophatnak, de egy osztálytárs erősebb kötődés lehet mint egy munkatárs?
ma 15:16
 1/6 anonim ***** válasza:

Az általános iskolai osztálytársaim közül van, akivel már oviban is csoporttársak voltunk, sőt van egy, akivel gyakorlatilag együtt nőttünk fel. Az ált. isk. osztálytársaim többségével kapcsolatban maradtunk. Évente-kétévente személyesen is találkozunk.

A középiskolai osztálytársaim közül senkivel sem tartom a kapcsolatot. Talán van 1-2, akivel FB össze vagyunk jelölve, néha beszélünk, de személyesen sosem.

Egyetemről senkivel, vagyis vannak 2-en, akikkel munka miatt. Eleinte még többször kerestük egymást, leginkább segítségkérés okán. Évek múltával ezek egyre ritkultak.

A legjobb barátnőm ált.isk. osztálytársam volt. 9 éves korunk óta ismerjük egymást, lassan 45 éve.

ma 15:26
 2/6 anonim ***** válasza:

1-es vagyok:

Munkahelyről egyetlen igazi barátságom sincs, pedig nagyon jóban vagyok a kollégáimmal, de munkahelyen kívül egyáltalán nem járunk össze.

ma 15:27
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Mert egy évfolyamot együtt kezdtek, együtt végeztek, fiatalon, sokkal szorosabb kapcsolat alakul ki.

Nem hasonlítható egy munkahelyhez.

ma 15:30
 4/6 anonim ***** válasza:
Munkahelyen nem feltétlenül van fix társaság. Van egy főnököd, de még ő is cserélődhet. A többiek meg pláne, mert ki tudja mikor milyen projekten leszel, ráadásul kb mindenki homeofficeban van, vagy ha mégse, úgyse ugyanabban az országban éltek szóval ha irodázol se találkoztok. Én alig ismerek balakit személyesen a munkahelyemen, pedig 2 éve itt vagyok és kb minden csapatépítőre elmegyek.
ma 15:34
 5/6 anonim ***** válasza:

A sulis közösségnek a ballagással vége. A munkahelyinek meg számodra akkor, ha kilépsz, vagy nyugdíjba mégy.

Régen, amikor még sokan egy-két munkahelyen dolgoztak végig nyugdíjig, rendszeresen voltak ún. nyugdíjas találkozók.

ma 16:23
 6/6 anonim ***** válasza:

"Miért hagy mélyebb nyomot az ember életében?"

Az időszak miatt, amit ott töltesz. Egyrészt ez az egyik legmeghatározóbb szakasz a személyiségfejlődésben, másrészt az iskola befejezése egy általános mérföldkő, mint a családalapítás, és a visszavonulás.

"osztálytalálkozókat inkább szoktak szervezni"

Megemlékezni adott időpontban történt dologra szokás, a találkozó pedig egy közös megemlékezés olyan embereknek, akiknek az említett időpont ugyanazt jelenti. Egy osztály egyszerre fejezi be az iskolát, egy veterán bajtársak egyszerre szerelnek le, a pár egyszerre házasodik. A munkahelyen az emberek jönnek-mennek, alig van közös pontjuk.

ma 16:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!