Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Kihez szoktál fordulni a...

Kihez szoktál fordulni a lelki problémáiddal?

Figyelt kérdés
Kivel osztod meg a bánatod?

febr. 8. 14:50
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
76%
Barátokat nem akarom terhelni vele, egyrészt, mert nem akarom terhelni őket a problémáimmal, lehozni őket az életről. Másrészt, úgyse tudnának, és nem is akarnak nekem gyakorlatiasan segíteni. Szülővel beszélni nem akarok. Pszichológushoz pénz kell. Rokonok meg teljesen közönyösek irántam.
febr. 8. 16:23
 12/28 anonim ***** válasza:
100%
Hát ha senkinek nem tudod elmondani, mondd el mindenkinek! Itt, névtelenül. Itt megint beleütközünk egy problémába, nevezetesen: igazából néven tudjuk e nevezni a problémáinkat? Legalább magunknak. Ha igen, akkor el tudjuk ezt mondani másnak is, úgy hogy megértse? Ha ez megtörtént, nem fognak megmosolyogni kinevetni? Pl az én problémám röviden: kóros önbizalomhiány szakmai élet vonatkozásában illetve a megfelelni akarás kényszerképzete. Mit fognak gondolni mások? Ez hülyeség, mondaná bárki, de munkahely vonatkozásában azért nem is annyira. Ha ott nem vélekednek pozitívan az emberröl, idejekorán utcára kerülhet. Mostanra eljutottam oda, hogy én nem erre a világra való vagyok. Érdekes, ismerőseim ezt már 25 éve megmondták. :)
febr. 8. 16:36
 13/28 anonim ***** válasza:
80%

Most őszintén ha valaki azzal jön hogy nem müködik neki a szexben valami, konkrétan nem áll fel neki, akkor én mit tudok neki mondani? Nem rég olvastam egy felmérést hogy a 40-60 év közötti magyar férfiak felének volt már merevedési problémája az életében. Nem 60-80 év közöttiekröl beszélünk, hanem 40-60! Annak én mit tudok mondani? Ne stresszelje magát, cigit piát tegye le? Vegyen be viagrát? Valljuk be semmit, mert tölem mérhetetlenül távol áll ez a probléma.

És most azokról írtam akiknek a közelében egyáltalán megfordul nö.

febr. 8. 16:41
 14/28 anonim ***** válasza:
100%

13# "Most őszintén ha valaki azzal jön hogy nem müködik neki a szexben valami, konkrétan nem áll fel neki, akkor én mit tudok neki mondani?"

Boldog ember az, akinek ez a legnagyobb gondja az életben.

febr. 8. 16:50
 15/28 anonim ***** válasza:
87%
Ha nagy baj akkor pl lelki segély telszámok.
febr. 8. 17:39
 16/28 anonim ***** válasza:
100%
14: Na ez az!! Neki ott és abban a pillanatban ez a legnagyobb gondja! És fogadjuk el, hogy nem hasonlítja magát az Indiában a putriban élö nyomorúságos helyzetben lévő emberhez, vagy egy Afrikában éppen kézlevágáson átesett kisgyerek helyzetéhez. Én annak ellenére el tudom képzelni hogy valakinek ez nagy probléma, hogy nekem sosem volt ilyen jellegű gondom. Pont ezért! Mert tudom, miről marad le, és persze ö is tudja!Ezért is boldogtalan. Ö megosztja velünk ezt a problémát és mi a képébe mondjuk, örülj hogy nem vagy rokkant/fogyatékos/rákos. Még ki is osztjuk, hogy a te problémád valljuk be, egy semmi, haver. Így forduljanak az emberek a problémáikkal mások felé.
febr. 8. 18:00
 17/28 anonim ***** válasza:
63%

Senkivel már. Senkit nem érdekel, mindenkinek meg van a saját baja és senki nem tudja megoldani helyetted. Kinek mondjam el a saját lelki bajom, hogy nem akarok dolgozni és inkább meghalnék? A gyk-n vagy a redditen öngyilkosságra buzdítanak, mert ha nem tudom elfogadni a világot akkor jobb, ha nem szívom az oxigént. Pszichológus tehetetlen, nem fogja helyettem megoldani a dolgokat, más megvilágításba próbálja helyezni a látásmódom, de ha nem vagyok hajlandó és képes változtatni, akkor nem fog a beszélgetéstől semmi sem megjavulni. Pszichiáter meg pont az ellenkezője a segítségnek, elmondom neki a bajom akkor zártosztály + pirulákat ad amitől kb. olyan leszek, mint egy lobotómiázott patkány és leszedálnak a földig.

Nekem nem éri meg senkinek sem erről beszélni, az öngyilkosság is jobb mint bárkivel beszélgetni.

febr. 8. 18:15
 18/28 anonim ***** válasza:
72%
Pedig most, különösen a Huszti lányok halála kapcsán, bizony jó lenne ha az emberek tudnának másokhoz fordulni a problémáikkal. Az is gond hogy sokszor lehet ott van előttünk az az ember akihez pont fordulhatnánk, mégsem tesszük meg, mert..félünk. Pedig sokkal rosszabb már úgy sem lehet a helyzet. Egy időben Csernus Imre volt a sztár, hogy ö micsoda lelki segélyt ad, micsoda pszichológus! Nekem úgy tűnt inkább hogy egy kiadós lebszás keretében úgymond csupán szembesítette önmagával a delikvenst. Aztán ez van akinél működött van akinél nem. Ha mi tennénk ezt egy ismerőssel, garantáltan belénk rúgna egyet.
febr. 8. 18:30
 19/28 anonim ***** válasza:
78%

Magyarországon lebaszást kapsz a problémáidért, nyugaton pedig (legalább is itt svédben) hideg közömbösséget. Itt sem jobb a helyzet, ha elmondod valakinek a problémáidat, egyik fülén be, másikon ki, majd annyit mond, hogy "Hát ez elég kemény szituáció.. Sok sikert azért" (It's a tough one yes... Good luck tho) és sarkonfordulnak folytatni az életük, mint ha mi se történt volna. És itt most nem csak átlagemberekről beszélek, hanem ez pl. egyetemi mentális szakember volt.

El kéne fogadni, hogy senkit sem érdekel a mentális egészség a világon. Szegény Huszti lányok csak a természetes szelekció által hullottak ki, mert mentális betegek voltak. Azoknak meg borítékolt a sorsuk. "Tough luck. Good luck to them" mondja a svéd és minden megy tovább.

febr. 8. 18:43
 20/28 anonim ***** válasza:
52%
19: Hát, tudni kellene mivel fordultál a svédhez. Lehet, éppen semmilyen ötlete nem volt arra nézve, hogyan segítsen, így aztán mondott valamit csak hogy ne tűnjön közömbösnek. Furcsa hogy pont ettől tünt közömbösnek végül. Huszti lányok esete azért még mindig nagy rejtély. Így, ilyen módon nagyon nagyon ritkán lesznek öngyilkosok az emberek. Pont vizkereszt után voltunk. Lehet egy rituális fürdés, egy megtisztito fürdés révén akarták itt hagyni ezt a világot?
febr. 8. 19:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!