Hogyan lehetnek ennyire gonoszok az emberek?
azért kérdeznek hogy gúnyolhassanak, kitargyalhassák amit mondasz.
Miért nem válaszolsz? "Mert semmi közöd hozzá". Magaddal baxol ki hogy mindenre őszintén válaszolsz.
Ők se mondanak el neked magukról mindent. Húzd meg a határokat.
Lehet másik munkahelyet keresni és fel fog kelni a nap az ilyen ismerőseid nélkül is.
Nem gondolkoztál ezen?
Sokkal jobban meg kellene válogatni, hogy milyen emberekkel mit kommunikálsz..
Nyilván nem a te hibád, de aki ilyen azt el kell kerülni.
Középsuli alatt találkoztam rengeteg ilyen emberrel, de a mai napig előfordul.
Meg kell tanulni elengedni. Nehéz. Tudom, mert leéltem fiatal felnőttkoromban 10 évet azzal a mentalitással, hogy "na majd én megmutatom". Tudod mi a vége ha mégis leteszed az asztalra azt amire azt mondják nem sikerül? Gyorsan találnak rá magyarázatot hogy az miért nem számít, esetleg hogy miért nem jó (akkor is ha hibátlan) vagy a célt kicsit arrébb tologatják. Így valójában nem magadnak élsz, hanem azért élsz hogy másoknak bizonygass. Szörnyű dolog és sose lesz diadal mert ezek az emberek akkor se ismernének el ha az Úr Isten lejönne a földre és kijelentené hogy már pedig te megcsináltad.
Hogy ez egy védelmi mechanizmus náluk hogy jobban érezzék magukat mikor hozzád hasonlítgatják az életüket, esetleg pillanatnyi öröm hogy verbálisan kicsit beléd tudtak rúgni, vagy bármi más, azt nem tudom. Nem vagyok pszihológus, nem is akarok az lenni. Nem is érdekel már hogy melyik NPC mit miért gondol.
Tudom hogy fáj, de ebből csak az az egy kiút van ha elengeded. Nem gondolkozol el rajta hogy miértkötekszik. Nem depizel be rajta. Nem hagyod hogy a szivedben az a kellemesen forró "majd én megmutatom" düh meggyulladjon, mert a fénye vakít. Hanem úgy fogod fel, mint ahogy a videojátékban nyomod a skip gombot az NPC csevegésére és nem érdekel ki mit mond csak mehess már vissza az érdekes gameplay-re. Akár mondhatod magadban hogy "oké, oké, oké, skip" és mész vissza élni az életed úgy ahogy neked tetszik.Ő meg majd rendbe teszi magában a komplexusait. Ne vedd át tőle ezeket a komplexusokat. Elbírja egyedül is.
13 "Nyilván nem a te hibád,"
Akkor kié? Ő traktál másokat a baromságaival. Senki se tart fegyvert a fejéhez és kényszeríti hogy mondja. Válthat munkahelyet, de ott is ugyanilyen hülye lesz és kigúnyolják. Az ilyet sehol se kedvelik.
Nekem is sok ilyen volt. Eddig mindent elérem amire ezt mondták.
Komolyabb dolgokban akár saját szüleim húztak le, hogy sosem lesz diplomám, sosem leszek danos a sportban.
Nem fog bejönni külföld, nem leszek ott állampogár, ahová mégis kimentem.
Van akit le lehet húzni, van aki nyakasabb, és csakazértis csinálja.
Én az utóbbi vagyok. Nem tudom a mai napig, hogy ezért csinlálták, vagy szimpla rosszindulat.
Kedves Kérdező! Magasról szard le, ki mit mondd. Ha te ezeket akarod, és úgy érzed, hogy meg tudsz tenni ezekért annyit, hogy megvalósítsd, akkor hajrá. Ebben a közegben nem veled vana baj, nem irreális céljaid vannak. Itt az emberek vannak megkeseredve. Nekik nincsenek céljaik, vagy olyanok vannak, amiket nem tudnak elérni, akár mert túl nagyok a célok, akár mert nem akarnak tenni érte.
Csináld! Mutasd meg nekik.
Én pl most csinálom a jogsit, a vezetés végén vagyok. Én is szoktam poénkodni, hogy ekkor meg akkor ne menjetek az utcára, mert vezetek. Jót nevetnek, mondják, hogy ne legyek hülye, menni fog.
Szóval. Ha vissza akarnának húzni, ne hagyd. Ne mondd el nekik a céljaidat, ha ilyenek. Keress olyan embereket, akikkel tudsz ezekről beszélni, akik támogatnak és nem leszólnak.
9, 16
Te ugyanaz vagy, ugye? Gondolom te ilyen tipik beszólogató ember vagy tele negativitással.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!