Csak én utálom a rendőröket?
Hát figyelj. Velem nem "g ciztek soha". Akkor se mikor megállítottak. Általában kedvesek, rendesek.
Amikor problémám volt velük az amikor segítséget kértem bármi miatt (kiraboltak, belém jöttek és cserben hagytak, megloptak). Nem az a bajom hogy egyik esetben se került kézre a tettes. Hanem hogy a rendőrség részéről egy aktív beleszrok magatartást éreztem az eljárások teljes ideje alatt. Kb én voltam a g cinek beállítva hogy miért piszkálom már őket hogy vegyenek már fel egy jegyzőkönyvet.
Aluljáróban felénk elmennek a magukat szúró hajléktalanok mellett. (Nyílván az inzulint melegíti kiskanálban.) Betörésre kihívod akkor érkeztére 3 nap múlva pirkadatkor számíts. Meg ilyenek.
Így a kérdésedre reagálva, attól nem félnék amit leírtál. Nem az a baj velük hogy bárkit b sztatnának. Kedvesek ők, csak dolgozni ne kelljen.
Nem csak te, nyilván.
Nekem nincs velük igazából bajom, bosszantó tud lenni, ha megállítanak, ha éppen sietek, de gondolom ez nekik sem szórakoztató, és általában udvariasak, felnőttként még sosem kerültem velük összetűzésbe
Ez az alapérzés bennem is megvolt, bármiféle előzmény nélkül.
Viszont az elmúlt 2 évben 2x is volt ügyem a rendőrökkel, mind a kétszer kellemesen csalódtam.
Az egyik ügyben volt egy koccanásunk, férjem volt a hibás, be is ismertük, de a másik fél mindenáron rendőrt akart. Ki is hívtuk, meg is vizsgálták a dolgot. A másik fél egy kisbusszal volt, hát nem hinném, hogy jogosan ment át a műszakin. Biztosítása sem volt, gyorsan is hajtott. Javításra követelt tölünk helyszínen 50ezer forintot. A rendőrök konkrétan kinevették és közölték, hogy amilyen állapotban van a kocsi, meg se lehet mondani, melyik horpadást okoztuk mi. Végül rendősi segítséggel sikerült lealkudni egy 20asra. És őt sem ráncigálták meg a biztosítás mmiatt, csak közölték, hogy nagyon gyorsan intézze el, hogy legyen.
A másik esetben (szintén férjem hibázott) nem adta meg az elsőbbséget egy kereszteződésben, fáradt volt és nem figyelt oda eléggé. Pont volt a közelben egy rendőrkocsi, villogó, lehúzódás. Férjem bevallotta, hogy nem adta meg az elsőbbséget. Ellenőrizték a papírokat (jogsi, forgalmi, bizti), minden rendben volt. Egy szóbeli figyelmeztetéssel elengedték.
Én még nem kerültem olyan helyzetbe, hogy bármi negatívat kelljen róluk gondolnom és ennek örülök, mert hinni akarok abban, hogy igenis jó emberek nagyrészt, csak köti őket a béna igazságszolgáltatási rendszer, ami miatt sokszor tehetetlenek, hiába minden.
De szerintem kell is ez a hit, másként nem választaná becsületes elhivatott ember soha ezt a pályát és akkor aztán igazán mind rossz lenne.
Persze minden szakmában vannak olyanok, akik nem oda valók, pláne ezek a hatalommal visszaélni szerető típusok, mindenhol megtalálják hogyan lehetne másokat lenyomni, de nem szabad általánosítani.
Van rendőr ismerősöm, akiről tudom, hogy becsületes.
Sovány vigasz, de amit a külső máz mögött vél a hétköznapi ember, az a túlhajszoltságtól való kiégettség. Te meg én nem tudjuk pontosan, de lehet, hogy az adott héten pont te vagy a 3572., aki hivatalból - ugyanabból az okból - a látóterébe kerül. Én sem voltam lelkes, amikor az ellopott kocsi ügyében megkaptuk a határozatot a nyomozásmegszüntetéséről, de akkor a sokezredik volt az én ügyem egy olyan világban, amelyikben a "szakma" 15 másodperc alatt ízekre szed és értékesít egy lopott kocsit.
Ha ehhez hozzáteszed, hogy gyakorlatilag nincs saját életük - a hivatásuk vonzataként,... Ők és önként vállalták, de akkor sem olyan fekete és fehér a történet, mint ahogyan kívülről látszik! Még ez az állapot sem lenne, ha megfogadnák tömegesen a csípőből adott tanácsot, - mi szerint "Akkor máshol kell dolgozni!" Nehéz megfelelni a törvényi szabályozásoknak is, - amelyek alapján nem olyan súlyú egy ember életének kioltása, mint ha erőszakkal elviszel valakitől egy pohár tejfölt! A tejfölt szándékosan írtam, - ironikus szélsőségként, - de lényegében ez a gyakorlat!
Fura de valami ellenszenv bennem is van a rendorok irant, neha azon csodalkozok hogy nem tartoztatnak le
Ja meg a szabalyokat ok se tartjak be
80-nal mentem 70-es tablanal, rendor jott utanam szinten 80-nal aztan az egyik korforgalomnal lefordult
Volt rendőr ismerős nemegyszer ránk küldte sz ismerőseit,volt amikor meg büntettek.Erre áll a f.asza a nyominsk.De hálistennek selejtes fajta mentálisan,fizikálisan,reméljük hamar kipusztul a fajtája.
A faluban megöltek egy fiatal fiút,a rendőr nagynéni elintézte,hogy öngyilkosság legyen.Az ügyet lezárták,de nem maradt annyiban.Majd borul az egész,szép lassan.Remélem fejbelövik mindet.A nagynéni be is költözött miskolcra,nem.mert a faluban maradni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!