Mitől van az, hogy az emberek más arcukat mutatják a való életben és megint egy másikat a közösségi média felületén?
Például egy Facebook csoportba feliratkoznak ~1000-en, amikor meg ez a csoport szervez egy offline, tehát valóságos összejövetelt, akkor ott meg megjelennek kb 5-en.
Most akkor valóban érdekli azt az 1000 embert a téma, vagy csak passzióból, szórakozásból, oda is betolják az arcukat, de valójában meg magasról tesznek az egészre? Meg feliratkozik egy helyi csoportba úgy, hogy közben meg a világ másik felén lakik és esze ágában sincs ideköltözni.
Nem zavarna annyira a dolog, ha egy-két ilyen passzívan figyelő tag lenne egy kb 1000 fős csoportban, de hogy százak közül kelljen folyamatosan kimazsolázni azokat, akik valóban aktív tagok és érdeklődők, ez roppant zavaró, idegesítő, fárasztó.
Százával "teleszemetelik" magukkal a különböző csoportokat a közösségi média felületén?
Szóval jó lenne ez a facebook, csak nagyon fárasztó, ebben a kaotikus formájában.

Gondolom az eszedbe se jutott, hogy szimplán csak lusták az emberek kimozdulni otthonról.
Plusz, egyeztettél időpontot, hogy kinek mikor lenne a legjobb? Nagyon nehéz egy ekkora létszámnál megfelelő időpontot találni, ami legalább a többségnek megfelel. Sőt, olyan is van, hogy ő azt mondja, hogy jó neki, de akkor váratlanul közbejön valami.
Ha meg nem bírod a csalódást, akkor vagy hagyd abba, vagy fejleszd magad ezen a téren.

Az emberi közösségek gyakorlatilag úgymond szétestek, ezt tapasztalhatod...
Egyébként nekem az jut eszembe arról amit írtál ("más arcukat mutatják"), hogy élőben, egymást nyíltan utáló és kibeszélő emberek egymás társaságában FB-s bulizós képeket tesznek ki és fantasztikusan vannak/szeretettnek érzik magukat stb.

Szerintem nem estek szét a közösségek és az emberek sem luatak. Szimplán nem Facebook csoportokból kell kiindulni.
Egy csoportban vannak ezren. Na de egy ember benne van ezer csoportban. Nyilván nem tud/akar mindegyikben érdemben aktív lenni.
Én pl. volt hogy egy konkrét dolgot csináltam, pl. kéktúra, akkor abban voltam aktív. Mióta nem csinálom nem is vagyok aktív csoporttag.
Meg most akkor az a baj, hogy passzívak, vagy az hogy szemetelnek? Ellentmondás.
Azt sem értem miért zavar valakit az, hogy Kiss Pista jelen van-e aktívan vagy sem.

1.000 fő eleve 1.000 idegen ember.
Én benne vagyok csoportokban, látok is sok eseményt, amit egy-egy tag szervez, de nem érzem azt, hogy részt akarnék venni rajta.
Maga a csoport érdekel, tetszenek a képek, beszámolók, sok inspirációt adnak, én is osztok meg tartalmat.
Eleve nem értem miért zavar bárkit, hogy ki mit oszt meg, nem kötelező a teljes internetet kommentelnünk, ha valami nem érdekel tovább kell görgetni.

Nem mindegy, milyen csoportról van szó, illetve az sem, ők mennyire ismerik egymást, az az említett találkozó mennyi ideje volt hirdetve, mennyire volt az oda elmenetel a tagság feltétele (szélsőséges esetben).
Az, hogy valaki jelen van egy csoportban, nem jelenti azt, hogy aktív tagja is lesz. Sokan inkább passzív megfigyelők, mert nekik inkább információgyűjtés a fontos, nem pedig az átadás.
Sokan valóban "más arcukat mutatják FB-n", viszont a csoporttal kapcsolatos kifejtés nem feltétlenül tartozik ide.
#7 Nem csak egy sima csoporttalálkozóról van szó, hanem pl az adott f csoport témába vágó előadásairól. 1000 feliratkozóból 5-öt érdekel? Valami nagyon nem stimmel az arányokkal.
Így hogyan fogja a szemléletformáló funkcióját betölteni egy ilyen f csoport, ha ennyire érdektelenek a tagok?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!